Poselství od Maitréji a další odpovědi na otázky

Poselství od Maitréji a další odpovědi na otázky

Mimořádnost této chvíle potvrzuje nejnovější z poselství od Maitréji, které přišlo minulý měsíc prostřednictvím pana Creme. Poskytuje další útěchu a naději pro svět zmítaný v konfliktech a krizích. V článku s otázkami se dozvíte pohledy na světové dění, skupinovou práci a samozřejmě o tom, jak pokračuje Maitréjův příchod.

Maitréjovo poselství naleznete zde. Otázky a odpovědi níže.

 

(1) Stále Maitréja poskytuje rozhovory v Číně? (2) Kolik se jich již celkem v Číně odehrálo?

(1) Ne. Maitréja pro tuto chvíli rozhovory v Číně přerušil. 8. října jsem byl informován, že 10. října půjde na střední východ, aby pomohl s místní situací. Účelem je usmířit různé bojující skupiny. (2) V Číně poskytl 11 rozhovorů, o tři více od posledního vydání Share International.

 

Budete prosím tak laskav a sdělíte mi přehled rozhovorů, které zatím Maitréja poskytl v každé zemi?

USA: 29 rozhovorů (leden 2010 – leden 2011); Mexiko: 14 rozhovorů (leden – září 2011); Brazílie 41 rozhovorů (září 2011 – leden 2013); Rusko: 51 (leden 2013 – květen 2014); Čína: 11 (květen – září 2014) Celkem jde o 146 rozhovorů.

 

V Hong Kongu došlo k prodemokratickým protestům. Existuje nějaká spojitost mezi těmito demonstracemi a Maitréjovým vysíláním v Číně?

Vskutku ano. Lidé se probouzejí a začínají jednat sami za sebe.

 

Hovoří Maitréja s větší„ silou“ nebo „naléhavostí“, než to dělal v letech 2010 a 2011?

Ano.

 

(1) Mají Maitréjovy myšlenky dnes větší dopad, než měly tehdy, když s rozhovory začínal? (2) Podněcují tyto myšlenky nynější posluchače více, než Jeho dřívější obecenstva? (3) Považují nyní Jeho myšlenky za realističtější, dokáží si lidé snadněji představit jejich realizaci?

(1) Ano. (2) Ano. (3) Ano.

 

Dne 27. září 2014 došlo k náhlé sopečné erupci na hoře Ontake v Japonsku, při které zemřelo nebo se zranilo více než 50 lidí. Bylo to tak náhlé a nečekané, že se zdá, jako by za tím byla nějaká neznámá příčina. Můžete o tom prosím něco říci?

Tato erupce byla narychlo manifestována Maitréjou a Mistry, aby zabránili mnohem větší tragédii, která by zdevastovala větší město a způsobila tisíce úmrtí a nesmírné škody nad zemí i pod zemí. Připomíná to podobný případ erupce Hory sv. Heleny ve státě Washington v USA, která vybuchla, aby se zabránilo ještě větší tragédii ve státech Washington a Oregon.

 

21. září 2014 se konaly demonstrace a pochody kvůli klimatickým změnám ve více než 160 zemích včetně asi 400 tisíc lidí v New York City. Nazývají to největší mobilizací lidí proti změně klimatu v historii. (1) Jak důležitá podle Vás je tato celosvětová ukázka síly lidí pro podnícení zásahů proti změně klimatu? (2) Byl tento den protestů odrazem odezvy lidstva na Maitréjovy energie a přítomnost ve světě? Pokud ano, uspíší to příchod Maitréjova Dne deklarace?

(1) Velmi důležitá. (2) Ano a ano.

 

(1) V knize Esoterické léčení od Alice Bailey se píše, že pohroma v podobě chřipky má svůj původ ve strachu a obavách. Co je tedy kořenem výskytu viru Ebola? (2) Objevíme brzy léčbu na tuto pandemii? Objevíme také vakcínu, abychom tomu v blízké budoucnosti zabránili?

(1) Virus je probuzen lidskou destruktivní a soutěživou chamtivostí. (2) Nakonec ano.

 

Myslíte, že stále má dojít přede Dnem deklarace ke světovému ekonomickému kolapsu?

Ano, věřím, že tomu tak je. Jde o nevyhnutelný kolaps současného zcela zkorumpovaného systému.

 

Znamená fyzická a emocionální přecitlivělost, že je člověk vysoce vyspělý?

Ne, může tomu být právě naopak.

 

Čekáte, že lidé ve skupinách, které s vámi pracují, budou vůči sobě taktní, laskaví a empatičtí při vzájemném jednání? Nebo jde jen o sentiment?

Není to jenom sentiment, avšak lidé bohužel často nejsou taktní a empatičtí.

 

Ve skupinách si lidé často říkají něco jako „jen mi zavolej, když budeš něco potřebovat“. To se mi nezdá právě vhodné, dělá to z jednoho nebo více lidí něco jako zaměstnavatele. Obvykle také ti, kterým zavoláme a požádáme je o pomoc, nestíhají, nehodí se jim to, mají jinou schůzku… Váš komentář prosím?

Přesně tak. Tohle se děje až příliš často.

 

Naše úsilí a efektivita má přímý účinek na datum Dne deklarace (viz lednovo-únorové číslo Share International, 2014, krátký rozhovor s Benjaminem Creme), dá se totéž říci o rychlosti transformace po Dni deklarace?

Ano. K transformaci světa nedojde samo sebou. Jak vždy říká Maitréja, „lidé musí jednat a prosadit svou vůli“.

 

Je sjednocené soustředění skupiny důležité pro budoucí spolupráci s Hierarchií?

Samozřejmě ano.

 

Budou skupiny, které s vámi nyní pracují a seznamují veřejnost s příchodem Maitréji a Mistrů, také užitečné pro práci s Mistry i po Dni deklarace?

Ano, pokud se dají k dispozici, předpokládá se, že budou.

 

Mám dojem, že si někteří lidé myslí, že musíte „vybudit pocit“ jednoty a že by ten pocit měl být „útulný a načechraný“. Lidé si asi myslí, že by měli strávit více času, aby se „navzájem poznávali“. Váš komentář prosím? Je tohle opravdu zapotřebí?

Jednota nemá nic společného se sentimentem. Buďto existuje, nebo ne.

 

(1) Musí člověk provozovat Transmisní meditaci, aby byl efektivním pracovníkem pro Příchod? Spolupracoval jsem na Příchodu po mnoho let, od té doby, co jsem slyšel vaši přednášku v 80. letech. Transmisní meditaci jsem provozoval asi půl roku, cestoval jsem daleko za nejbližší skupinou, avšak necítil jsem žádné energie. Nevěděl jsem tedy, zdali jsem byl napojen. Pronášení mantry ÓM v duchu mne nikdy znovu nenapojilo. Zdálo se to stejně zbytečné, jako když se hluchý učí hrát na piáno. Opustil jsem skupinu a pouze jsem se soustředil na práci pro Příchod, kterou konám denně. (2) Jednou jste odpověděl, že osoba, která pouze provozuje Transmisní meditaci nebo práci pro Příchod není považována za součást skupiny Mistrem. Je tomu tak, protože se skupina snaží přivést jednotu do objektivní sféry a podstoupit skupinové zasvěcení a oba aspekty, Transmise i práce pro Příchod, k tomu patří?

(1) Ne. (2) Ano. Takoví lidé patří ke skupině, avšak nejsou plně integrovaní.

 

Co se týče „Dopisů vydavateli“ vydávaných v časopise Share International, jaký je rozdíl mezi učedníkem, mluvčím a vytvořenou podobou? (1) Spolupracuje učedník blíže s Mistrem, než mluvčí? (2) Je-li podoba myšlenkovou formou, vytvořenou jedním z Mistrů, může učedník nebo mluvčí být také podobou nebo musí vždy jít o „opravdového člověka“?

(1) Ano. (2) Podoba je vždy vytvořena pouze Mistrem.

 

V knize Pojednání o kosmickém ohni od Alice A. Baileyové tvrdí Mistr Djwhal Khul, že byl požádán, aby se podrobněji zmínil o tématu dévické evoluce. Přicházející sedmý paprsek totiž způsobuje, že více a více lidí vidí dévy a přichází s nimi do kontaktu. Na onom místě v Pojednání již poskytl mnoho informací o dévech, což ukazuje, za jak důležité Hierarchie toto téma považuje. Proto bych rád položil následující otázky:

(1) Jak bylo potvrzeno ve Share International (viz prosinec 2012), obří anděl, který se zviditelnil na žádost Mistra Ježíše, se nechal vidět, jak letí blízko slunce. Je tento jev pouze odkazem na Maitréjovu přítomnost, nebo také na samotnou existenci dévické evoluce? (2) Odkud tito andělé přicházejí? (3) Proč létají ke slunci?

(1) Ano. (2) Existují po celém vesmíru, jako paralelní vývojová linie k lidské. (3) Aby je mohla vyfotografovat NASA. (viz také fotografie v dubnových a prosincových číslech v SI 2013 a vříjnu 2014)

 

Můžete prosím odpovědět několik otázek o portugalském filosofovi, narozeném v Holandsku, jménem Baruch de Spinoza? Již jste poskytl jeho hlavní paprsky (viz Maitreya’s Mission Volume Three), ale sdělíte prosím také jeho podpaprsky? Jaký byl jeho stupeň vývoje v době narození?

Duše: 2. Osobnost: 3 (2). Mentální tělo: 3 (3). Astrální tělo 4 (2). Fyzické tělo 3 (7), Stupeň vývoje 2,4. Stupeň vývoje při narození: 1,7.

 

(1) Byl Spinoza učedníkem Mistra Kut Humiho? (2) Byl pod silnou inspirací svého Mistra? (3) Je nyní výrazně spjat s prací pro Opětovný příchod? (4) Je nyní Mistrem? (5) Pokud ano, vrátil se nyní na svět? (3) Jaké byly paprsky Nizozemí v 16. století?

(1) Ano, byl učedníkem Mistra Kut Humiho. (2) Ano. (3) Ne. (4) Ano. (5) Ne. (6) Paprsky Nizozemí (nyní a v 17. století): duše 5, osobnost 7.

Podpořte nás sdílením