Dynamika změny

Dynamika změny

Jak bude probíhat přeměna současného světa se zamýšlí Mistr pana Creme ve svém článku. Pan Creme odpovídá na dotazy: Proč je důležitá naděje? Jak zachránit planetu? Jak pomoci Maitréjovi v Jeho úkolu?

Článek Mistra naleznete zde, odpovědi pana Creme níže.

Stále Maitréja poskytuje rozhovory v Rusku? Pokud ano, ke kolika z nich již došlo? 7. září 2013 se uskutečnilo v Rusku s Maitréjou již 23 rozhovorů.

Ano. Zatím se v Rusku odehrálo 26 rozhovorů.

 

Stále k nim dochází pouze v Rusku?

Ano.

 

V posledním článku vašeho Mistra (Share International, říjen) jsme si přečetli, že v různých zemích roste myšlenková forma bezprostředního příchodu velkého učitele. Dokonce i v Číně, přestože se tam Maitréja zatím v televizi neobjevil. Jak se tedy mohla tato myšlenka uchytit lidem v mysli?

Těžko říci, jak k tomu přesně došlo. Avšak vysílání ruské televize se často sleduje přinejmenším i v západní Číně a tím myšlenková forma roste.

 

Děkuji vám (a vašemu Mistrovi) za nádherně povzbuzující slova v posledním čísle Share International. Je vzrušující číst, jak blízko již je Maitréja, Učitel světa. Bez vaší práce a práce vašeho Mistra bychom neměli tuto úžasnou příležitost alespoň trochu změnit svět. (1) Mohl byste vy a váš Mistr říci, jak lidé, kteří s vámi pracují, změnili svět? (2) Jak dlouho si myslíte, že bude trvat, než se spustí záchranný program nasycení hladovějících a začne se dávat planeta do pořádku?

(1) Snažíme se uvědomit lidi o roli Hierarchie Mistrů v životě lidstva a povzbudit lidi, aby sloužili potřebám svých bratří a sester po celém světě. (2) Neberte to jako předpověď, avšak domnívám se, že asi tak do dvou až tří let.

 

Usuzuji, že vaše informace dávají lidem naději. Můžete prosím říci, proč je pocit naděje tak důležitý?

Bez naděje by lidstvo strádalo v zoufalství a ztratilo by vůli změnit se. Zničili bychom se sami navzájem.

 

Existuje něco, co můžeme udělat jako jednotlivci, abychom pomohli zachránit planetu?

Ano, je mnoho způsobů, jakým můžeme pomáhat zachránit planetu. Můžeme udržovat svou „uhlíkovou stopu“ co nejmenší, žít co možná nejudržitelnějším způsobem, neustále se zasazovat za změnu a tím, že si uvědomíme naléhavost problému.

 

Současná koncentrace oxidu uhličitého v atmosféře je asi 400 ppm (dílů na milion, tj.400∙10-6) Někteří klimatologové jako James Hansen věří, že koncentrace 350 ppm je horní bezpečná hranice, pokud chceme zabránit katastrofickým a potenciálně nenapravitelným následkům pro naši planetu. Jiní vědci jsou přesvědčeni, že musíme stabilizovat hladinu oxidu uhličitého pod 450 ppm, což by způsobilo ohřátí planety asi o 2 stupně Celsia při porovnání s dobou před průmyslovou revolucí. Můžete říci, jaká přibližná hladina oxidu uhličitého v atmosféře je bezpečnou horní hranicí, která by zabránila katastrofickému a nenapravitelnému poškození planety Země? Pokud budeme pokračovat jako dosud, kolik let nám ještě zbývá, než dosáhneme bodu, odkud není návratu?

Relativně bezpečná horní hranice je 400 ppm. Již nemáme žádný ‘bezpečný’ čas, této hranice jsme už dosáhli.

 

Během let mnoho spolupracovníků po celém světě pořádalo veřejné přednášky nebo videoprezentace o Maitréjově příchodu. Někteří propadají malomyslnosti, pokud jsou počty posluchačů nízké, avšak dnes se tyto přednášky zdají důležitější, než kdy předtím. Kdyby více spolupracovníků po celém světě pořádalo pravidelné veřejné přednášky, dovolilo by to Maitréjovi projevit se otevřeněji, díky zákonu svobodné vůle?

Ano. Pokud by dostatečné množství spolupracovníků pořádalo přednášky, počty posluchačů by se zvýšily.

 

Zdá se, že se bezprostředně schyluje k Maitréjovu příchodu. Spolupracovníci po celém světě dostali jedinečnou příležitost pomoci mu připravit cestu. Jakmile se Maitréja objeví, tato příležitost přestane existovat. Jak ten krátký čas co nejlépe využijeme?

Tím, že budeme pracovat tak tvrdě, jak to jde, abychom tuto informaci dali ve známost!

 

Slyšel jsem, že někteří lidé nemají žádné karmické vazby se svými rodinami – ani s rodiči, ani se sourozenci. Zdá se mi to podivné. Proč by si duše vybírala inkarnaci do zcela nové rodiny?

K tomu skutečně obecně dochází, když se do dlouhodobě stanovených karmických vztahů přivádí čerstvá genetická výbava s obnovenou vitalitou. Děje se to neustále, když se lidé přižení do skupin, se kterými nemají žádný karmický vztah. Až Mistři budou nějakou dobu otevřeně pracovat mezi lidmi, budou mít v těchto věcech lepší vedení.

 

Znali někteří členové ze skupin okolo vás Maitréju v minulých životech? Byli například v Indii?

Ne, v Jeruzalémě, v časech Ježíše.

 

V září 2013 se ve světových médiích objevily vážné obavy ohledně pokračujícího jaderného neštěstí ve Fukušimě. Vyšlo najevo, že ohromná množství radioaktivní vody kontaminovala místní spodní vodu a unikla i do oceánu a atmosféry. Situace byla dokonce náhle překlasifikována z události úrovně jedna na úroveň tři. Celé neštěstí je klasifikováno na úrovni 7 (což je nejvyšší nebezpečí a pouze Černobyl dosáhl podobně vysoké úrovně).

Někteří tvrdí, že mělo dojít k mezinárodnímu zásahu ze strany Spojených národů a jiných světových jaderných odborníků, aby se zabránili ještě větší katastrofě. Ve třech reaktorech totiž stále probíhá nějaké nekontrolované jaderného tavení, zatímco podléhají řízení a zájmům soukromé energetické společnosti TEPCO. Co se týče současné situace:

(1) Vidí Hierarchie potřebu výrazně zvýšené odezvy ze strany světových nukleárních expertů, aby se toto probíhajícího neštěstí vyřešilo? (2) Pokud ano, probíhal by takový zásah pod rezolucí Spojených národů nebo v jejich rámci? (3) Překročila dosud celkem uvolněná radiace z této události, tuto hodnotu z černobylské katastrofy, nebo se jí aspoň přiblížila? (4) Je bezpečné jíst potraviny, pocházející z oceánů blízko Japonska? (5) Dosahují ohrožující hladiny radiace do oblastí jako Čína, Rusko nebo severní Amerika, což by zajistilo, že by lidé provedli výraznější opatření?

(1) Ne, ale situaci mají stále na očích. (2) Kdyby to bylo potřeba, Spojené národy by byly tou správnou cestou. (3) Ne. (4) Úplně ne. (5) Ne.

 

Někteří lidé si stěžují, že okolo úplňku nemohou spát. Co způsobuje tuto nespavost?

Jak napsal mistr Djwhal Khul skrze Alici A. Bailey, v období úplňku se otevírá brána mezi Zemí a měsícem, která dovoluje větší přenos energie mezi Sluncem a Zemí. To stimuluje po dobu pěti dní (dva dny před a dva dny po úplňku) energetické napětí u lidí a zvířat.

(Viz Share International z prosince roku 1990, kde bylo doporučeno zkusit valerian, homeopatické uspávací léčivo.)

 

Zářijový článek vašeho Mistra (SI, 2013) byl velmi trefný. Přestože jsem vůči Maitréjovi a jeho skupině velmi skeptický, dokážu si představit svět, kde peníze a vydělávání peněz kvůli přežití již není nejvyšší prioritou. Je téměř nepředstavitelné, jak ohromnou úlevou pro celé lidstvo to bude, až si tuto prostou pravdu uvědomí a uvede ji do praktické podoby. Doufám, že k tomu dojde dřív, než zemřu.

Mám jedinou otázku, jak provedeme přechod ze světové ekonomiky ovládané bojem o peníze

k systému, který nahradí a uklidní tento věčný zápas. Věcně vzato, jak se to vlastně uskuteční, jaký druh ekonomického systému nahradí ten současný? Bude to kombinace metodologií podle potřeb každé země?

Ano. Plány pro to jsou již stanoveny a byly mnohokrát otištěny v Share International i v mých knihách. Tyto projekty jsou založeny na principu sdílení podle potřeby.

 

V sekci otázek červnového čísla (SI, 2013) jste obdržel otázku, zdali

„Vede každé utrpení na jakékoliv úrovni automaticky k osobnímu rozvoji a růstu vědomí?.“ Napsal jste, „V žádném případě ne.“

Ve vašich knihách jsem však četl, že „ti, kdo jsou ochotni podstoupit úsilí a zkoušky, a především učinit oběti a oddat se sebezapření, které si žádá zasvěcení, mohou nesmírně urychlit svůj vývoj na stezce evoluce a tím ve větší míře sloužit Plánu Loga.“ Tato dvě prohlášení mne matou. Mohl byste prosím vysvětlit, jaký je mezi nimi rozdíl? Děkuji vám mnohokrát.

Dobrovolná oběť a utrpení způsobené zvenčí jsou zcela rozdílné. Kdyby byly stejné, pak by každý chudý hladovějící člověk činil nesmírný duchovní pokrok, k čemuž nedochází. Je to otázka dobrovolné chtění a oběti uvalené na sebe sama za účelem určitého duchovního pokroku.

 

Je pravda, že ke konci Transmisní meditace se energie stávají silnějšími?

Často na konec dochází ke konečnému náporu, avšak celkově energie nejsou nutně silnější.

 

Mám problém s páteří, zvaný spondylolistéza. Má na to Transmisní meditace nějaký vliv? Medituji již přes 40 let a s Transmisní meditací jsem začal před 10 lety.

Transmisní meditace může být pro toto onemocnění prospěšná.

 

Proč se na vašich stránkách mluví pouze o vesmírných lodích z této sluneční soustavy? Z jiných zdrojů je mi známo, že Galaktická federace světla se skládá z tisíců civilizací z celého vesmíru a že se zde nacházejí lodě z mnoha slunečních soustav.

To je pravda, avšak podle mých informací pocházejí osoby a lodě, co nyní můžeme pozorovat, pouze z naší sluneční soustavy.

 

Nedávno jsem narazil na zprávy z NASA, které uvádějí, že sluneční magnetické pole se zanedlouho převrátí. Na videu je zmíněno, že tento magnetický převrat vyvolá „předzvěst změn“. Zajímá mne, zdali tato předzvěst změn je nějak hlouběji spojena s Maitréjou. Pokud ano, jak? Rád bych také věděl, jaké budou účinky tohoto obratu na Zemi a její obyvatele?

Podle mých informací žádný takový ‘obrat’ neexistuje.

 

Ve svých knihách mluvíte o šesti zasvěceních (Zrození Krista, Křest, Proměna, Zmrtvýchvstání, Zjevení, Nanebevzetí), avšak Alice Baileyová zmiňuje i sedmé a dvě další, týkající se duality (VIII) a monismu (IX). Můžete něco poodhalit ohledně těch posledních tří?

V našem solárním systému je možné získat devět zasvěcení. Abychom se ale stali na této planetě Mistrem moudrosti, potřebujeme prvních pět zasvěcení: Zrození Krista, Křest, Proměnu, Ukřižování (neboli Velké sebeodevzdání, jak je známé na Východě) a Zmrtvýchvstání. Zasvěcení Zmrtvýchvstání učiní z člověka Mistra. Někteří z Mistrů v pozemské Hierarchii podstoupili šesté zasvěcení a někteří, jako Maitréja, i sedmé. Buddha (který je v Šambale, nejvyšším centru) podstoupil osmé zasvěcení. (Další informace naleznete v knize od Alice A. Baileyové, The Rays and the Initiations.)

 

Jaký je váš názor na úsilí Edwarda Snowdena o odhalení rozsahu tajného a nelegálního sledování ze strany Spojených států, Spojeného království a jiných vlád?

Mnozí lidé bezesporu vidí tato odhalení jako pozitivní změnu směrem ke svobodě, avšak v dnešním složitém a nebezpečném světě jsem názoru, že tento individuální čin je zbytečný a arogantní.

Podpořte nás sdílením