Cesta vzestupu

Cesta vzestupu

Všichni jdeme stejným směrem, i když různými cestami. Přestože o tom takhle nepřemýšlíme, je to cesta, která nás vede k pochopení toho, čim opravdu jsme. O tom píše Mistr ve svém článku. Otázky a odpovědi pana Creme se hlavně zabývají individuální i skupinovou službou světu a ekologickými problémy.

Článek Mistra o vzestupu lidstva naleznete zde.

Otázky a odpovědi pana Creme z časopisu Share International:

(1) Stále Maitréja poskytuje rozhovory v Rusku? (2) Kolik rozhovorů se již v Rusku odehrálo? Ke dni 5. ledna jich bylo 32. Kolik je to teď?

(1) Ano. (2) 36 (ke dni 6. února)

 

(1) Prosím buďte tak laskav a poskytněte přehled, kolika rozhovorů již Maitréja účastnil v každé zemi, pomohlo by nám to při přednáškách. Lidé by rádi znali počty rozhovorů v každé zemi.

USA: 29 rozhovorů (leden 2010 – leden 2011), Mexiko: 14 rozhovorů (leden – září 2011), Brazílie: 41 (září 2011 – leden 2013), Rusko: prozatím 36 (od ledna 2013 až dodnes). Celkem to činí 120 rozhovorů.

 

Zaujal mne podnadpis v knize Maitreya’s Mission Volume Two: ‚Maitreya’s involvement‘ (Maitréjova mise – druhý díl: ‚Maitréjovo zapojení‘). Jde o podnadpis kapitoly, ve které popisujete „dar Velkého pána“. Je úžasné a dojemné, že velká bytost jako Maitréja přijímá takovou roli vůči skupinám a Jeho dar nesmírně zvýší náš potenciál ke službě tak, jak by to bez Něho nebylo možné. Reagují skupiny na tuto konkrétní příležitost, jak by mohly nebo měly?

Skupiny se liší od země k zemi a v rámci zemí jsou některé lepší než jiné. Avšak celkově dosahují skupiny rozumné účinnosti. Vedly by si však mnohem lépe, kdyby ztratily strach z promlouvání na veřejnosti!

 

Je pravdou, že si každý z nás musí najít vlastní způsob služby? Jak jej najdeme?

Svět je plný bolesti a utrpení a je třeba jej změnit. Reagujte na to, co vám připadá jako nejvyšší potřeba trpícího lidstva a služte mu. Věříte-li, že Maitréja a Mistři jsou opravdoví a že jsou mezi námi v každodenním světě, povězte světu, že tomu věříte. Není těžké sloužit, pokud si to přejete, existují miliony způsobů. V životě není nic důležitějšího.

 

Ve vašich knihách jsem četl, že služba je záležitostí odezvy na potřebu. Nevím však, co je tím myšleno v rámci skupin, které s vámi pracují.

Světem zmítá bolest a utrpení. Pro miliony lidí zcela zbytečně. Pravým účelem života je sloužit, duše se vtěluje do inkarnace, aby sloužila plánu vývoje. Práce skupin spočívá v šíření povědomí, že Hierarchie existuje a že se Maitréja se svou skupinou Mistrů moudrosti vrací do světa (někteří jsou již zde). Pokud toto sdělíte světu, již tím sloužíte. Maitréja říká, že není nic vyššího, co byste mohli dělat. Již to, že o tom víte a že to berete vážně, pozvedává naděje a očekávání milionů lidí na světě.

 

Vyzařujete-li „naději“, například pro budoucnost lidstva, má toto pozitivní účinek na a) příchod Mistrů, b) povědomí o lepší budoucnosti lidstva? (samozřejmě je třeba nakrmit hladové, to si uvědomuji, avšak možná samotný pozitivní postoj pomáhá si to uvědomit), c) vaši osobní karmu?

a) Ano. b) Ano. c) Ano.

 

V lednovém čísle časopisu Share International roku 2014 podával první dopis pochmurné varování, „Svět se musí vzpamatovat, máme-li přežít. Země nezná žerty.“ Tuto narážku učinil Mistr Ježíš. Můžete prosím vysvětlit, co tím myslel?

Jak již bylo řečeno, svět již dnes ví, nebo by měl vědět, že změna klimatu je skutečná, že se zrychluje a že se blížíme k bodu, kdy zničíme ekosystém do té míry, za kterou jej již nebude možné obnovit. Můj Mistr mne například před tímto varuje již mnoho let. Výsledky takového ničení životního prostředí lidé nemohou vyčíslit, avšak ročně vidíme příklady strašlivé ničivosti, kterou mohou napáchat přílivové vlny a hurikány za pár chvil. Je podivuhodné, že to mnozí neberou vážně.

 

Jak poznám, co je skutečná intuice a co pouze druh povznesené touhy?

Intuice vychází ze srdce a nemá nic společného s principem touhy, který je astrální a vychází ze solárního plexu. Zkuste si uvědomit rozdíl mezi těmito dvěma a dostanete svou odpověď.

 

V naší skupině jsou mnozí lidé sentimentální, příliš sladcí a „láskyplní“ k sobě navzájem. Mám z toho trochu falešný pocit, avšak říkají si „srdeční lidé“, na rozdíl od „rozumářů“. Je v tom nějaké nedorozumění? Mluví také o získání „skupinového cítění“. Někteří z veteránů ve skupině si připadají jako vnitřní skupina, takže se zdá, že vymýšlet nějaké „skupinové cítění“, které má znamenat cosi jako „emocionálně otevřenou atmosféru“, je zbytečné. Co byste k tomu řekl?

Od každého člena skupiny se očekává, že se bude chovat přívětivě a uctivě ke všem ostatním členům skupiny, bez ohledu na svůj stupeň vývoje nebo strukturu paprsků. Avšak některé paprsky, například linie 2, 4 a 6, tíhnou k „srdeční“ nebo „citové“ odezvě na zkušenost, zatímco paprsky 1, 3, 5 a 7 reagují spíše objektivně. V obou případech však může dojít k sentimentálnosti, pokud je dotyčná osoba polarizována na astrální úrovni, jak je tomu u většiny lidí. Přílišný sentiment některým připadá falešný a nepříjemný, pro jiné je to koření života. Můžete si vybrat.

Objev, že Maitréja nabil svou energií pramen u Liverpoolu, mne zahřál u srdce. Rád bych také zjistil, zdali v okolí Berlína také existuje pramen, za který se můžete zaručit, že byl také požehnán Maitréjou. Mé internetové hledání vypadalo dobře. V roce 2008 kněz jménem Thomas Gärtner znovuobjevil známý pramen, který pruský král Friedrich I používal jako lázně. Pramen však upadl na 150 let v zapomnění a v současné době není přístupný. Zdá se, že v Berlíně nejsou žádné jiné prameny, kvůli vysoké spodní vodě. (1) Můžete říci, zdali Maitréja tento pramen požehnal? (2) Rád bych podnítil ostatní spolupracovníky, aby sami začali hledat a žádali pana Crema o potvrzení. Pán Maitréja požehnal 777 vodních zdrojů, aby vyléčil lidstvo, a my můžeme sloužit tím, že je pomůžeme nalézt.

(1) Ne, tento pramen není požehnán Maitréjou. (2) Lidé by se neměli pokoušet o hledání vodních zdrojů s Maitréjovým požehnáním. Budou odhaleny ve správný čas podle plánu, jeden po druhém. (tato informace byla poskytnuta v časopise Share International, září 1999)

 

(1) Jak nebezpečný je „vesmírný odpad“ nebo „vesmírné trosky“, tedy kusy pozemských satelitů, putujících po orbitě okolo Země? (2) Vadí také Vesmírným bratrům?

(1) Není příliš nebezpečný. (2) Nijak zvlášť.

 

Pěstování olejových palem zabírá ohromné oblastí lesa, džungle a orné půdy. Palmový olej se používá v nesmírném množství produktů, včetně potravin. Kromě zjevného ničení životního prostředí, je tento olej také nezdravý pro lidi?

Není nezdravý, avšak také nijak prospěšný, pro lidi je docela těžký na trávení.

 

Jaký je skutečný dopad frakování? Způsobuje to trvalé poškození země? (fracking, hydraulic fracturing, proces hydraulického štěpení hornin pumpováním horké vody s rozpouštěnými chemikáliemi pod tlakem do vrtů za účelem uvolnění zbytků fosilních paliv, pozn. překl.)

Záleží na tom, kde se to provádí. V nestabilních skalnatých formacích nebo v poddolovaných oblastech to může být velmi nebezpečné. Ve stabilních oblastech, provádí-li se to opatrně, to není tak nebezpečné, jak se mnohým zdá. V malých zemích (jako Británie nebo evropské země), kde se těžilo celá staletí, je to velmi nebezpečné. Ve velkých zemích s dostatečným otevřeným prostorem může být frakování mnohem bezpečnější. Dochází však při něm ke spotřebě nesmírného množství vody, která se stává v mnoha zemích vzácnou. Může také dojít ke znečištění zásob pitné vody. Dnes však není ke frakování žádný důvod. Na světě existují zásoby ropy, které by při dnešní spotřebě vystačily na 70 let. Již brzy nalezneme odpověď na všechny naše energetické potřeby v podobě bezpečné a nevyčerpatelné metody studené fúze, která bude sloužit všem, než svět obdrží technologii světla. Toto bude zajištěno, až začneme s procesem sdílení a válka se stane minulostí.

 

Mohl byste prosím poskytnout paprsky a stupeň vývoje Kennetha Wapnicka, učitele z „Kurzu zázraků“, a také paprsky Heleny Schucman a Wiliama Thetforda, kteří se podíleli na zapisování této knihy?

Kenneth Wapnicka (1942-2013), americký učitel esoteriky. Duše 2; osobnost: 4(6); mentální tělo: 3(7); astrální tělo: 2(4); fyzické tělo: 3(7), stupeň vývoje: 1,6.

Helena Cohn Schucman (1909-1981), americká psycholožka a spisovatelka. Duše 2; osobnost: 3(7); mentální tělo: 6(3); astrální tělo: 2(4); fyzické tělo: 3(7), stupeň vývoje: 1,6.

Wiliama Thetford (1923-1988), americký psycholog a spisovatel. Duše 3; osobnost: 4(6); mentální tělo: 3(7); astrální tělo: 4(6); fyzické tělo: 7(3), stupeň vývoje: 1,7.

 

Ve své knize Flying Saucers Farewell George Adamski napsal, že mu Vesmírní bratři, se kterými byl v kontaktu, říkali, že hlavními činiteli v takzvané „Mlčící skupině“, což je celosvětová konspirační skupina, která se snaží udržet před veřejností v tajnosti pravdu o UFO, jsou mocní mezinárodní bankéři a finančníci. (1) Byla tato informace úplně přesná? (2) Je tomu tak i dnes, nebo se toho účastní i nové mocné agentury?

(1) Ne. (2) Ano. Tyto síly se vždy do jisté míry účastnily, avšak hlavním činitelem v utajování informací jsou jednotlivé vlády států.

Podpořte nás sdílením