Otázky a odpovědi z červnového čísla Share International

Otázky a odpovědi z červnového čísla Share International

Otázky pěstování potravin, půdy, potravinové bezpečnosti a hladu. Jací Mistři se zapojují do transmisní meditace a co se děje o Wesaku. Pojídání masa a duchovní vývoj, jak vyvinout telepatické schopnosti, působení energií Vodnáře. Na otázky čtenářů odpovídá pan Benjamin Creme.

Kolik rozhovorů již Maitréja k tomuto dni poskytl?

64.

 

Pokračuje Maitréja v rozhovorech v Brazílii, nebo se již nedávno některé konaly jinde?

Stále v Brazílii.

 

Cestuje Maitréja letadlem mezi různými městy Severní a Jižní Ameriky, aby se dostal do televizního studia, když tam má rozhovory? Nebo je v živém přenosu z Londýna přes satelit?

Má vlastní dopravu, vesmírnou loď, jež se drží na oběžné dráze okolo Země a pohybuje se na éterické úrovni.

 

Je už víc jak 2 miliardy lidí, na které se Maitréja může spolehnout? Před pár lety jste zmínil, že to je 1,8 miliardy lidí.

Nyní toto číslo činí okolo 1,8 miliardy a roste.

 

V březnovém čísle časopisu Share International se váš Mistr zmínil o znameních, která budou burcovat a fascinovat všechny, kdo je spatří. Váš Mistr také napsal, že zážitky s těmito znameními pomohou lidem připravit se na příchod Maitréji a Mistrů. (1) Došlo již k nějakým z těchto znamení zmíněných vaším Mistrem? (2) Můžete prozradit, o jaký druh znamení by se mohlo jednat? Budou mít nadcházející znamení  souvislost s výskytem UFO a prací Vesmírných bratří?

(1) Ano, v jednom ze starých kostelů v Makedonii se nacházejí fresky na zdech. Během staletí byly tyto obrazy začerněny sazemi z hořících svícnů. Náhle se však stal zázrak, kdy se svatozáře na těchto zatemněných freskách zářivě projasnily, jako v den kdy byly namalovány. Toto první znamení vytvořil Maitréja (viz březnové číslo Share International 2012). Je to počátek nové fáze výskytu znamení. (2) Nevím.

 

Patří někteří lidé, co pracují pro Spojené Národy, do Nové skupiny služebníků světa? (2) Vědí někteří z nich o příchodu Maitréji a Mistrů?

(1) Ano, mnozí. (2) Někteří ano.

 

Helena Blavatská píše ve své knize Odhalená Isis, svazek 2, str. 537 ohledně Ježíše: „Šel do Mathury, neboli Matareje, v Egyptě a činil tam první zázraky (viz Tomášovo evangelium dětství)“. Blavatská také píše na straně 239 knihy Sebrané spisy svazek 5: „V této souvislosti se dá podotknout, že první „zázraky“ Krišny i Krista se údajně staly v Mathuře, což je město, které se dodnes nachází v Indii.“ (1) Jsou Matarea a Mathura pouze jiným způsobem psaní jména Maitréja? (2) Mají tato dvě města historickou spojitost s Maitréjou?

(1) Ne. (2) Ano.

 

Jaký je váš názor na zabírání půdy v posledních letech, zatímco rostou obavy o potravinovou bezpečnost? Země jako Saudská Arábie, Katar, Čína, Jordánsko, Kuvajt, Jižní Korea a dokonce Indie vykupují území v jiných zemích, hlavně v Africe ale také v Austrálii.

Osobně se mi nelíbí, když národy svými penězi vykupují půdu v jiných zemích. Myslím, že je to součást komercializace, ze které má někdo zisk. Půjčky mohou být užitečné, avšak zabírání národního dědictví nikoliv. Je to komercializace, která se utrhla ze řetězu.

 

Po celém světě se pracuje na zemědělských projektech za účelem snížení spotřeby energie, půdy, a vody. Jde o pěstování potravin pod střechou s pomocí speciálně navrženého vnitřního osvětlení. Lze takto uměle pěstované potraviny srovnat s venkovními z hlediska výživné hodnoty a „prány“? Je tato metoda obecně užitečná?

Může jít o užitečný doplněk k běžným metodám, ale plodinám budou chybět přinejmenším některé potřebné vitamíny.

 

Jak můžeme na osobní úrovni přispět k vývoji planety, kromě současného provozování transmisní meditace, správného myšlení a správných vztahů?

Pokud toto všechno již děláte, tak si vedete si velmi dobře.

 

Na poslední 24hodinové víkendové transmisní meditaci jsme diskutovali o významu meditace probíhající 24 hodin a o potřebném skupinovém úsilí. To je často problematické, protože málokdo chce a dokáže obětovat spánek.

Víme také, že čím více trojúhelníků lze vytvořit mezi účastníky, tím je transmise lepší. Avšak v noci jich máme pouze pár, kdežto přes den jsou jich stovky. Můžete prosím popsat, jak důležitá je nepřetržitá 24hodinová transmisní meditace? Co je efektivnější? Dvě hodiny transmise v noci s omezeným počtem trojúhelníků, ale zato bez přerušení, nebo dvě hodiny přes den se stovkami trojúhelníků?

Práce všech skupin na světě je vzájemně propojená, i když meditují v jinou dobu. Obecně lze říci, že vyšší počet trojúhelníků je lepší, protože to zesiluje energie. Avšak je důležité se zároveň snažit udržet kontinuitu, aby během 24 hodin vždy meditoval alespoň jeden trojúhelník, tedy tři lidé.

 

Kolik Mistrů kromě Maitréji se účastní posílání energií pro transmisní meditaci?

S lidskou evolucí pracuje 63 Mistrů a mnozí z nich se podílejí na transmisní meditaci. Jejich počty se čas od času mění.

 

Podílejí se na všech transmisních meditacích stále ti samí Mistři? Nebo například Mistr v Tokiu se podílí na transmisní meditaci v Japonsku, ale kupříkladu ne v Londýně nebo Barceloně?

Ano, pružně se přizpůsobují situaci.

 

Mohl byste nám prosím říci jména některých Mistrů, kteří pracují v transmisní meditaci?

Ano, Maitréja, Mistr Ježíš, anglický Mistr, Mistr v Tokiu, Mistr, jež byl Mozartem, Mistr Kut Humi, Mistr Djwhal Khul, Mistr Morya a mnoho dalších.

 

(1) Jak blízko se může nyní Buddha přiblížit lidstvu během úplňkové slavnosti Wesak, která nedávno proběhla? (2) Z jaké úrovně posílá Maitréjovi energii? (3) Kde je Buddha nyní?

(1) Přichází do údolí v Himalájích, kde se Mistři na tuto událost scházejí. (2) Z budhické úrovně. (3) V Šambale.

 

Přemýšlím o tom, jak mohou transmisní meditaci provozovat lidé, podílející se na spolupráci v rámci trojúhelníků (technika skupiny Lucis Trust). (1) Myslíte si, že je vhodné začleňovat pracovníky provozující trojúhelníky do transmisní meditace? (2) Přijmou ji snadno? (3) Bude taková meditace prospěšná?

(1) Ano, všichni jsou zváni k transmisní meditaci, bez ohledu na to, jaké duchovní praktiky provozují. Transmisní meditace nepůsobí proti jiným duchovním praktikám, může je pouze posílit. (2) Někteří ano, někteří ne. (3) Ano, pro každého, kdo se jí nakonec zúčastní.

 

Můžete mi prosím říci, jaký je názor Vatikánu na transmisní meditaci? (2) Je papež (nebo jiný člen Vatikánu) v kontaktu s Mistrem Ježíšem?

(1) O tom nemám ponětí. (2) Není mojí úlohou tohle sdělovat.

 

V březnovém čísle časopisu Share International z roku 1990 jste v odpovědi na otázku uvedl, že se duše, jež byla Krišnamurti, vtělí koncem 20. století. Už se opravdu jeho duše opět inkarnovala? Pokud ano, šlo by potvrdit jeho současný věk a místo narození?

Jeho duše se již inkarnovala. Žádná další informace nebyla poskytnuta.

 

Před pár lety zahájila Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) při Spojených národech kampaň o hladu, podle které 1 miliarda lidí hladoví. Statistiky FAO byly později zpochybňovány a od té doby došlo k různým sporům o tom, která čísla jsou pravdivá.

(1) Můžete se prosím zeptat vašeho Mistra, kolik lidí na světě trpí dlouhodobě hladem? (2) Kolik jich trpí podvýživou? (3) Kolik jich ohrožuje smrt hladem?

(1) Téměř 2 miliardy. (2) O miliony více než to. (3) Blíží se to dvěma miliardám.

 

Je pojídání masa, nedostatek ohledu a ochrany zvířat překážkou pro probouzení vědomí?

Do jisté míry ano. Liší se to od člověka k člověku, ale obecně vzato pojídání zvířecí krve zpomaluje evoluční proces. To platí i o vejcích.

 

(1) Kolik válek a revolucí musí lidstvo ještě podstoupit, aby ve světě už nebylo další bolesti? (2) A co lidé potřebují, aby se vyvíjeli?

(1) Ano, to je dobrá otázka. (2) Uvědomění.

 

Co se týče zážitku Dne deklarace, co se stane s lidmi, kteří zemřou dříve, než ke Dni deklarace dojde? Prožijí tuto událost i na vnitřních úrovních?

Ne.

 

Co se stane s lidmi, kteří nepřijmou energie Vodnáře? Kde budou pokračovat ve svém vývoji?

Na Zemi, jako všichni ostatní. Energie Ryb postupně ubývá, proto lidé budou zažívat stále víc a víc vodnářských energií a pozvolna se změní.

 

(1) Kdy a jak rozvineme telepatii? (2) Existují již lidé, kteří mají vyvinutou telepatii?

(1) Jde o přirozený proces, který sdílíme se zvířecím královstvím a který se postupně rozvíjí s tím, jak se naše aura stává magnetickou. Načasování tohoto procesu se samozřejmě nedá předpovědět, protože se jedinci nacházejí na různých stupních vývoje. Avšak časem se telepatie stane běžnou po celém světě a nakonec nahradí řeč. (2) Ano, mnoho.

 

Mohl by váš Mistr prosím poskytnout strukturu paprsků a stupeň zasvěcení pro Ronalda Searle (1920-2011), britského umělce a satirického karikaturisty?

Duše 2; osobnost 4 (6); mentální tělo 3 (7); astrální tělo 6 (4); fyzické tělo 7 (3);

stupeň zasvěcení 1,2.

 

Mohl by váš Mistr prosím poskytnout strukturu paprsků a stupeň zasvěcení německého skladatele jménem Silvius Leopold Weiss (1687-1750)?

Duše 4; osobnost 7 (4); mentální tělo 3 (6); astrální tělo 6 (6); fyzické tělo 3 (7);

stupeň zasvěcení 1,5.

 

(1) Můžete prosím poskytnout strukturu paprsků a stupeň zasvěcení Terezy z Lisieux (1873-1897), francouzské karmelitánské jeptišky, známé také jako „Ježíšova květinka“? Byla blahoslavena v roce 1923 a kanonizována v roce 1925. V roce 1997 ji papež Jan Pavel II prohlásil třicátou třetí Doktorkou církve. (2) Je nebo byla v inkarnaci od své smrti v roce 1897

(1) Duše 2; osobnost 6 (6); mentální tělo 6 (4); astrální tělo 6 (6); fyzické tělo 3 (7); stupeň zasvěcení 1,3. (2) Ne.

 

(1) Může Váš Mistr uvést, jakou strukturu paprsků a stupeň zasvěcení měla Trees Dahm (1957-2000), holandská teoložka a terapeutka? (2) Byla inkarnací Terezy z Lisieux?

(1) Duše 2; osobnost 6 (4); mentální tělo 3 (7); astrální tělo 6 (6); fyzické tělo 3 (3); stupeň zasvěcení 1,2. (2) Ne.

Podpořte nás sdílením