Hazardní gesta

Hazardní gesta

Co mají společné události v Sýrii, na Ukrajině a jinde vysvětluje Mistr ve svém článku. Otázky a odpovědi pana Creme se kromě jiného zabývají hrozícím finačním krachem a potřebou šíření zpráv o příchodu Maitréji a Mistrů, životem Ježíše, tvorbou Sebastiana Bacha …

Článek Mistra naleznete zde. Otázky a odpovědi pana Creme uvádíme níže.

 

(1) Stále Maitréja poskytuje rozhovory v Rusku? (2) Kolik se jich již celkem v Rusku odehrálo? Kolik jich je nyní celkem?

(1) Ano. (2) 48 (k 29. dubnu 2014)

 

Budete prosím tak laskav a sdělíte mi přehled rozhovorů, které zatím Maitréja poskytl v každé zemi? Opravdu by to pomohlo při přednáškách. Lidé chtějí vědět, kolik rozhovorů se odehrálo v každé zemi.

USA: 29 rozhovorů (leden 2010 – leden 2011); Mexiko: 14 rozhovorů (leden – září 2011); Brazílie 41 rozhovorů (září 2011 – leden 2013); Rusko: zatím 48 (od ledna 2013 po dnešek). Celkem jde o 132 rozhovorů.

 

(1) Mnozí ekonomové předpovídají burzovní krach v roce 2014. Mají pravdu? (2) Jde o pád burz, o kterém mluvil váš Mistr ve svém článku v dubnovém čísle Share International? (3) Stále Maitréja čeká na pád burz, než začne více vystupovat na veřejnosti?

(2) Příští rok je to pravděpodobnější. (2) Ano, jde spíše o pokračování krachu z roku 2008. (3) Maitréjovo vystoupení je otázkou připravenosti lidstva reagovat na jeho myšlenky. Takový krach by jistě mohl tento proces uspíšit.

 

Mnozí z nás v Americe jsme nanejvýš zklamaní, že po ‚recesi‘ nebo spíše pádu trhu v roce 2008 přišlo tak málo smysluplných reforem. Krize byla přece tak devastující pro mnohé z nás. Trhy vzkvétají uprostřed zhoubných praktik hrdlořezů, které, jak říká Maitréja, „prospívají pár lidem na úkor mnoha“. Přicházejí dokonce i nová obvinění, jako to z 31. března na stanici CBS v pořadu s názvem 60 Minutes, kde autor Michael Lewis tvrdil, že americká burza je zmanipolovaná. Nebyl jsem proto překvapen, když váš Mistr v dubnovém čísle Share International roku 2014 předpověděl, že „Stále rostoucí komercionalizace každého aspektu současného života je sama o sobě ‚časovanou bombou‘, jejíž výbuch současné ekonomické struktury položí. Tato doba není příliš vzdálená.“. Tato slova podivuhodně připomínají varování, která předcházela pádu burzy v roce 2008.

(1) Jde o Zákon působení příčiny a následku? (2) Je naděje, že tato událost bude pro mezinárodní trhy další výstrahou a připraví snad svět pro moudré a rozumné Maitréjovy rady? (3) Může být tato předpověď ve svých důsledcích ještě hrozivější pro světové utrpení v krátkém období před Dnem deklarace?

(1) Ano. (2) Doufejme, že ano. (3) Ne všeobecně, ale v některých zemích ano.

 

V každém čísle Share International zdůrazňujete sdílení. Každého vybízíte ke sdílení. Mám pouze jednu otázku. Ne každý si může dovolit pomáhat a sdílet. Copak se z toho ti lidé necítí méněcenní, že se nemohou účastnit? Souhlasím, že globální aspekt sdílení je budoucnost, jen se chci zeptat na toto.

Sdílení ve smyslu, o kterém mluvíme ve Share International, znamená sdílení světových zdrojů. Nejde o individuální záležitost, může pouze jít o sdílení v globálním měřítku.

 

Jak máme rozumět vaší informaci, že „Maitréja má 2 miliardy lidí, na které se může spolehnout?“ Znamená to, že 2 miliardy lidí pracují pro Maitréju? Má-li Maitréja 2 miliardy lidí, proč pak se po nás ve skupinách žádá „zdvojnásobit své úsilí“?

Ach Bože, to je ale smutná otázka! Proč se vůbec snažíte ohlašovat Maitréjovu přítomnost a plány Hierarchie k přeměně světa? Hlídáte si podle hodinek, ať to s tím úsilím ani na okamžik nepřeženete?

Maitréja může spoléhat na téměř 2 miliardy lidí, že zareagují na jeho výzvu k rozumnému uspořádání a změně světových záležitostí. Avšak z těch je v této chvíli jen nepatrná část angažována v přípravě cesty pro Něj a Jeho učení. Břemeno teď spočívá na relativně malém počtu lidí, aby své úsilí až do Dne deklarace i po něm zdvojnásobili.

Jestliže skutečně věříte, že „odpovídáte na Jeho volání“, jak byste to jen mohl odmítnout?

 

První dopis s názvem ‚Moudrá rada‘ v květnovém čísle Share International se dotýká velmi důležitého problému, který nalezneme ve mnoha skupinách po celém světě. Mluvčí pokládá mnohé důležité otázky, avšak nedostává žádné odpovědi! V naší skupině vkládáme mnoho peněz do vytvoření široké škály propagačních materiálů, aby zaujaly různé lidi. Proč nepřitahujeme více lidí – jako v ‚Moudré radě‘? Co máme dělat?

Obávám se, že je tu tendence organizovat tato setkání stejným způsobem: přemýšlet stejným způsobem o každé přednášce, aniž byste se snažili vnést nový prvek, který přitáhne víc lidí. Udělejte to dramatičtější, ať to není jako podle šablony. Je to stejně tak otázka používání představivosti, jako organizace.

 

Je rozdělení státu pro Sýrii jediným řešením mezi šíitskou (alawitskou) menšinou Bašára al-Asada a různými frakcemi sunnitské většiny, aby skončilo to hrozné utrpení?

Rozdělení by v současné situaci nic nevyřešilo, protože bojuje příliš mnoho skupin. Jak Amerika a její spojenci, tak Rusko se spojenci vypracovávají na dálku prostřednictvím dalších agentur dlouhodobý plán.

 

Četl jsem v islámských posvátných textech (hadity) o předpovězeném člověku jménem Mahdí. Tyto hadity byly napsány asi před 1 400 lety a přesto popisují dobrého muže a mocného vůdce, který přichází vést muslimské věrné k míru, pořádku a štěstí. Podle velkého množství šiitských věřících, včetně vůdců Íránu a Hizballáhu se tento muž nyní nachází na naší planetě a čeká v zákulisí na správný okamžik, aby vystoupil a zjevil se. Opravdu je tento slíbený Mahdí jen „za scénou“? Je to opravdu Maitréja? Nebo bude jen s Maitréjou spolupracovat?

Jako křesťané očekávají příchod Krista a budhisté zas Maitréju Buddhu, muslimové očekávají Imáma Mahdího. Všechna tato jména patří jedinému: Maitréjovi, který otevřeně pracuje ve světě, třebaže v současnosti inkognito.

 

Život Ježíše byl neobyčejný a zahrnoval, jak tomu bylo, tolik úžasného sebeobětování. Bylo v něm tolik příkladné lásky a duchovní vůle. (1) Uvědomíme si někdy my jako lidstvo význam Velikonoc a zmrtvýchvstání? (2) Dovolí nám Mistři v budoucnosti spatřit ‚bioskopy‘ – tedy události ze života velkých osobností, jako byl Ježíš tak, jak skutečně probíhaly?

(1) Ano. (2) Ano.

 

(1) Je biblická výpověď o událostech v Getsemanské zahradě a později při ukřižování přesná? (2) Je kniha sv. Jana tím nejpřesnějším z evangelií?

(1) Víceméně. (2) Evangelia spolu nesoutěží. Každý učedník psal podle své zkušenosti, pochopení a bodu vývoje.

 

Jak je možné, že učedníci nepoznali Ježíše poté, co byl přiveden Maitréjou opět k životu?

Poznali ho, avšak stěží tomu dokázali uvěřit.

 

Můžete prosím říci, zdali Ježíš o ‚poslední večeří Páně‘ skutečně řekl, že na památku jeho života máme jíst posvěcený chléb a víno jako jeho tělo a krev? Je tato scéna symbolem něčeho jiného, pokud ano, čeho?

Jeho slova neměla být brána doslova jako transubstanciace, ale obrazně. Nicméně pokaždé, když se eucharistie přijímá, nabíjí hostii energií Mistr Ježíš, nebo je-li kněz duchovně dostatečně pokročilý, tak sám Maitréja.

 

(1) Byl Bach někým prostoupen nebo inspirován? (2) Byl zvláště inspirován nebo měl přímá vnuknutí, když skládal Matoušovy nebo Janovy pašije? (3) Které z Bachových skladeb jsou podle vás nejvíce ‚Mistrovské‘, co se týče inspirace Mistry moudrosti?

(1) Ano, obojí. Je třeba porozumět terminologii. Inspirace v okultním smyslu znamená dosáhnout specifického bodu ve vztahu k vědomí Mistra. To zahrnuje i prostoupení. (2) Ano, u obou. (3) Pašije svatého Matouše.

 

Benjamin Creme a George Adamski vysvětlují a varují ve svých knihách před nebezpečnými podmínkami, vznikajících z jaderných zkoušek a zařízení, které mají za následek nebezpečné koncentrace radiace. Adamski hovoří o jaderných mracích: „kdyby někdo z našeho světa potkal takový neviditelný ‚mrak‘, tak by buďto explodoval, nebo se rozložil a zdánlivě zmizel před očima“. Tím vysvětluje některá tajemná zmizení letadel. (1) Souhlasíte? (2) Je tomu tak s nedávným zmizením malajského letadla?

(1) Ano. (2) Ne.

Podpořte nás sdílením