Vodnářská radost

Vodnářská radost

Že s minulostí je třeba se vypořádat jen po dobrém, říká Mistr ve svém nejnovějším článku. V otázkách a odpovědích naleznete informace o vztahu papeže František a Maitréji, vztahy, o duchovním vývoji a dědičnosti, o dětech a Dni deklarace, o Hierarchii a občanské válce v USA atd.

Článek Mistra je ke stažení zde. Otázky a odpovědi pana Creme viz níže.

(1) Stále Maitréja poskytuje rozhovory v Rusku? (2) Kolik se jich již odehrálo?

(1) Ano. (2) 32 (k 5. lednu).

 

Byly některé Maitréjovy rozhovory již odvysílány (jako audio soubory) prostřednictvím rozhlasu?

Ano.

 

(1) Do jaké míry si lidé v Rusku a okolních zemích předávají fakt, že vyslechli „velké myšlenky od velice působivého a moudrého muže“? (2) Spustily Maitréjovy myšlenky „rozruch“? (3) Diskutují lidé o Maitréjových myšlenkách s nadšením?

(1) Do značné míry. (2) Ano. (3) Někteří ano.

 

Četl jsem nebo zaslechl ve vašich knihách nebo přednáškách, že mámení je „nakažlivé“.  Možná jste to nemyslel tak úplně doslova, avšak můžete to vysvětlit blíže? Mohou lidé nakazit druhé? Jak?

Ano, mámení lze přenášet, neboť k němu dochází na úrovni emocionálního světa a je tedy vysoce nakažlivé.

 

Bude třeba Maitréjovy pomoci, aby došlo k vyřešení situace v Sýrii?

Ne, to musí vyřešit lidstvo.

 

Víte, zda je papež František ovlivněn nebo inspirován Mistrem, když různě promlouvá proti chamtivosti, mocným ekonomickým silám světa a proti ryzímu kapitalismu, který je stále pro bohaté vrstvy společnosti tak atraktivní?

Je inspirován Maitréjou.

 

Co si myslí Mistři o lidech, kteří hledají partnery přes internet?

Nezajímá je to.

 

Mají-li lidé karmické pouto, je pravděpodobnější, že si na internetové seznamce zvolí karmického partnera pomocí intuitivní odezvy nebo pomocí smyslu pro rozpoznávání?

Pravděpodobně ano, pokud je tento partner také na stejné seznamce.

 

Pracují-li mladí lidé v jedné z vašich skupin, je pro ně těžší nalézt toho „správného“ partnera?

Ne.

 

(1) Říká se, že mladí lidé v těchto skupinách bývají obecně trochu více rozvinutí, než ti, kteří se mohou potkat mimo skupiny, proto je pro ně těžší nalézt partnera. (2) Nemáte pane Creme prosím nějakou radu na seznamování pro osamělé lidi, kteří pracují v těchto skupinách? Rád bych měl důvěrný a trvalý vztah.

(1) Není nutně pravidlem, že lidé ve skupinách jsou více rozvinutí, než ostatní. (2) Je mi líto, ale tohle není moje práce.

 

Každá duše se inkarnuje se třemi permanentními atomy, mentálním, astrálním a fyzickým, které byly vyvinuty během všech minulých vtělení. Také se říká, že jediná věc, kterou dítě zdědí po rodičích, je fyzické tělo. Tedy nedědí charakter ani talent, například pro hru na klavír. Dědí se tedy jen zdraví a nemoci? Může dítě zdědit také pevné zdraví?

Ano, také.

 

(1) Je možné, aby dítě zdědilo například fyzické vlastnosti jen od své matky a „nic od svého otce“ a nebo naopak? (2) Je fyzické tělo dítěte vždy kombinací obou rodičů?

(1) Ne. (2) Ano, přesně tak.

 

Časopis Share International zveřejňuje „stupeň vývoje“ u známých zesnulých osobností. Není mi však jasné, jaký je rozdíl mezi někým, jehož stupeň vývoje činí 1,3 nebo 1,4 a jinými, kteří dosáhli třeba bodu 1,6. Jaký je v tom rozdíl? Jak se to projevuje v běžném životě?

(1) Je to otázka pomalého přechodu od astrální k mentální polarizaci. Lidé tak činí různou rychlostí a ne nutně stejnoměrně.

 

Co říkají mistři o SatGuru Jaggi Vasudevovi? Je také součástí zviditelnění Hierarchie?

Ne.

 

Odmítáte vy nebo vaši spolupracovníci bez rozmyšlení každý dobrý tvořivý nápady, který předloží mladší členové? Slyšel jsem, že starší nebo dlouholetí členové odmítají užitečné a tvořivé nápady.

Rozhodně ne. Avšak nápady mladých nejsou vždy nutně více (či méně) ‚tvořivější‘ než nápady starších lidí. Je to otázka delší nebo kratší zkušenosti v práci.

 

Nedávno měly některé Transmisní meditační skupiny velké štěstí, že obdržely Maitréjovo požehnání během vašeho prostoupení Maitréjou, zatímco jste byl spojen internetem s mnoha skupinami po celém světě. Mohu se zeptat, (1) jaký je Maitréjův plán ohledně této úžasné příležitosti pro skupiny? (2) Jaký je důvod k tak rozsáhlému současnému požehnání pro tolik lidí v různých částech světa? (3) Když bylo do požehnání zahrnuto tolik zení, došlo přitom k propojení skupin do trojúhelníků? (4) Hodlá Maitréja v budoucnosti udělit více takových „velkých“ či „spojených“ požehnání aktivním Transmisním meditačním skupinám?

(1) Nejde o součást plánu. Je to dar jako odezva na žádost skupin. (2) Není za tím důvod nebo plán, jak jsem řekl, jde o dar v odezvě na skupinové žádosti. (3) Ne, byly spolu propojeny, ne však do trojúhelníků. (4) Pravděpodobně ano, pokud o to požádají.

 

Často mluvíte o vesmírných bratrech z okolních planet. Avšak víte něco o jiných mezihvězdných rasách nebo obyvatelích vzdálených galaxií? Velmi bych ocenil, pokud byste k tomu něco dodal, neboť se okolo vyskytuje mnoho informací, které lze jen těžko ověřit.

Nemám pochyb, že lidé existují po celém vesmíru. Avšak co se týče mých informací, vesmírné skupiny vstupující do naší atmosféry pocházejí pouze z planet naší sluneční soustavy. Mnozí tvrdí, že nás navštěvují vesmírní lidé z Plejád nebo jiných dalekých světů, o tom však mé informace nehovoří. Myslím si, že tyto informace pocházejí od lidí, kteří se domnívají, že planety naší soustavy nejsou obyvatelné.

 

Prosím sdělte něco o hledění do slunce pro duchovní a fyzický pokrok. Jde o krátké avšak prodlužující se intervaly krátce po východu slunce nebo před západem.

Dle mých informací toto není bezpečné. Je škodlivé pro zrak dívat se do slunce po jakoukoliv dobu.

 

Plánuji se vydat se k prameni do Nordenau. Když jsem se připravoval na výlet, povšiml jsem si, že mnohé stránky na internetu prodávají „vodu obohacenou vodíkem“, „redukovanou vodu“ nebo „vodu s aktivním vodíkem“. (1) Má tato voda stejné kvality jako voda energetizovaná Maitréjou? (2) Jsou tyto roztoky hodnotné, nebo jde jen o pokusy vydělat peníze?

(1) Ne. (2) Nejsou příliš hodnotné.

 

Dobré ráno, pane Creme. Jmenuji se Vera a je mi 13 let. Je to trochu divné, avšak zajímám se o vše, co se na Zemi děje.  A o to, co mnozí lidé říkají o Dni deklarace. Budou nějaká znamení? Mnohé děti nebudou připraveny a budou se hodně bát. Můžeme je varovat? Doufám, že můj dopis najde Benjamina Creme. A já tomu věřím.

Není třeba se bát. V Den deklarace se představí sám Pán lásky. Ačkoliv děti mladší 14 let Jej neuslyší, děti jako ty, které vědí a věří, zažijí mnohé z této velké události.

 

Rád bych věděl jaký je z pohledu vašeho ministra doporučený maximální počet obyvatel města, aby fungovalo lépe, bez problémů se znečištěním, dopravou a dalších.

Až do třech milionů lidí.

 

Četl jsem ve vašich knihách, že vegetariánská strava je jedna z podmínek prvního zasvěcení. Jak přísná by kvůli tomu tato vegetariánská dieta měla být? Znamená to (1) pouze nejíst zvířecí maso a krev, nebo (2) je třeba se také vyhnout všem potravinám zvířecího původu jako mléčné výrobky a vejce? (3) Co polévky, například hovězí nebo kuřecí polévka (čistá, bez masa)? Spadají tyto potraviny do stejné kategorie a mají stejně škodlivý účinek na zasvěcení jako maso?

V této otázce cítím jisté nedorozumění. Je pravda, že první zasvěcení závisí na ovládnutí fyzického elementála a pro mnohé to znamená víceméně vegetariánskou stravu. Je však také pravda, že pro učednictví neexistuje žádná skupinová dieta. Ve mnoha regionech světa je nevyhnutelné, že obyvatelé jedí mnoho zvířecích produktů. Proto to záleží na jedinci, kde žije, na potřebách jeho metabolismu, jestli jí maso nebo zeleninu anebo směs obojího.

 

Po Transmisní meditaci lidé často hlásí, jaké úžasné pocity měli, jak jim to „pálilo na tvářích“, jak krásně tekla energie, jak silná byla a tak dále. Provozuji meditaci již řadu let, avšak nikdy jsem nic takového necítil. Cítím pouze tlak nebo vibrace v centru, na které se soustředím (ádžna nebo vrcholek hlavy) a někdy mám pocit, jako by mnou zatřásla elektřina. To je ale vše. Ne že bych z toho byl zklamaný, ale často se mi však zdá, že jsem v celé místnosti jediný, kdo tam jen tak sedí a medituje, aniž by si užíval zvláštních pocitů. Většina dalších členů skupiny také během meditace „odchází kamsi hluboko“ a potřebuje nějaký čas k návratu do „fyzické reality“ když meditace skončí. Já jsem plně probuzený a přítomný po celou dobu a nepotřebuji se následně „probouzet“. Má citlivost vůči energiím (alespoň na pocitové úrovni) se zdá velice nízká, asi jako kus kamene.

(1) Znamená tato necitlivost, že mám menší schopnost provvádět Transmisní meditaci? (2) Co mohu udělat, abych byl na energie citlivější? (3) Je normální být během meditace plně bdělý, nebo je správné jít do jakéhosi hlubšího stavu a ztratit spojení s fyzickou realitou, jako při nějakém transu?

Z tohoto vyprávění usuzuji, že provádíte Transmisní meditaci správně, jen byste neměl přesouvat pozornost na vrcholek hlavy. Udržujte ji v centru ádžna – pokud nejsem zrovna já přítomen. Při správném provádění Transmisní meditace by nemělo docházet k žádnému stavu podobnému transu.

 

V prosincovém čísle 2013 časopisu Share International je otázka ohledně změny některých detailů Transmisní meditace. Odpověděl jste, že toto není vhodné a doporučil jste dodržovat pokyny v knize Transmise – Meditace pro Nový věk. V německém překladu této knihy, strana 46, se nacházejí některé detaily, proti kterým zdá se nic nemáte. Jsem tedy trochu zmaten. Je v pořádku přečíst jedno nebo dvě Maitréjova poselství, nebo je přehrát z kazety, nebo to není v pořádku?

Je zcela v pořádku přečíst Maitréjova poselství apod., se samotnou meditací to však nemá co dělat.

 

Během posledních čtyř let začaly všechny datlové palmy okolo Středozemního moře umírat kvůli broukům nosatcům. (1) Je toto vymírání datlových palem z pohledu evoluce  nutné? (2) Může za to nedbalost lidí, kteří neprovedli desinfekční postřik, nebo (3) je to Maitréjova vůle?

(1) Ne. (2) Ano (do jisté míry). (3) Ne.

 

Je v pořádku dát eutanazii zvířeti? Kdy je pro to ta správná chvíle? Máme k tomu vůbec právo?

Je-li zvíře velmi nemocné nebo těžce zraněné, je pro ně požehnáním být, pokud je „uspáno“.

 

(1) Některé církve odmítají vysvětit ženy za kněze a biskupy. Má to snad nějakou souvislost s tím, že muži a ženy mají jinou energetickou polaritu? (2) Je polarita mužského nebo ženského těla vhodnější k přijímání a používání energie, která přes ně během církevních rituálů prochází?

(1) Ne. (2) Ne.

 

Je dobře známo, že lidé, kteří měli „zážitek blízkosti smrti“ si často pamatují božské světlo a pocity nesmírného pokoje a lásky. Spatřili znova svůj život a často obdrželi jednu otázku: „Co jsi udělal pro svého bližního?“

Má otázka zní, lze pomoc zvířeti zahrnout do „pomoci svému bližnímu?“ Pokud ano, je pomoc lidem důležitější? Nebo je jakákoliv nesobecká služba jakékoliv bytosti stejně důležitá?

Pomoc jiným lidem je velmi důležitá.

 

Mnohé nádherné světelné vzory, které vytvořili Vesmírní bratři, vypadají jako křesťanské kříže uvnitř kruhu, jako v ruské ortodoxní ikonografii. Jiné zase zobrazují „x“ v kruhu, což by mohlo zobrazovat zářivý portál do vesmírné lodě, nebo průchod do jiných světů. (1) Lze v těchto obrazcích nalézt nějaká poselství, která jsou pro nás důležitá, abychom si je dovedli lépe vykládat? (2) Když zanechávají tyto obrazce, jde pouze o osobní láskyplný vzkaz, nebo i o něco jiného?

(1) Ne. (2) Jsou znamením existence Vesmírných lidí.

 

Dle mého názoru Duchovní hierarchie zasáhla přímo (formou prezidenta Lincolna) do americké Občanské války, aby zachovala sjednocenou unii amerických států a umožnila Spojeným státům hrát svou pravou roli ve velké světové válce ve 20. století. Ve světle nedávných separatistických hnutí v USA, existuje nějaký hierarchický či karmický důvod zachovat Unii v dnešním stavu?

Ano. Ze zjevných důvodů je Amerika jednou z nejdůležitějších zemí světa.

 

Uvědomil jsem si, že když se modlím Otčenáš s otevřenýma rukama, výsledek je trochu jiný, než jej odříkávám se sepjatýma rukama, jak je při modlitbě obvyklé. Je to správně? Co si myslíte o nejlepší pozici rukou při této modlitbě?

Je to volitelné.

 

V poslední dekádě nebo dvou se naše vnímání skutečnosti změnilo, zejména díky internetu. Zdá se, že lidé jsou otevřenější i co se týče duchovních věcí. Když se na to podíváme s otevřenou myslí, dá se něco říci o osudu bytosti jako Adolf Hitler, který je viděn v anglicky mluvícím světě jako jeden z největších tyranů historie a možná i uctíván v jiných částech světa. Pokud přežíváme fyzickou smrt, což pravděpodobně ano – v jakém stavu se Hitler ocitl po své sebevraždě v Berlíně, v květnu 1945? Zůstal tam snad snad přítomen jako duchovní bytost, možná zhrozen nad škodami, které napáchal, nebo byl přesunut na jiné místo? Existuje stále tato bytost na duchovní úrovni? Dalo by se říci, že Hitler měl také své místo v rozvoji božího plánu, aby byl antikrist ztělesněn na Zemi a poté i poražen? Uvítám jakékoliv poznámky.

Hitler byl zasvěcenec 2. stupně. Jako člověk byl megalomanský tyran. Zůstává zasvěcencem 2. stupně, avšak osoba, kterou lidé, co vedle něj byli, viděli, byla ovládnuta a „posedlá“ jedním nebo dvěma členy „Černé lóže“, které obecně nazýváme „Sílami zla“ a které Mistři nazývají „Páni materiality“. Hitlerova karma musí být ohromná a bolestná.

 

Rozumím-li tomu správně, následující je pravd(i) Kristus vystoupil ve více než stovce televizních rozhovorů v různých zemích po světě. (ii) Žije v Anglii. (iii) Cestuje ve vesmírné lodi. Všechno to zní fantasticky, avšak uvěřitelně, alespoň pro mne. Říkal jste také, že mnohé, ne-li všechny planety v naší sluneční soustavě jsou plné života, avšak na éterické úrovni.

(1) Je možné, že Země má také éterické formy života, které my nevidíme, protože jsme omezeni na pozorování hmotných, kapalných a plynných pod-úrovní? (2) Pokud je to pravda, pak je možné, že početné obecenstvo, o kterém se často zmiňujete, které měla tu čest a výsadu uslyšet a spatřit Maitréju (ať už Jeho skutečnou identitu poznali, či nikoliv), je součástí éterické populace na této planetě? (3) Zdůraznil jste, že Maitréja musí zůstat inkognito kvůli kosmickým pravidlům, která se vztahují k projektu příchodu. Tomu rozumím a přijímám to. Mám však problém s tím, jak aktualizujete stav Maitréjova příchodu, jako by pevní, kapalní a plynní lidé jako já měli mít nějakou roli při šíření Jeho poselství. Před lety, ještě než rozhovory začaly, jsme všichni napjatě očekávali první rozhovor na velké americké televizní stanici. Myslím, že mnozí z vašich následovníků čekali, že spatří obyčejného muže, který vypadá a choval se jako jeden z nás, jak vystoupí v pořadu jako Oprah (Oprah Winfrey show patřilo dlouhá léta k nejsledovanějším diskuzním pořadům na celonárodní televizi v USA, pozn. překladatele) a přednese poselství o sdílení, spravedlnosti a míru. TO by byl skutečně inkognito příchod. Proto také tolik lidí myslelo, že Raj Patel je Maitréja. Raj Patel byl skutečně někdo, koho vidíme na pevných, kapalných a plynných podúrovních. Inkognito není přesný výraz pro to, co Maitréja dělá. Pokud lze jeho vystoupení sledovat v televizi a na počítači na pevné, kapalné a plynné úrovni, tehdy by se to dalo nazvat inkognito.

(1) Ano. (2) Ne. Všichni máme základ z éterické energie, avšak vědci zatím nerozeznali čtyři nejvyšší, tedy éterické úrovně energie. Dobře však vědí, že existuje energie, která prostupuje vše na této planetě, kterou zatím nedokázali zachytit, využít nebo prokázat, kterou však nazývají „temná hmota“. To, co nazývají „temnou hmotou“ jsou éterické úrovně hmoty. (3) Přesně tak se On zjevuje, jako obyčejný člověk, jeden z nás. Všichni mám větší či menší část éterické energie v naší výbavě, Mistři více, průměrní lidé méně.

 

Můžete prosím poskytnout strukturu paprsků a stupeň vývoje pro Doris Lessingovou (1919-2013), anglickou spisovatelku, která obdržela Nobelovu cenu?

Duše: 2; osobnost 4(6); mentální tělo: 4(7); astrální tělo: 4(2); fyzické tělo: 3(7), stupeň vývoje 1,7

 

Ariel Šaron (1928-2014), vojenský vůdce, bývalý izraelský premiér:

Duše: 1; osobnost 1(6); mentální tělo 1(3); astrální tělo: 4(2); fyzické tělo: 1(7), stupeň vývoje 1,3.

Podpořte nás sdílením