Nejsvětlejší budoucnost

Nejsvětlejší budoucnost

Květnové číslo Share International přináší povzbudivý článek Mistra z Knihy A Master Speaks, který naleznete na stránce Články Mistra. V otázkách a odpovědích je největší pozornost věnována dvěma základním zákonům, které řídí stvoření na Zemi.

Článek MIstra je ke stažení zde.

Bible říká, že až se Kristus vrátí, mrtví budou vstávat. Co to znamená? Má se to brát doslova?

Ve skutečnosti to znamená, že ti, jež byli duchovně mrtví, vstanou. Neznamená to doslova, že mrtví budou vstávat z hrobů. Znamená to, že ti, kteří byli mrtví pro Kristův princip, Kristovo vědomí, se probudí k tomuto vědomí. Toto vědomí se nyní probouzí po celém světě v milionech a milionech lidí. A to je tím, co umožňuje Kristovi, aby se vrátil do světa. (Rozhlasový rozhovor v USA)

V hinduismu se říká, že pokud trpíte, tak je to z důvodu špatných činů v minulém životě nebo v tomto životě. Můžete to vysvětlit?

Existují dva velké zákony, které řídí život na Zemi – zákon karmy, čili Zákon příčiny a následku a Zákon znovuzrození, nebo to co nazýváme reinkarnací. Působením Zákona příčiny a následku každá myšlenka, každý čin uvádí do pohybu příčinu nebo příčiny. Následky, které pramení z těchto příčin, dělají náš život dobrým nebo špatným. Když to vede k dobrému, tak jsme šťastní. Když to vede ke špatnému, tak jsme nešťastní, trpíme. Všechno si však způsobujeme sami. Nikdo nás nenutí, abychom dělali to či ono. Děláme to z důvodu, že nejsme schopni fungovat jako duše.

My jsme dušemi v inkarnaci. Evoluce těchto duší v inkarnaci se děje podle Plánu – Plánu v mysli Logu. My ale máme svobodnou vůli. Můžeme jít v souladu s Plánem- žít spolu bez bolesti, bez utrpení, bez války, bez nenávisti a násilí, bez korupce, bez nenasytnosti, bez všech těch zkažených, strašných událostí ve světě. Všechno to pochází od nás. Nic z toho nepřichází zvenčí.

Když se nám počasí nelíbí, tak říkáme: “Bůh nás nechává trpět.“ Bůh nás nikdy nenechává trpět. My sami se necháváme pořád trpět. Od počátku věků se lidstvo pobíjelo, bylo nenasytné a lakomé. Proč? Protože my jsme velké božské bytosti, duše v inkarnaci, ale zabaleni do hmoty. A to je ten problém. Hmota je vůči božství netečná a tak se znova inkarnujeme.

Reinkarnujeme se vždy do stejné země a rasy?

Prostřednictvím dalšího velkého Zákona, Zákona znovuzrození, se znova a znova rodíme, stovky tisíckrát. Každý v této místnosti má za sebou stovky tisíc inkarnačních zkušeností, někdy jako muž, jindy jako žena, snad ve všech zemích světa. Na světě neexistuje žádná čistá rasa. Každý byl vším – černochem, bělochem, rudochem, žlutou rasou. Každý byl někde jinde na světě. Žil životy v různých společnostech, tradicích a rasách a žádná čistá rasa neexistuje. Rasová nesnášenlivost je absurdní, protože každý je smíšený. Pohyb lidstva po světě během století byl tak velký, že čistá rasa je nesmysl. Můžete být jednou černochem, bílý v dalším, hnědý v dalším, červenou rasou v dalším, žlutým v dalším. Na tom nezáleží. Vy jste tou samou duší, která se inkarnuje ve fyzickém těle, které se může pokaždé změnit. Obvykle to není pokaždé úplně jiné, ale může to být úplně jiné pro dlouhá inkarnační období. Proto myšlenka nesnášenlivosti k té nebo oné rase, pohlížení na jinou rasu jako na méně vyvinutou, nebo neplnohodnotnou, nebo druhořadou je úplný nesmysl, úchylka vědomí.

Jak nám Zákon karmy pomáhá ve vývoji?

Existují dva velké zákony – Zákon karmy, neboli Zákon příčiny a následku a zákon ve spojitosti s tím Zákon znovuzrození. Ty vytvářejí všechno, co se ve světě děje.

Duše se postupně vyvíjí a přivádí svůj odraz, muže nebo ženu nejdříve k meditaci, pak ke službě a dále se postupně vyvíjí a stává se aspirantem, učedníkem, zasvěcencem, vyšším zasvěcencem, až nakonec se stává on nebo ona Mistrem. Když jste Mistrem, tak jste ukončil evoluční vývoj na Zemi. Mnoho z Mistrů odchází mimo Zemi, odcházejí na vyvinutější planety nebo občas úplně mimo Sluneční soustavu. Jiní pro naše dobro zůstávají v pozadí a pomáhají dohlížet na evoluci nás ostatních a nižších říší.

My nejsme jedinou říší na Zemi. Všechna království, a že je jich hodně, která nevidíme, jsou předmětem tohoto evolučního Plánu našeho Logu. Mistři a ti, se kterými Oni pracují, Andělská evoluce, Dévická evoluce, pomáhají a vedou lidstvo na jeho cestě.

Můžete popsat efekt, který nastane, až se přítomnost Mistrů ve světě stane známou?

S nástupem Nového věku a s Mistry, kteří budou otevřeně žít ve světě, bude lidstvu dáno nové vědomí o povaze života a rozsahu evoluce. Naše vědomí se zvětší a bude expandovat, dokud se nestaneme Mistry. Pak se staneme spolupracovníky Božství na této planetě. Pak můžeme získat kontrolu nad silami přírody. Pokud byste dopředu znali evoluci právě pro tuto přicházející dobu, 2 500 let Věku vodnáře, věda, která nám dá kontrolu, magická věda, která nám umožní vědět bez přemýšlení, vnímat intuicí, vědět bez zvuku, hovořit s ostatními telepaticky coby normální věc, byli byste ohromeni. Řeč odumře, jak lidé budou schopni telepatie. Telepatie je přirozená, normální lidská schopnost. Jen se potřebuje vyvinout. Evoluce lidstva se rozšíří, když lidstvo uvidí samo sebe jako příjemce ohromných energií, podnětů a vedení. Vytvoříme civilizaci krásnější, než jaká kdy na Zemi byla známa. (Přednáška v San Francisku)

Může být Maitréjovu ruku používat každý? Mohou to používat dvanáctileté děti?

Odpověď je ano, Může to používat každý. Ať je mu dvanáct let nebo 112 let.

Podpořte nás sdílením