Které problémy před námi stojí

Které problémy před námi stojí

Nejtíživější problémy lidstva, které je třeba okamžitě řešit shrnuje Mistr ve svém článku. Otázky a odpovědi na pana Creme se týkají strachu, událostí na Ukrajině, rozpínání vesmíru a dalších témat. Kompletní otázky a odpovědi v českém překladu uvádíme níže.

Mistrův článek naleznete zde.

(1) Stále Maitréja poskytuje televizní rozhovory v Rusku? (2) Kolik se jich již konalo? K datu 6. února to bylo 36. Kolik činí počet rozhovorů v Rusku celkem?

(1) Ano. (2) 41 (k pátku 14. března).

 

Prosím, buďte tak laskav a poskytněte přehled, ve kterých zemích zatím Maitréja vystupoval v rozhovorech, pomohlo by nám to při přednáškách. Lidé se rádi dozvídají, ke kolika rozhovorům již v každé zemi došlo.

USA: 29 rozhovorů (leden 2010 – leden 2011), Mexiko: 14 rozhovorů (leden – září 2011), Brazílie: 41 (září 2011 – leden 2013), Rusko: zatím 41 (leden 2013 až nyní). Celkem jde o 125 rozhovorů.

 

Začal Maitréja pořádat více rozhovorů ve spojitosti se současnými problémy na Ukrajině a v Rusku?

Ne.

 

Byl Maitréja přítomen na demonstracích v Kyjevě?

Ano

 

Byl Mistr v Moskvě nějak zapojen do současné situace v Rusku a Ukrajině, aby se pokusil uvolnit napětí?

Přímo ne.

 

Můžeme doufat, že síla lidí v Rusku, která volá po míru, ovlivní situaci?

Ano.

 

Co byste řekl lidem, kteří se zdají poněkud vyvinutí, avšak obrací se zády ke službě s pocitem, že ‚nejsou připraveni‚ sloužit?

„Připravte se a nepromeškejte příležitost! Nevíte, jak dlouho budete naživu a budete mít tuhle příležitost.“

 

Odkud přichází puzení ke službě? Pozoruji, že lidé, které znám ve skupinách i mimo ně, nevypadají, že by tento impuls měli.

Duše přichází do inkarnace, aby sloužila. Nemohu mluvit za lidi, kteří jsou mimo skupiny, avšak lidé se stávají členy skupin, neboť mají jistou touhu sloužit.

 

Proč je strach tak špatný? Není to přece jen prostá lidská reakce?

Lidská reakce to zajisté je, avšak zeptejte se, kdy si vedete nejlépe? Když se bojíte, nebo když jste od strachu osvobozeni?

 

Lze se stát nebojácným, i když člověk není zasvěcencem třetího, čtvrtého nebo pátého stupně?

Ano, můžete být nebojácným ve kterémkoliv období života. Strach je nákaza.

 

Pokud člověka činí jeho vlastní paprsková struktura náchylným ke strachu, nebude snaha zbavit se strachu beznadějná?

Žádná struktura paprsků nenabádá nikoho ke strachu. Strach je infekce, kterou ‚chytáme‘ od jiných – rodičů, učitelů, apod.

 

Proč lze většinu neuróz a klamů vystopovat až k původnímu strachu?

Protože strach tolik ovládá astrálního elementála.

 

Pane Creme, není to velká oběť pro vás jako pro malíře, obětovat svůj čas pro rozhlašování příchodu Maitréji a Mistrů?

Co potřebuje svět více – mé umění, nebo Maitréju?

 

Došlo k nedávným záplavám ve Spojeném království vlivem špatné karmy? Můžete to prosím vysvětlit? V dopisu v posledním čísle Share International naznačujete spojitost mezi komercializací, záplavami a změnou klimatu, jak postihuje Británii.

Jde o výsledek globálního oteplování a narušení ekologické rovnováhy.

 

V poslední době se objevilo mnoho úzkostných zpráv ohledně sucha v Kalifornii, kterou prezident Obama nedávno navštívil. Oči národa se obracejí právě tam, neboť v Kalifornii se pěstuje téměř polovina potravin v celé zemi. Avšak vážný nedostatek vody nelze vyřešit dotacemi v dolarech a potravinovými lístky. K čemu dojde, pokud tato dlouhodobá změna klimatu způsobí trvalé ztráty úrody, kromě zvyšujících se cen potravin? Divím se, proč nepadl žádný návrh na odsolovací čističky vody. Vztahuje se tento pokrok v technologii nějak ke Dni deklarace? Jsem váš věrný čtenář již mnoho let, vždy se těším na dopisy vydavateli a na okouzlující příběhy o setkáních s Mistry.

Nejde o přímou spojitost se Dnem deklarace, avšak na odsolování může dojít, pokud bude nedostatek vody v Kalifornii pokračovat.

 

Kolik má Maitréja za sebou lidí?

Může počítat s téměř dvěma miliardami.

 

(1) Existují v současnosti nějaké země, které bojují proti změnám klimatu? (2) Pokročily některé země dále v používání a výzkumu alternativních zdrojů energie?

(1) Ano, země jako Čína a některé evropské země (Spojené království, Německo, skandinávské země). (2) Ano, velice dobře.

 

Často musím cestovat letadlem kvůli rodinným a obchodním záležitostem. Mám špatné svědomí, avšak momentálně se tomu nemohu vyhnout. Vždy se snažím přispět na nějaký ekologický fond nebo iniciativu. Není to však dost, že ano? Co mohu ještě udělat, abych zmírnil svou uhlíkovou stopu?

Přidejte se k Přátelům Země nebo k jiné podobné organizaci.

 

V mém místním supermarketu si mohu koupit čerstvé zelené fazole z Egypta, Senegalu a Maroka, dokonce i jiné produkty, které ani nemusí růst tam, kde žiji. Nemohu si pomoci, musím se ptát, zdali chudí lidé v oněch zemích mají přístup k čerstvé zelenině. Na druhé straně, pokud kupujeme jejich produkty, podporuje to ekonomiku v těchto zemích?

Pouze systém světového sdílení produktů přinese smysluplné a spravedlivé řešení těchto problémů.

 

Myslíte si, že se ujímá myšlenka sdílení, jak ji zamýšlela hierarchie? Začínají lidé vidět sdílení jako jediné řešení? Pokud ano, v jakých zemích tato myšlenka zatím nejvíc převládá?

V mnoha zemích začíná být větší či menší pochopení nutnosti sdílet. Věřím, že nakonec, což bude poměrně brzo, se tento počet rozšíří a budeme na sdílení nahlížet jako na světovou prioritu číslo jedna.

 

Moderní astronomové nyní souhlasí, že se rozpínání vesmíru neustále zrychluje a nikdy se nezpomalí, ani nezastaví, avšak bude pokračovat donekonečna. (1) Nehovoří snad Učení odvěké moudrosti o tom, že v jistém okamžiku se vesmír opět stáhne do jediného bodu, ze kterého vyšlo veškeré stvoření? (2) A poté, po přestávce, zas začne znovu stvoření? A tak dále, po nesčetné cykly? (3) Je-li tomu tak, co astronomům uniká?

(1) Ano. (2) Ano. (3) Pravda.

 

Je pravda, že „Filosofie sdílení“ („Filosofia della condivisione“) která se rozmáhá v Itálii, byla inspirována Mistry moudrosti?

Ne, je to však princip, který se nyní více šíří.

 

Mojí otázkou je, když se jedná o nově osvíceného člověka, jaké jsou požadavky na roli Učitele světa nebo mesiáše? Chápu-li to dobře, pan Creme propaguje samozvaného mesiáše. Nemohu si však pomoct, podle mne jde o falešného proroka, který hlásá krásnou budoucnost pro všechny. Nedovedu říci, zda někde existuje nebo neexistuje bytost, která pochází z rodu Davidova, duchovně pomazaná, vše během týdne, jak je popsáno v Maitréjově osvícení. K panu Cremovi mne přivedl přítel a touto otázkou se snažím zjistit, co potřebuji.

Pokud opravdu chcete porozumět tomu, co říkám, přečtěte si mé knihy. Nemohu vám v krátké odpovědi vysvětlit to, co vyžaduje čas k pochopení. Přečtěte si mé knihy, nebo přijďte na přednášku. Maitréja strávil několik dní aklimatizací, nikoliv osvícením.

 

(1) Jak běžné je u učedníků zaměření duše (nezaměňovat s polarizací) na astrální tělo? (2) Proč tomu tak je?

(1) Poměrně časté. (2) Zvyšuje to citlivost na proud energie lásky od Maitréji, jejíž většina je soustředěna na astrální úrovni.

 

V knize Benjamina Creme Maitreya’s Mission třetí svazek je v sekci zasvěcenců vyznačen Haidakhan Baba jako zasvěcenec 3. stupně. Můžete prosím sdělit, zdali byl Haidakhan Baba někým prostoupen?

Nebyl.

 

Spolupracovník původem z Ruska říká, že v ruském překladu Maitreya’s Mission svazek první jsou paprsky Nového Zélandu vyznačeny jako duše na 7. paprsku a osobnost na 5. Předtím jste verbálně potvrdil, že paprsky Nového Zélandu jsou 2. paprsek duše a 3. osobnost. Abych to měl písemně, můžete mi potvrdit, zdali 2/3 jsou správné paprsky pro Nový Zéland?

Paprsky Nového Zélandu jsou: duše 2, osobnost 3.

 

(1) Jak se 24hodinová Transmisní meditace liší od obyčejné, pravidelné Transmise? (2) Není spíše lepší pořádně se soustředit a dobře přenášet energie po řekněme 10, 5 nebo 3 hodiny s deseti nebo dvaceti lidmi, než 24 hodin občas jen se třemi lidmi? (SI, březen 1992)

(1) Jsou mnohem delší! Nejsou také časté, jen třikrát za rok, při velkých jarních svátcích Velikonoc, Wesaku a Svátku lidstva. (2) Odpovědí je kvalifikované ano. Tři jarní svátky jsou však jedinečnou příležitostí pro všechny Transmisní skupiny po celém světě, aby ustanovili mocný rytmus. Během 24 hodin může Hierarchie propojit všechny pracující skupiny dohromady, do světové sítě světla, kterou neustále vytvářejí a posilují. Je zde také silný psychologický faktor, konkrétně další impuls k usilování a službě, které oslava těchto svátků podporuje.

Podpořte nás sdílením