Jak bude vypadat nadcházející rok

Jak bude vypadat nadcházející rok

Jak se bude letos svět měnit a jestli to bude k lepšímu nebo k horšímu, vysvětluje Mistr ve svém pravidelném článku. Pan Creme přináší odpovědi na současné působení Maitréji, ale i na práci Hierarchie. Na příkladu Skotska také ukazuje, co stojí za snahami o štěpení některých evropských států.

Otázky a odpovědi si můžete přečíst níže, článek Mistra je ke stažení zde.

(1) Listopadové číslo Share International roku 2014 uvedlo, že se Maitréja přesunul na Blízký východ. Je tam stále?

(1) Ano.

 

Navštěvuje Maitréja různé země v regionu, nebo zůstává stále ve stejné zemi?

Navštívil několik zemí.

 

Má Jeho přítomnost žádaný účinek, například přináší sblížení, kompromisy, nebo více tolerance?

Zatím to nelze říci, na to je příliš brzo.

 

Je Jeho záměrem na Blízkém východě podpořit více společenského úsilí za lidská práva?

Ne nezbytně. Maitréja se tam snaží dosáhnout míru mezi různými náboženskými komunitami.

 

Považuje Maitréja svou práci v této oblasti za dosud úspěšnou?

Vidí, že tam ještě stále zbývá mnoho práce. Avšak Maitréja vždy zůstává optimistický a trpělivý.

 

Vystoupil Maitréja v národních, regionálních, nebo místních médiích od počátku Svého působení na Blízkém východě?

Ne.

 

Je duchovní Hierarchie demokratická?

Duchovní Hierarchie není demokratická. Rozdíly v hodnosti jsou vždy přijímány a tyto rozdíly umožňují jiný způsob práce. Je to celé o zkušenostech, někteří z Mistrů jsou pokročilejší než jiní.

 

Jaká je struktura paprsků Skotska a mělo by Skotsko říci ‘ano’ nebo ‘ne’ při hlasování o nezávislost?

Skotsko, má vlast. Má své individuální paprsky? Jeho paprsky jsou tytéž, co Spojeného království, což je duše 2. paprsku a osobnost 1. paprsku. Skotsko to má stejné.

Měli by bývali hlasovat Ano nebo Ne? Samozřejmě, že měli hlasovat, aby zůstali spolu. Jak můžete mít jednotu, pokud nezůstanete spolu? Jednota je to nejdůležitější. Je tím nejdůležitějším pro Británii i pro Španělsko a jiné části světa.

Státy v Evropě by měly zůstat spolu, avšak ne jako jedna země. Evropa je formace zemí a nikoliv země, pokoušející se stát Spojenými státy evropskými. Je nezbytné, aby Španělsko zůstalo Španělskem, Itálie Itálií, Německo Německem a tak dále. Každý národ má svůj osud a jak jej chcete naplnit, pokud z něj nějaké části odtrhnete? To není možné. Pokud by se Španělsko rozdělilo na Katalánsko a Baskicko, nic by nezbylo. Nebylo by to Španělsko, opravdové Španělsko. To je nesmysl, je to sen, který vznikl pouze proto, že je svět nespravedlivě rozdělen mezi bohaté a chudé. Kdyby se svět a Španělsko projevovaly správně, nechtěli by se rozdělit. Totéž platí o každé zemi, nejen o Evropě, Británii a tak dále.

Proto jsem rád, že Skotové měli zdravý rozum, a hlasovali proti rozdělení, protože by to bylo pouze pro ekonomické účely. Mají materiální výhody, které učinily život v některých částech Skotska snadnějším, ne v Glasgow, což je největší město. Glasgow má asi 4 miliony obyvatel, mnoho jich je chudých a samozřejmě hlasovali pro opuštění unie. Ostatní oblasti, které jsou relativně bohaté, díky štědrým přídělům z Londýna, naštěstí hlasovaly, aby Skotsko v unii zůstalo. Nakonec to tedy byla velká většina. Můj Mistr mi sdělil měsíce předtím, že hlasování dopadne v neprospěch rozdělení. Jak šel čas, zdálo se, že to je stále těsnější, a že ano nabírá na síle. Bylo to však proto, že oblasti zasažené chudobou hlasovaly pro změnu. Jiné oblasti, které sice nežily zrovna v luxusu, ale přinejmenším dost pohodlně, si mohly dovolit hlasovat proti.

 

Ve skupinách jsme vybízeni, abychom hledali nové způsoby, jak předstoupit před veřejnost s touto zprávou. Jak důležité je, abychom neředili zprávu a abychom se striktně dodrželi jejího obsahu? Ve skupinách se objevuje znepokojení z toho, že někteří lidé, když se snaží učinit příběh přístupnějším, z toho vynechávají Maitréju a Hierarchii.

Pokud se pokoušíte světu sdělit, že Maitréja velmi brzy přijde na veřejnost a pomůže lidstvu změnit civilizaci a vybudovat novou a tak dále, ale nezmíníte se o Něm, pak to budete mít dost těžké.

Nic nepozvedne lidského ducha tak, jako to, že je velmi pravděpodobná možnost, že Maitréja nebo učitel na úrovni Krista je ve světě a vychází na veřejnost, aby pracoval s lidstvem na budování nové civilizace. Je to tak inspirující, tak povznášející, že lidé se pozvedají z bídy a oni se budou dostávat do ještě větší bídy, až Meč rozštěpení začne konat svou práci. Ještě to nezačalo. Lidé trpí a mnozí budou ještě více trpět. Avšak práce je z již velké části vykonána, cesta pro Krista je volná, aby mohl vyjít na veřejnost, a to je to důležité. To je to, co máte lidem říci. Jak to řeknete, to je na vás, ale nedělejte to příliš abstraktní, příliš vzdálené pravdě.

Podpořte nás sdílením