Co všechno je služba?

Co všechno je služba?

Svět už nelze ovládat jako dřív, píše Mistr ve svém článku. Sílící hlas lidí dává naději na změnu k lepšímu. Ale jak to provést a kam by měla směřovat? Pan Creme odpovídá kromě jiného na otázky co je to služba.

Článek Mistra je ke stažení zde. Otázky a odpovědi pana Creme ze zářijového čísla Share International viz níže.

 

Poskytuje Maitréja rozhovory stále v Rusku? Pokud ano, kolik se jich již odehrálo? K 8. červnu došlo již v Rusku k osmi rozhovorům.

K dnešnímu datu (5. srpen 2013) poskytl Maitréja v Rusku již 18 rozhovorů.

 

Rozhovory s Maitréjou musí být neuvěřitelně nenápadné, že o nich zatím nikdo nic nezjistil. Můžete to prosím vysvětlit?

První rozhovory ve Spojených státech byly rozhodně ‘nenápadné’. Maitréja se tehdy snažil, možná i nyní, aby nevystrašil ty, kterým chce pomoci. Avšak jak pokračovaly rozhovory v Mexiku, Brazílii a nyní i v Rusku, dozvídám se, že se stává stále více otevřenějším. Žádný z těchto rozhovorů jsem nesledoval, ani jsem se o ně nijak zvlášť nezajímal, přestože se vám to může zdát podivné a rozhodně je nechci vyhledávat, jak se o to mnozí pokoušejí. Pokud skutečně věříte, že Maitréja přebývá ve světě a pracuje tímto způsobem, získáte tím jistou uvolněnou trpělivost a nebudete zvědaví, co vlastně Maitréja říká. Vystupuje nyní v ruské televizi a bylo mi řečeno, že lidé reagují živěji a pozitivněji, než kdy předtím. Cílem není najít něco o těchto rozhovorech. Cílem je pro nás dělat svou práci a nechat Maitréju dělat tu jeho.

Pamatujme si, že Maitréja se nesnaží nechat se poznat. Objevuje se zcela inkognito, jako jeden z nás a ne jako nějaký velký spasitel nebo guru. Jsem si jist, že přijde čas, kdy ti, kdo znají Jeho příběh, Ho okamžitě poznají. Ten čas však ještě nenadešel.

 

Pokud má Rusko tak pozitivní odezvu (jak se psalo v nedávných číslech Share International), znamená to, že Maitréja může nyní zesílit ‘hlasitost’, jinými slovy, nechat prosvítat více Sebe sama během rozhovorů?

Ne, to je nedorozumění. Když říkám, že je zřetelnější, znamená to ohledně podstaty problémů, které je třeba řešit. Nemyslím tím, že ukazuje více ‘Sebe sama’. Zůstává stále naprosto inkognito. Lidé ho musí poznat podle Jeho chápání světových změn, ne podle nějakého mystického záření, které patrně všichni hledají.

 

Proč má Maitréja v Rusku takovou dobrou odezvu? Je to díky komunistickému dědictví lidí?

Pravděpodobně ano. Lidé spatřili příslib komunistického ideálu a svého času zažili strádání a rozčarování a dokážou tedy porozumět i Maitréjovým idejím a roli lidstva při přeměně světa k lepšímu.

 

V Brazílii se uchytilo heslo „O Gigante Acordou“ (spící obr se probudil) a používá se při veřejných protestech a jako heslo na Twitteru k upozornění lidí na události, které souvisejí s vlnou aktivismu, rozlévající se po celé Brazílii. Je toto heslo inspirováno Maitréjou?

Myslím, že ne, avšak co považují za významné je fakt, že se objevilo tak brzy po 41 Maitréjových rozhovorech v brazilské televizi, všech inkognito.

 

Dochází k nedávnému a trvajícímu vzestupu síly lidí díky účinkům Maitréjových rozhovorů v Brazílii a jeho energii, která zřejmě při těchto rozhovorech teče silněji?

Vskutku ano.

 

(1) Rád bych vám položil otázku ohledně nedávných protestů v Brazílii. Byly opravdu rozsáhlé a rozšířily se po velké zemi a účastnily se jich stovky tisíc lidí. Zúčastnil se jich také v některých městech Maitréja, jako v Sao Paulo, Rio de Janeiro a dalších? (2) Protesty začaly kvůli zvýšení jízdného ve veřejné dopravě v mnoha městech v Brazílii, nyní se ale na to nabalily další stížnosti. K protestům se přidali mnozí lidé s různou politickou orientací. Lidé pro a proti potratům. Lidé pro a proti právům homosexuálů. Lidé z pravice i z levice. Lidé protestující za více demokracie i za návrat brazilské diktatury. Je to vůbec správná věc? Některé myšlenky v demonstracích se zdají velice konzervativní. Nebo myslíte, že právě toto potřebujeme, aby lidé začali na demonstracích s dialogem a že lidé s jiným přesvědčením (přestože velice konzervativním!) protesty vlastně obohacují? Díky za vaše postřehy, jsou velmi užitečné!

(1) Ne. (2) Ano, je důležité, aby se lidé probudili a dali najevo své potřeby. Z těchto nakonec vyjde společný konsenzus.

 

Při nedávných protestech v Brazílii řekl jeden politik, že by bylo nejlepší ukončit všechny politické strany v Brazílii. Je to dobrá věc? Zdá se mi to velice radikální. Připomíná mi to také časy brazilské diktatury, kdy žádná politická strana nebyla povolena.

Tento člověk zjevně vidí neustálé soupeření a boj mezi politickými stranami jako škodlivý mírumilovnému rozvoji země. To je sice pravda, avšak podle mne je třeba dát přednost mírumilovnému dialogu mezi stranami a lidmi před diktátorstvím. Když se strany naučí spolupracovat při naplňování potřeb lidí, tak to je ten nejlepší vztah.

 

Vůči tomu, že Maitréja je zde, se stavím skepticky, avšak je to jediná naděje, která mne v hluboké depresi zachraňuje. Máme dobrou šanci, slušnou šanci, nebo snad malou naději, že se díky svým rozhovorům stane populární také v zahraničí, že evropská a americká mainstreamová média začnou o Maitréjovi v příštím roce nebo dvou hovořit? Toužím po tom, od tohoto Člověka něco uslyšet. Toužím po jakékoliv inspiraci a povzbuzení, které by mi dal, abych měl naději. Řekl jste, že nedávno došlo k mnoha pozitivním událostem, přestože vše, co vidím, je zkáza a beznaděj. Svět vypadá tak mizerně a já nevidím naději, že bych to změnil. Je to vaše povinnost, říci, jaké konkrétní pozitivní události se právě teď dějí. Žádám vás, abyste soucítil se zbytkem nás ostatních, kteří nemají ten luxus, být tak blízko velkého duchovního učitele.

Vaše naděje dělí od naplněné méně, než byste věřil. Vím však, že ať řeknu cokoliv, stejně vás až do Dne deklarace budou v mysli hlodat pochybnosti.

 

Nikdy jsem o Maitréjovi neslyšel, než jsem si vyhledal na počítači pohybující se egyptskou sošku (v muzeu v Manchesteru). Mnoho let jsem navštěvoval katolickou školu, avšak před několika lety jsem se vzdal náboženství, protože jsem vždycky cítil, že jejich bůh je jiný, než ten, kterého mi vnucovali. Bůh je láska, láska je bůh – to byla vždy má filosofie. Od svého dětství jsem věřil zprávám, které jste předával, proto mám pocit, jako bych již Učitele znal. Zná mne snad, protože kdosi se mnou komunikuje a vede mě, abych se stal tím nejlepším člověkem, jakým mohu být? Nevím, jestli můžete na tuto poslední otázku odpovědět, avšak navštívím tu vaši meditaci, o které mluvíte, a uvidím, co se stane.

To ne Bůh, ale žák vašeho Mistra vás z vnitřních rovin vede.

 

Hodlá Share International podněcovat výtržnosti? Nebo chce Share International šťastnější, zdravější a spravedlivější svět pro všechny?

Share International rozhodně chce šťastnější, zdravější a spravedlivější svět pro všechny a věří, že toho lze dosáhnout pomocí přijetí potřeby spravedlnosti a sdílení zdrojů. Avšak Share International věří, že toho lze dosáhnout pouze postupnými a mírumilovnými prostředky, jinými slovy, evolucí, nikoliv násilím a revolucí.

 

Ukončí Maitréja, Učitel světa, všechen hlad ve světě, jakmile se světu veřejně zjeví?

Ne, to je naše zodpovědnost. Není jeho zodpovědností zastavit na světě všechen hladomor. Lidstvo je sjednocené, avšak zatím si to teprve začíná uvědomovat. Maitréja bude podporovat toto pochopení našich vztahů a podpoří lidstvo k dobrovolnému a radostnému sdílení všech světových zdrojů lidmi po celém světě.

 

Skutečně se pan Benjamin Creme ocitl v slzách, když mluvil o Maitréjovi jako o prostém člověku? (Šlo o rozhovor v rádiu HeyZ.) Bylo to velmi dojemné. Musí to být velmi emocionální, pracovat tolik let na podporu Maitréjova příchodu a zažívat této nanejvýš jedinečnou dobu. Miluji vás, B. C. Děkuji za mnoho let vaší služby.

Ano, a děkuji vám.

 

Vše, co se dnes na této planetě děje, jste již dávno popsal a je úžasné narodit se v tuto dobu a sledovat, jak se to stává skutečností. Rád bych se vás ale zeptal, kdy se stane dostupnou energie studené fúze. Cítím, jak to na celé planetě hučí jako v úlu a ceny všeho šplhají stále nahoru. Ceny energií jsou jedny z nejvyšších.

Energie studené fúze by mohla být dostupná již teď. Bylo již vytvořeno mnoha experimentálních řešení, která však ropný průmysl odkoupil a zavřel do šuplíku.

Ten proces zjevně není obtížný. Mistr Djwhal Khul sdělil skrze Alici Bailey, že půjde o prostý izotop vody, který se vyskytuje všude na planetě. Tato metoda nám poskytne levnou energii do té doby, než nám nadcházející věda o světle přinese neomezenou energii přímo ze slunce.

 

Rád bych věděl, co všechno je považováno za službu. Je šíření informací o Maitréjově příchodu jedinou službou, která se počítá?

Kdepak, existuje mnoho forem služby – služba chudým, starým, slabým, avšak v tomto období krizí není nic důležitějšího, než služba Maitréjovi, Plánu a planetě.

 

Je služba jenom šíření informací o Maitréjovi? Může být služba i naším živobytím? Může jít i o inspirující nebo povzbuzující rozhovory? Může jít o jednoduché věci, každodenní dění? Prosím podělte se o radu nebo komentář.

Služba může existovat na všech úrovních, od malé služby až po velmi velkou. Služba je službou potřebám lidstva a planety. Je to služba plánu evoluce a všeho, co z toho vyplývá, a je to i pomoc babičkám přes cestu. Je to důvod, proč přicházíme do inkarnace, abychom sloužili Plánu vývoje.

 

Proč o tom nikdo neučí v Indii? Myslím, že by to někdo měl dělat. Co mám dělat, jestliže chci tyto informace šířit po světě?

Šiřte je. Můžeme vám zasílat časopis Emergence Quarterly, abyste jej zdarma distribuoval ve své oblasti.

 

Zkouším každé ráno, když vstanu, pronést Velkou invokaci a Modlitbu pro Nový věk jako svůj způsob meditace. Jak mám používat tyto dvě invokace správně jednu po druhé, když neslouží stejnému účelu a tedy nepřenášejí stejnou energii?

Prostě je vyslovte.

 

Je v pořádku nebo prospěšné používat Velkou invokaci, když medituji sám?

Ano.

 

Bylo řečeno, že nemoc je karmická. Zajímá mne tedy, zdali stojí za to měnit naše zvyky a jídelníček, abychom zvrátili vývoj nemoci, nebo jim zabránili. Slyšel jsem, že pokud začneme jíst více zeleniny, vyhneme se průmyslově zpracovávaným potravinám a většině zvířecích produktů, zamezíme nemocem a někdy je i vyléčíme. Není to snad důvodem se lépe starat o chrám našeho těla? Zabrání to nějaké karmě? Mám silnou touhu tyto věci studovat a ocenil bych váš názor.

Ano, přesně tak. Karma je výsledek našich činů, ne něco, co je od nich odděleno.

 

(Pákistánská dívka Malala Yusuzafai byla postřelena muslimskými fundamentalisty za to, že se odvážila chodit do školy. Zotavila se a nedávno pronesla projev na shromáždění Spojených Národů. – pozn. překl.) Byl Malalin proslov ve Spojených národech inspirován Maitréjou nebo Mistrem Ježíšem?

Ne, jde o inspiraci samotné Malaly.

 

Malala vypadá ušlechtile, souhlasíte? Ale co je to ušlechtilost? Je snadnější ukázat na lidi, kteří ji mají, než říci, co to vlastně je. (Například mladá muslimská dívka, která plakala křišťálové slzy, vypadala ušlechtile. (viz Share International, červen 1997)

Ušlechtilost je dobrota nebo zbožnost. Jde o kvalitu duše v člověku.

Podpořte nás sdílením