Lidstvo se probouzí do nové naděje

Lidstvo se probouzí do nové naděje

Dlouhé období zdánlivé bezvýchodnosti a beznaděje podle slov Mistra z posledního čísla Share International brzy skončí. Přináší zároveň povzbuzení pro všechny, kdo pro příchod Krista a Mistrů moudrosti vytrvale pracují. I pan Creme se v otázkách a odpovědích věnuje kromě jiného i transmisní meditaci jako důležité službě tomuto plánu.

Mistrův článek si můžete otevřít zde. Otázky a odpovědi pane Creme uvádíme níže.

Stále Maitréja poskytuje rozhovory v Rusku? Pokud ano, kolik se jich již odehrálo?

Ano, celkem 23, k datu 7. září 2013.

 

Stále se konají jen v Rusku?

Ano.

 

(1) Má Maitréja při rozhovorech stále stejnou podobu? (2) Jde o materializované tělo? Jde o materializovanou myšlenkovou formu? (3) Nebo při těchto televizních vystoupeních někoho prostoupí, jako prostupoval Ježíše v Palestině?

(1) Ano. (2) Jde o tělo pro účely práce ve světě, jehož vytvoření mu trvalo několik let. (3) Ne.

 

Jsou Maitréjovy rozhovory vysílány, nebo se dostanou nějak jinak do sousedních zemích  jako Polsko, pobaltské státy, nebo Balkán?

Rozhovory se nevysílají do sousedních zemí, ale mohou být v těchto zemích slyšet.

 

Přes Balkán přechází rozsáhlé občanské protestní hnutí – může být inspirováno přímo či nepřímo Maitréjou?

Ne přímo, avšak jak řekl můj Mistr, Maitréjovy ideje „zaplavují svět“.

 

Je možné, že Maitréja zvažuje ‘urychlení’ svého plánovaného příchodu v návaznosti na vzrůstající světové napětí kvůli válce v Sýrii?

Ne.

 

Objevil se Maitréja v médiích, byť třeba v jediném programu, v Indii nebo v Číně? Tyto velké země jistě musí potřebovat se o jeho přítomnosti dovědět.

Zatím ne.

 

Co může za stále vyšší počet nemocí napadajících různé druhy evropských stromů?

Znečištění.

 

Co způsobuje úhyn včel?

Znečištění.

 

Pracují Mistři a Vesmírní bratři na omezení nedávných úniků radiace z Fukušimy?

Do jisté míry. Neustále sledují, jak se tam vyvíjí počasí.

 

Média nazvala nedávné události v severní Africe „Arabské jaro“. Je svatý Augustin z Hippo, jeden ze zakladatelů církve, jež strávil svůj život v severní Africe, tím Mistrem, který pomáhá Maitréjovi v této oblasti, a bude také představen veřejnosti?

Nikoliv.

 

V jižní Americe, zejména v zemích jako Uruguay nebo Argentina nacházíme mnoho studní s termálními prameny okolo toku řeky Uruguay, která teče podél hranice obou zemí. Jsou některé z těchto pramenů léčivé, například na nemoci kloubů?

Některé byly shledány účinnými při léčbě revmatických onemocnění.

 

Ve vaší knize Transmise – Meditace pro Nový věk odpovídáte na otázku o Maitréjově požehnání v období třech jarních svátků (str. 116 pátého vydání, v českém vydání se nevyskytuje). Otázka zní: „Ke komu toto požehnání směřuje?“ Vaše odpověď byla: „Ke členům skupin Transmisní meditace a těm, kdo pracují pro Jeho příchod.“ Sám patřím k oběma těmto skupinám, avšak mám starost o ty, které povzbuzuji, aby přijímali Maitréjovo požehnání, přestože nepatří k žádné skupině. Na jaře uveřejňuji jeden inzerát v místním tisku a jeden v regionálním tisku, kde informuji o požehnáních a jak je nejlépe přijímat. Pokud z nich mají prospěch pouze členové Transmisní meditace, nebo skupiny podporující Maitréjův příchod, jsem snad vinen z „klamavé reklamy“, protože informuji veřejnost o Maitréjových požehnáních v této roční době? (Mám také chuť také ve stejném tisku zveřejnit Maitréjovo vánoční požehnání, které, jak předpokládám, směřuje rovněž ke členům těchto dvou skupin.)

Tato požehnání skutečně patří pouze těm, kdo se podílejí na Transmisní meditaci a nejsou určena veřejnosti. Energie jsou dostupné všem, avšak pouze lidé z Transmisních skupin budou pravděpodobně dostatečně uvědomělí, aby se na ně soustředili.

 

Ve vaší knize o Transmisní meditaci je ještě jedna věc, na kterou se chci zeptat. Jde o rozdíl mezi Vyšším já a duší. Proč je jedno z toho psáno s velkým písmenem a druhé nikoliv? Zdá se, že je používáte zaměnitelně, avšak nezdají se mi stejné, jinak byste přece oba psal s velkým písmenem. Myslím především vaše prohlášení na straně 153 (1. českého vydání) „Meditace je metodou … jejímž účelem je zkontaktovat se a případně sjednotit osobnost v inkarnaci s Vyšším já neboli s duší.“ Je mezi nimi nějaký rozdíl, nebo co mají společného?

Obecně řečeno jsou stejné.

 

V celé knize Transmisní meditace se doporučuje, že by skupina měla meditovat tak dlouho, dokud energie tečou. V úvodním letáku, který používám k uvedení lidí do meditace, se píše: „Jakmile se vytvoří skupina, doporučuje se pokračovat v Transmisní meditaci, dokud tok energie neustane.“ Na minulé konferenci v San Francisku mi dlouhodobě meditující řekl, že jediný případ, kdy skupina medituje až do konce, je když jste vy [pan Creme] při tom. Prosím vyjasněte své pokyny, jak dlouho by měla meditace trvat a zdali ještě někdo jiný kromě vás je schopen poznat, jestli energie stále tečou a pokud jsou toho ostatní schopni, jak to o nich mám zjistit? Je rozdíl mezi „energiemi“ obecně a „duchovními energiemi“, které tečou při Transmisní meditaci?

Řiďte se pokyny v knize. Lidé mohou opustit Transmisní meditaci, kdykoliv si přejí. Ne každý si je vědom energií, zvláště když s transmisní meditací začínají. Nemusí si proto všimnout, když energie ustanou. Avšak obvykle jsou přítomni ti, kdo meditují již dlouho a energie vnímají, nebo to alespoň tvrdí. Následujte jejich příklad.

 

V roce 1859 zasáhl Zemi sluneční elektromagnetický impulz (EMP) a zničil telegrafní systém. Nedávno Zemi opět téměř zasáhl elektromagnetický impulz. Přijdou snad k Zemi další impulzy, které zničí elektrickou síť na všech kontinentech?

To nevím.

 

Existuje nějaký užitek z kněžského celibátu nebo sexuální zdrženlivosti, pro muže nebo pro ženy? Pokud ano, jde o „duchovní“ prospěch v nějakém opravdovém smyslu slova? Pokud ne, ubližují si nějak ti, kdo propagují tuto doktrínu, zvláště katolíci?

Není žádná jednoduchá odpověď. Záleží na stupni vývoje a konkrétním životním účelu těchto lidí.

 

Je pravda, že pyramida stejných proporcí jako pyramida v Gíze v Egyptě (tj. 4 strany o padesáti a něco stupních) může soustřeďovat nějaký druh vitální nebo éterické energie, stejně jako by to měl dělat orgonový akumulátor? Pokud ano, bylo by zvláště účinné postavit orgonový akumulátor v takovém tvaru?  Kdyby se do takové skříně vešel člověk, mělo by to léčivé účinky, nebo užitek pro meditaci? Jsou-li tyto účinky skutečné, mohou být také nebezpečné? (Nemluvě o tom, že prodávat takové zařízení, a zejména tvrdit, že má léčivé účinky, může být nezákonné, přinejmenším ve Spojených státech.)

Pokud pyramidu natočíte podle severního a jižního zemského pólu, bude přitahovat energii. Tato energie však přichází z astrální úrovně. Pyramidy v Gíze byly vybudovány ve prospěch lidí oné doby před tisíci lety. Jejich účinky by dnes nebyly prospěšné. Nemá to nic společného s orgonovým akumulátorem (který vynalezl Wilhelm Reich), který shromažďuje éterickou energii různé intenzity, podle toho, jak je uspořádán. Tato energie má nesporné léčivé účinky.

Podpořte nás sdílením