Cesta vpřed

Cesta vpřed

Přinášíme opět otázky a odpovědi pana Crema na aktuální témata. Nyní se dotýkají konfliktů v Palestině a na Ukrajině a působení energie nazývané Meč rozštěpení. Dozvíte se také něco o Učení odvěké moudrosti. Nová doba je již téměř na dosah a vyplatí se jí jít vstříc a hlavně ji nezaspat, píše Mistr ve svém posledním článku pro časopis Share International.

Článek Mistra si můžete stáhnout zde. Otázky a odpovědi pana Creme si můžete přečíst v tomto článku.

 

(1) Stále poskytuje Maitréja rozhovory v Číně? (2) Kolik se jich již celkem v Číně odehrálo?

(1) Ano. (2) Šest rozhovorů (k 3. srpnu)

 

Budete prosím tak laskav a sdělíte mi přehled rozhovorů, které zatím Maitréja poskytl v každé zemi?

USA: 29 rozhovorů (leden 2010 – leden 2011); Mexiko: 14 rozhovorů (leden – září 2011); Brazílie 41 rozhovorů (září 2011 – leden 2013); Rusko: 51 (leden 2013 – květen 2014); Čína: 6 (srpen 2014) Celkem jde o 141 rozhovorů.

 

Vítá většina lidí Maitréjovy myšlenky, když je zaslechnou?

Zajímají je, avšak jsou obezřetní.

 

Rezonují Maitréjovy myšlenky s lidmi, kteří pocházejí z komunistického prostředí?

Jsou spíše v rozpacích. Jejich současným cílem je být bohatí, zcestovalí a tak dále.

 

Když Maitréja ‚přijede‘ do země, jako je Číny, znají televizní moderátoři jeho nedávnou ‚historii‘ – že strávil několik měsíců v Rusku a promlouval v onom programu, s konkrétními televizními reportéry a že předtím žil a vystupoval v Brazílii?

Někteří ano, mnozí ne.

 

(1) Pobývá Maitréja v hotelu, když byl v Rusku a nyní je v Číně? (2) Nebo si pronajme byt? (3) Nebo si najde ubytování u učedníků, kteří vědí, o koho jde?

Nic z toho. Jeho návštěvy jsou velmi krátké a cestuje ze své domovské základny v Londýně.

 

Která země nebo situace v současném světě je podle Maitréji a Mistrů pro svět největší hrozbou?

Je jich příliš mnoho, než aby se to dalo říci. Každá země je svým způsobem na vině.

 

Konflikty po celém světě nám přerůstají přes hlavu, jako by se všechno stupňovalo do té nejextrémnější možné podoby. Co se děje?

Jde o účinek Meče rozštěpení. Maitréjova energie, energie Lásky, stimuluje vše, dobré i zlé. Tímto způsobem se vytváří Meč rozpolcení, aby lidé jasně spatřili volby, které musí učinit, aby viděli, že správná volba – sdílení, spravedlnost a svoboda pro všechny – přinese mír a prosperitu pro všechny. Špatná volba by byla naprostou katastrofou. Maitréja musí zapojit všechny své zkušenosti a dovednosti, aby s těmito silami zacházel takovým způsobem, který zajistí, že dobro zvítězí.

 

Po celém světě dochází k takovému nárůstu násilí a války – v Gaze, Ukrajině, Sýrii, Iráku, Nigérii, atd. Jaké jsou příčiny tohoto rostoucího násilí a válek?

Jde o výsledek působení Meče rozpolcení. (Viz předchozí otázku.)

 

Kdybyste mohl poradit izraelským občanům ohledně současnosti, co byste řekl?

Vzdejte se doopravdy moci nad Palestinci a dospějte k míru.

 

Co se stalo s izraelskou duší? Ze všech lidí by Židé měli vědět nejlépe, jaké je trpět perzekucí a měli by cítit nejvíce empatie s bolestí, traumatem a utrpením ostatních.

Přesně tak, avšak oni se cítí neporazitelní. Ozbrojení po zuby a podporovaní při každé příležitosti Amerikou, úplně ztratili jakékoliv ponětí o důstojnosti.

 

Dáváte velkou naději tomu, že demonstrace po celém světě na podporu palestinského lidu budou mít na situaci nějaký skutečný vliv?

Mohou zmírnit meze toho, kam až jsou Izraelci schopni zajít.

 

Měli by američtí občané vyjít do ulic demonstrovat a vyvíjet nátlak na vládu, aby měla odvahu podporovat Palestinu a jednoznačně odsoudit činy Izraele? Pomohlo by to?

Budou-li věřit tomu, že to pomůže situaci. Hamás a Hizballáh přísahali, že se nikdy nesmíří s Izraelskou přítomností. Svým způsobem jsou stejně fanatičtí a neoblomní jako Izraelci. To je ten problém — problém, jehož překonání si dle mého názoru vyžádá Maitréjovu pomoc.

 

Prosím, pane Creme, můžete ujistit čtenáře, že Maitréja a Mistři pomáhají a podporují umírající a traumatizované v konfliktech v Palestině a Sýrii?

Pomoc Mistrů je pro chudé a trpící vždy k dispozici. To se nedá říci o světových vládách.

 

Ve svém článku v červnovém čísle časopisu Share International roku 2014 hovoří Mistr o silách, které „ohrožují mír cynickými pokusy upevnit svoji slábnoucí moc“. Mohl Mistr v onom článku myslet Izrael, který nyní opět útočí na pásmo Gazy?

Ne, nemyslel Izrael.

 

Prezident Putin byl silným mužem, který držel Rusko pohromadě a udržoval alespoň trochu stability – alespoň donedávna to tak vypadalo. Myslíte si, že to stále platí? Nebo snad jeho postavení a moc slábne?

Nedávno se pokusil upevnit svou moc, ale stále se cítí nejistý.

 

Kdo sestřelil nad Ukrajinou malajské letadlo a proč?

Bylo sestřeleno omylem, záměnou za nepřátelské bojové letadlo. Bylo ve vzdušném koridoru, který civilní letadla již nepoužívala, avšak malajská vláda dovolila tento koridor využívat, neboť to ušetřilo mnoho paliva. Nemělo se to stát. Malajský letecký průmysl je chudý a jej přesvědčen, že musí létat co nejlevněji.

 

Co se stalo malajskému letadlu, let MH370, že beze stopy zmizelo 8. března 2014?

Zmizelo beze stopy.

 

Na tiskové konferenci v Los Angeles, kterou jste pořádal 14. května 1982, byli novináři vyzváni, aby projevili snahu Maitréju ‚vyhledat‚, což by Mu dovolilo vystoupit. Nyní to však musí vzít ‚dlouhou oklikou‚, která trvá již téměř 40 let. Můžete k tomu prosím něco říci?

Takový je zákon. Protože média odmítla jednat, přestože jim Maitréja poskytl dostatek příležitostí, tak to napovídá, že lidstvo nebylo připraveno, stejně jako média.

 

V Pojednání o bílé magii vysvětluje Mistr Djwhal Khul (v pravidle 7) účinek astrální úrovně na lidský mozek, „jenž ve své neinformovanosti skutečnost převrátí a vidí věci vzhůru nohama“. [str. 185] Může tento zajímavý jev způsobovat tendenci lidí ve stavu emocionálního rozbouření projektovat své problémy na ostatní? Například lidé kritizují na druhých to, co cítí v sobě samých.

Ano. Takto funguje mámení.

 

Mohu se dozvědět, kdy přibližně se Učení odvěké moudrosti stalo organizovaným souborem učení nebo víry? Kdo byli jeho starobylí zastánci, pokud nějací byli? Jsou nějací klasičtí zastánci? Je-li Odvěká moudrost souborem, kdo organizoval jeho sestavení a kdy? Jsem studentem této oblasti znalostí a budu velmi vděčný za vaše vedení. Zkoumám jeho kořeny, které obvykle v mnohých knihách nejsou zmíněny.

Učení je velmi starobylé, téměř 100 000 let. Bylo postupně sestaveno osvícenými Mistry tehdejší doby.

 

Řekněme, že nějaká skupina spolupracující s vámi by učinila pokrok, ale poté upadla do konfliktu, vytvořila frakce atd. Je možné, aby taková skupina přišla o energie duše, které její členové dávají do práce? Může skupina ‚příjít o‘ svůj stupeň pokroku?

Ano, velmi snadno. Lidé se unaví, ztratí soustředění a nechají vše na Maitréjovi. Zapomínají, že lidstvo je klíčový faktor. Maitréja může inspirovat, avšak nesmí narušit naši svobodnou vůli.

 

(1) Když používám Maitréjovu ‚ruku‘, mé tělo se hýbe. Když medituji s ‚rukou‘, má hlava a krk se hýbou ještě víc. Dělám to já? Ruší mne to, avšak pokaždé se to stane. Co se děje a kdo to způsobuje? (2) Může léčivý proces spočívat v uvolňování záležitostí z minulých životů? Jako třeba zranění z minulého života, které vás stále trápí? (3) Může být léčení někdy bolestivé, když něco uvolňuje?

(1) Jde o energii vycházející z Maitréjovy ‚ruky‘. (2) Není to pravděpodobné. (3) Ano, je to možné.

Podpořte nás sdílením