Nové prostředí

Nové prostředí

Mistři se již pilně připravují na svou novou misi mezi lidmi a potýkají se s nečekanými překážkami. Pokud jim však lidé budou naslouchat, povede to k nebývalé proměně k lepšímu. Více v článku jednoho z nich. Pan Creme odpovídá na nejrůznější otázky, například zda existjí další planety, jak je to s MMS a je-li Země dutá.

Článek Mistra naleznete jako vždy v sekci Ke stažení / Články Mistra. Otázky a odpovědi pana Crema si můžete přečíst níže.

 

(1) Stále Maitréja poskytuje rozhovory v Rusku? (2) Kolik se jich již celkem v Rusku odehrálo?

(1) Ne. (2) 51 (ke 29. květnu)

Maitréja poskytl Svůj první rozhovor v Číně (ohlášeno Benjaminem Creme na přednášce ve Friends House 27. května)

 

Budete prosím tak laskav a sdělíte mi přehled rozhovorů, které zatím Maitréja poskytl v každé zemi?

USA: 29 rozhovorů (leden 2010 – leden 2011); Mexiko: 14 rozhovorů (leden – září 2011); Brazílie 41 rozhovorů (září 2011 – leden 2013); Rusko: 51 (leden 2013 – květen 2014); Čína: 1 (květen 2014) Celkem jde o 136 rozhovorů.

 

Uvědomili si nějací lidé v Rusku, že Maitréja není obyčejný člověk, ale že by mohl být dlouho očekávaný Učitel?

Není to pravděpodobné.

 

Je Maitréja a Mistři ‚spokojeni‘ s odezvou na Maitréjovy myšlenky v zemích, kde vystupoval?

To by znamenalo tvrdit, že mají nějaká očekávání. Takto však Maitréja nepracuje.

 

Dva vědecké články zveřejněné v květnu 2014 tvrdí, že se začala rozpouštět velká část západoantarktické ledové pokrývky a že toto tání je „nevratné“. Výsledkem může být zvýšení mořské hladiny až o tři metry během příštího století, nebo tak nějak. Souhlasíte s těmito zdánlivě děsivými předpovědi vědců o nevratném tání západní Antarktidy a jeho dopadu na světové hladiny moří? Co se dá dělat, zdali vůbec něco, abychom zpomalili nebo zastavili tání, nebo snížili globální dopad tajících ledovců?

Ano, potvrzuji, že k tomu skutečně dochází, avšak toto období má blíže ke 20ti letům, kdy dojde ke kompletnímu zvýšení mořské hladiny. Mistři jsou hluboce znepokojeni tímto i dalšími známkami změny klimatu. Podle Mistrů je 80 procent globálního oteplování způsobeno člověkem. Budoucí program pro všechny tedy znamená drasticky omezit nebo opustit používání fosilních paliv.

 

Sdílení se stává módním a skutečně se ujímá jako dobrý způsob k udržitelnému životu. Lidé nyní častěji sdílejí automobily i jiné vybavení. Spotřebují méně zboží, což je dobré pro planetu. Je toto způsob, jak lidé postupně zavedou princip sdílení?

Do jisté míry. Pomůže jim to zvyknout si na tu myšlenku. Sdílení na globální úrovni je něco velmi odlišného.

 

Můžete se prosím zeptat svého Mistra, zdali myšlenka SOP – Zachraňte naši planetu – se ujala, vědomě či nevědomě?

Myšlenka na záchranu planety se ujala u mnoha lidí již po mnoho let.

 

Jaký je účinek na skupinovou práci a magnetickou kvalitu, pokud se skutečně účastní pouze polovina skupiny?

Zjevně je účinek pouze poloviční.

 

Je hlasování se spolupracovníky metodou, která vyhovuje skupinové práci, nebo bychom měli udržovat duchovní napětí až do dosažení pravého konsenzus, který nás povede ke skutečné službě?

Měli byste se snažit o skupinový konsenzus.

 

Co je to ‚spřízněná duše‘? Zní to dost romanticky a mysticky.

Na fyzické úrovni mohou být někteří lidé jedním z dvojčat. Stejně tak na úrovni duší, mohou být duše dvojčaty. Takovým potom říkáme „spřízněné duše“.

 

Myslíte si vy a váš Mistr, že by ženy měly sloužit v armádě na frontové  linii?

Ani Mistři, ani já si nemyslíme, že by ženy měly vůbec sloužit v armádě.

 

Neznám vaši práci dlouhou dobu, avšak jedna věc mne zaujme vždy, když jdu na přednášky, nebo kontaktovat nějaké lidi, kteří pracují ve skupinách Transmisní meditace a opětovného příchodu. Zdají se tak zaměstnaní, šťastní a naplnění – a ne pouze ‚obyčejně šťastní‘; zdají se mít mnoho energie. V čem je to tajemství?

Vědí, že svět se změní k lepšímu, že mají podíl na Plánu a že dělají to nejlepší, co mohou, aby tomuto Plánu posloužili.

 

Řekl jste, že většina takzvaných zážitků „únosů mimozemšťany“ jsou výsledkem přebujelé astrální představivosti. Může to také být tak, že nyní existuje velmi silná myšlenková forma scénáře mimozemských únosů na nižších úrovních astrálního světa? Tím, že přicházejí nové energie a stimulují nižší přirozenost mnoha lidí, mohou se tito nevědomě „naladit“ na tuto myšlenkovou formu a věřit, že jde o skutečný zážitek?

Ano, souhlasím. Jde o reakci strachu. Tento strach byl pečlivě vybudován různými vládami ve vztahu k vesmírným lodím neboli UFO. Skoro každý film o vesmíru je zobrazil v nepřátelské podobě: my proti nim (ET mimozemšťan byl vzácná výjimka). Není to jen proto, aby filmy byly více vzrušující, ale také aby lidé věřili, že život na jiných planetách bude zjevně nepřátelský a bude nás chtít zničit. Takto by vlády mohly po mnoho let udržovat lži proti návštěvníkům z vesmíru a prodlužovat tak hegemonii vládních struktur. Již to tak nemohou dělat, protože dochází ke zveřejňování stále více důkazů, které dokazují opak.

 

Četl jsem, že v naší sluneční soustavě existují kromě Vulkánu dvě ‚skryté‘ planety, jedna zahalená sluncem a jedna měsícem. Co to znamená? (1) Jsou ‚skryté‘, protože že se nacházejí v éterické podobě jako Vulkán, (2) nebo že jsou zakryté mimo výhled, (3) nebo nějakým jiným způsobem?

(1) Ne. (2) Ano. (3) Neexistují.

 

V mnoha skupinách na tichomořském pobřeží Spojených států byla úterní noc zvolena jako jeden z termínů pro Transmisní meditaci. Je to pro skupiny nebo Mistry nějaká výhoda, když skupiny ve stejných nebo podobných časových zónách meditují souběžně?

Ano. Čím více, tím radostněji!

 

Je Země dutá? Existuje Agartha? Odhalí nám to Maitréja?

Ne. Ne. Ne.

 

Tisíce lidí po celém světě berou lék zvaný MMS (Miracle Mineral Supplement), který je roztokem oxidu chloričitého rozředěného vodou nebo ovocným džusem. Myšlenka za tím říká, že tento roztok ničí všelijaké molekuly, které způsobují nemoci, tedy ty pod pH 7, aniž by poškodil molekuly s neutrálním nebo zásaditým pH (7 a výše). Jinými slovy, neublíží zdravým molekulám v těle. Říká se, že tento roztok je velmi účinný proti malárii, kterou vyléčí za několik hodin. Je také velmi levný, mnoho nemocnic v rozvojovém světě jej předepisuje jako běžné léčivo pro pacienty s různými nemocemi. Také tisíce lidí v hnutí New Age berou tento roztok. Říká se, že nemá žádné vedlejší účinky.

Můžete prosím vy nebo váš mistr říci, zdali MMS skutečně působí proti nemocem a zdali je vhodný pro nemocné lidi a k udržování optimálního zdraví? Může být pro lidi nebezpečný?

Problém s těmito ‚léčivy‘ je ten, že nevyhovují každému. Jak říkáte, MMS může pomoci některým lidem s některými nemocemi, ale ne všem. Není tedy vhodné činit obecné soudy. Měl by se brát pod lékařským dohledem.

 

Nedávno jsem se dozvěděl o Agnihotře, starobylé védské praktice k pročišťování atmosféry, která opět ožívá a šíří po celém světě. Znamená to provést obřad v době východu a západu slunce, při kterém se pálí sušený kravský hnůj, máslo ghí a rýže ve zvláštní měděné pyramidě, který se doprovází mantrou v sanskrtu. Jde o velmi přesnou vědu, která se musí provádět precizně, aby bylo dosaženo výsledků. Říká se, že tento má obřad očišťující účinky na atmosféru a následně i na zemi a vodu v okolí. Začíná se proto používat v zemědělství k vyléčení nemocných plodin a znečištěného vzduchu/půdy/vody. Říká se také, že neutralizuje jaderné záření. Přináší také zdraví těm, kteří se obřadu účastní, včetně pozitivních účinků na mysl. (1) Můžete prosím říci, zdali tato praktika účinně snižuje znečištění? (2) Má také účinek na znečištění jaderným zářením? (3) Je provádění tohoto obřadu prospěšné pro zdraví a pocit pohody? (4) Má zvýšení popularity tohoto obřadu příznivý účinek na planetu?

(1) Do jisté míry ano. (2) Ne. (3) Nijak zvlášť – není snadné to provést. (4) Nijak zvlášť.

 

V severní Americe (v Kanadě a USA) mají kmeny přes 100 jmen pro údajného „chlupatého muže“, který žije v lese. Nejznámější je jméno Sasquatch. V dnešní době se mu říká Bigfoot, ale ti, co v něho věří, si myslí, že jde o dosud neobjeveného primáta, který může dorůst až do výšky 2,7 metrů, může vážit až 350 kg a co kráčí po dvou nohách jako člověk. (1) Je Bigfoot skutečně dosud neobjevený druh primáta? (2) Někteří lidé údajnému Bigfootovi připisují metafyzické kvality, zvláště severoamerické kmeny, u kterých se prolínají pověsti o něm s mytologií a někteří dokonce tvrdí, že souvisí s UFO. Je to pouze výsledek představivosti a mytologie? (3) Je Bigfoot příbuzný gigantopithekovi, největšímu lidoopoviu známému z fosilních pozůstatků, který žil v období Pleistocénu, nebo to je Gigantopithecus?

(1) Ne. (2) Ano. (3) Ne. ‚Bigfoot‘ je medvěd.

Podpořte nás sdílením