Jednota

Jednota

První letošní číslo Share International přináší také dosud nepublikovaný článek Mistra,‒ i otázky a odpovědi z různých diskuzí s panem Creme. Tématem článků Mistra,‒ je pojem jednoty. V odpovědích je největší prostor věnován práci na zveřejňování přítomnosti Maitréji a Mistrů.

Časopis publikuje dva články Mistra,‒. Přetiskuje jednak článek z roku 2011 (Vytváření meče rozštěpení) a přináší i dosud nepublikovaný článek o jednotě, který naleznete zde.

 

Tokio, Japonsko, květen 2008

Mladí lidé v Japonsku pracují dnem i nocí a ani nespí, aby si vydělali peníze. Budeme schopni uvidět Maitréju, když žijeme bez vědomí, bez pocitu duchovních aspektů života?

To je jeden z příznaků přemíry komercionalizace. Dopustili jsme, aby to ovládalo naše životy, naše osudy. Naším osudem je, abychom v sobě vyjádřili boha – ukázali se jako bozi. Ve skutečnosti se ale hašteříme, soutěžíme, honíme se, abychom měli víc peněz než naši sousedé.  Proč to dělat? O tom není život. Je o vztazích. Jaký vztah můžete mít s lidmi nebo se světem, když jste unaveni z toho, jak se honíte za penězi? Tohle je opravdu generace, která je úplně vzdálená požadavkům doby. Uvidí Maitréju? Ovšemže Jej uvidí, ale poznají Jej jako Toho, Kým je? Nikdo nepřijde o to uvidět Maitréju.

 

Slyšel jsem, že lidé, kteří pracují pro tuto skupinu, jsou dobrovolníci? Jak si vydělávají na živobytí?  Já bych rád dělal dobrovolníka, ale musím si vydělávat na živobytí.

Je pravdou, že to jsou dobrovolníci. Pracují, vydělávají si na živobytí a ve svém „volném čase“ dělají tuto práci. Záleží na intenzitě jejich aspirace a odhodlání, kolik času věnují práci, rodině, chození do kina a tak dále a kolik času věnují práci na oznamování Maitréji a Mistrů. Každý je jiný. Někteří tomu věnují skoro veškerý čas, jiní méně času, někteří tomu skutečně moc času nevěnují. Nikoho nevyzýváme, aby se přestal živit prací. Já jsem nikdy po nikom nechtěl, aby přestal pracovat, nebo aby se přestal starat o rodinu, aby mohl tuto činnost vykonávat. Jejich dobrovolnictví vychází z nich, z jejich duše. Pochází to z toho, že poznávají sami sebe jako duše a jejich duše jim říká: „tohle musíš dělat, tohle je nová doba, toto je cesta do nové doby“, a oni se stávají dobrovolníky. Přichází to z duše člověka a z jeho srdce. Považují to za nejdůležitější věc, co mohou udělat.

Pokud ve svém srdci cítíte: „Musím pomáhat, protože se nedovedu dívat, jak miliony lidí hladoví; nemohu pomyslet na to, jak lidé umírají hladem, nemohu pomyslet na to, že jsou ve světě velcí učitelé a já jim nijak nepomáhám.“ Když tohle cítíte, tak se musíte dobrovolně zapojit. Je to výsledek tohoto pocitu, jako duše skrze vaše srdce nebo intuici, že se k tomu máte přidat. Vy jste nyní v inkarnaci, je to vaše odpovědnost.  Ne každý to takhle cítí, čím víc takových je, tím větší škoda. Když ale cítíte, že se máte přidat, tak to uděláte. Když chcete tuto práci dělat, tak si k ní cestu najdete. Uvažujte o prioritách. Musíte si udělat priority. Musíte pracovat, musíte se starat o rodinu. Když ale máte volný čas, a možná máte víc volného času, než si myslíte, tak můžete věnovat čas další prioritě, kterou je být nyní člověkem – vidět problémy dneška a udělat všechno, co můžete, abyste to změnili.

Ósaka, Japonsko, květen 2009

Co jste měl na mysli, když jste říkal, že máme 15 let na to, abychom uzdravili planetu?

Obecně panuje mezi vědci a vládami nedorozumění o tom, že máme 50 až 100 let, abychom změnili způsob života tak, že nebudeme zvyšovat emise uhlíku a napravíme a obnovíme rovnováhu. My jsme ale například vykáceli tolik tisíc hektarů původních lesů – Amazonie a dalších lesů – lesů, které jsou nezbytné pro produkci kyslíku. Stromy jsou nezbytné. Ničíme svoje vlastní prostředí pro čistě komerční cíle.

Otázka uhlíkových emisí je komplexní. Existuje mnoho lidí, několik velmi vlivných lidí, kteří říkají, že to není vůbec žádný problém. Že to nemá nic společného se současnou strukturou planety a že tudíž nemusíme s uhlíkovými emisemi vůbec nic dělat. To je ten nejnebezpečnější přístup ze všech – popřít samu existenci problému. A opět je to z ekonomických důvodů. Odbourat uhlíkové emise do atmosféry stojí peníze. Znamená to zastavit všechny uhelné elektrárny a všechny jaderné elektrárny – o kterých se má za to, že jsou čisté. Ve skutečnosti jsou tím nejvíce nebezpečným zdrojem energie ze všech energetických zdrojů, co můžeme mít. Všechny jaderné elektrárny by se měly ihned vypnout.

Amsterodam, Nizozemí, září 2004

Když Maitréja hovoří o svém Otci, o tom Jediném, který Jej poslal, myslí tím Jediného, který ztělesňuje planetu Zemi nebo Jediného, který ztělesňuje sluneční systém nebo Jediného od počátku všech věků?

Hovoří o Jediném, který je odrazem našeho planetárního Loga, o Sanátovi Kumárovi, Pánu světa.

Nový Zéland

Na svých stáncích rozdáváme množství nálepek S. O. P. (zkratka pro „Zachraňme Naši Planetu“ v angličtině – poznámka překladatele) a vidíme, že je lidé mají opravdu v oblibě. Zdá se nám, že bychom k nim mohli přidávat i brožury Share International Nový Zéland (které v podstatě podávají přehled o tom, jak se na záchranu planety dívá Share International), aby lidé zároveň obdrželi Maitréjova poselství o sdílení.

Protože jste řekl, že zpráva S. O. P. je příliš důležitá na to, aby byla spojována s určitou organizací, je podle Vás přijatelný přístup pro šíření informací ze Share International, aby se samolepka s S. O. P. předávala společně s brožurou Share International, nebo se mají samolepky S. O. P. předávat striktně vždy samostatně?

Je to přijatelné, aby se obě předávaly dohromady.

Podpořte nás sdílením