Otázky a odpovědi z květnového čísla Share International

Otázky a odpovědi z květnového čísla Share International

Kromě infomací o působení Maitréji se dozvíte i podrobnosti o tom, jak probíhá přenos energií při transmisní meditaci. Několik otázek se týká současného rozbouřeného stavu světa a vlivu na lidi. Na otázky čtenářů odpovídá pan Benjamin Creme.

Kolik rozhovorů již Maitréja poskytl?

60 (stav k 12. dubnu 2012).

 

Začaly se již o tyto rozhovory zajímat i jiné latinskoamerické země?

V této chvíli to lze těžko říci.

Existují v Brazílii vlivní lidé, kteří uslyšeli Maitréjovy rozhovory, čímž na ně udělal dojem a inspiroval je? Mám na mysli nejen známé lidi tzv. hlavního proudu, ale také alternativní hnutí, jako např. aktivisty, kteří se účastní mezinárodních konferencí, jako společenského fóra Porto Alegre.

Ano.

Navštívil již Maitréja nějaká shromáždění a tábory hnutí Occupy ve Spojených státech nebo Británii a a promlouval na nich?

Ne.

Maitréja strávil tři týdny na Tahrírském náměstí v Egyptě tím, že promlouval k aktivistům a vyučoval je. Dostávají se nyní někteří z těchto lidí do pozic v místní a národní politice?

Ano.

 

(1) Je nyní napětí ve světě obzvlášť vysoké? (2) Tolik lidí vypadá vyčerpaně, nebo mají nějaké srdeční potíže. Je to kvůli světovému napětí?

(1) Ano, všichni lidé po celém světě jsou napjatí. (2) Ano.

 

(1) Mistři někdy vytvářejí znamení a takzvané zázraky nebo nevysvětlitelné jevy. Činí tak proto, aby lidstvo upozornili na vyšší a dosud neobjevené stránky reality? (2) V dubnovém čísle časopisu Share International se objevila fotografie, pořízená webkamerou v Pasově v Německu. Byl na ní nový typ rakety. Jde o ukázku nových náznaků a ukázek, sloužících k probuzení lidí k novým objevům a technickým možnostem? (3) Dalším příkladem by mohlo být poskytnout nám možnost náhledu do Akášických záznamů, jde snad o předvoj „bioskopů“, které nám Maitréja a Mistři jednoho dne ukážou, abychom mohli nahlédnout do určitých historických událostí a spatřit, jak se opravdu staly?

(1) Ano. (2) To opravdu ne.(3) Ne.

 

Dělá mi potíže „vyprázdnit svou mysl“ během Transmisní meditace. I když si myslím, že jsem napojen, přesto mi v hlavě víří různé myšlenky. Lze být napojen a zároveň u toho přemýšlet? Jak se zbavit myšlenek?

Účelem mysli je myslet. Nedělejte si s myšlenkami starosti a udržujte pozornost v centru ádžná. Na myšlenky zapomenete a váš střed bude tam.

Pomáhá tetraedr filtrovat naše myšlenky během Transmisní meditace?

Tetraedr uzemňuje všechny myšlenky pod mentální úrovní, to jest astrální myšlenkové formy, atd.

Můžete blíže popsat co se děje s energiemi, poté co byly transformovány Transmisními skupinami? Dalo by se tomu například rozumět jako stahování „vyšších“ myšlenkových forem z mentálních úrovní, čímž se stanou více přístupnými lidskému království?

Ne, nic takového. Energie jdou od skupin přímo ke skupině Nové skupině služebníků světa, kterou založil Maitréja v roce 1922. (A oni tuto energii používají, aniž by o ní nutně museli vědět.)Tito lidé v počtu okolo 5 milionů, kteří si mnohdy vůbec nejsou žádných energií vědomi, je používají ve své práci a službě světu. Jsou to specialisté v různých oblastech služby.

Používají Mistři energii transmisní meditace také na práci na zvířecím a rostlinném království?

Ano, podle potřeby.

 

Používají Mistři energii transmisní meditace za účelem léčení jednotlivců, skupin, národů?

Ano, podle potřeby.

 

Jsou tyto energie také používány na fyzické a astrální úrovni, nebo jen na mentální?

Na všech úrovních.

 

Tyto energie jsou během transmisní meditace fyzicky hmatatelné. Znamená to, že jsou svým způsobem fyzické, ale na vyšší éterické úrovni?

Ne, nejsou fyzické. Jsou duchovní, na různých úrovních.

 

Kudy energie vcházejí do éterického těla během Transmisní meditace, pokud nejste osobně přítomen?

Čakrami, jako vždy.

 

Pohybují se tyto energie vždy skrze čakry po stejných dráhách u každého jedince? Například, vstupují skrze korunní čakru, poté tečou do ádžny a pokračují do hrdelního centra?

Ne, liší se to u každého jedince.

 

Kde se nachází „rezervoár“ energií, který se naplňuje pomocí transmisní meditace? Jsou to mentální pásy kolem planety, nebo éterické úrovně?

Dalo by se říci, že se nachází hlavně na myšlenkové úrovni.

 

Protéká energie během Transmisní meditace z center na dlaních do tetraedru?

Z dlaní a poté skrze stříbrný drát do tetraedru.

 

Pokud Mistři přicházejí do světa ze svých skrytých příbytků, aniž by se museli narodit z žen a vyrůst, tak proč se kdesi v knihách Alice Bailey píše, že „Mistři se budou inkarnovat poprvé od dob Atlantidy?“ Mohly by být obě verze pravdivé, čímž by jich byl jiný počet, než uvádíte?

Je psáno, že se inkarnují, tím je ale míněn chronologický fakt. Mistři jako skupina se společně inkarnují poprvé ode dnů Atlantidy. To je něco jiného, než inkarnace jednotlivých Mistrů v průběhu let.

 

Co jsou to učedníci Šambaly? (1) Mají své Mistry, jako učedníci Hierarchie? (2) Co učiní z člověka učedníka Šambaly?

(1) Přirozeně, ano. (2) Jejich stupeň vývoje.

 

Mnoho již bylo řečeno o vesmírných bratrech z Marsu, Venuše a jiných planet. (1) Můžete říci pár slov o lidech, kteří sídlí na Saturnu, Uranu a Neptunu? (2) V učeních Alice Bailey uvádí Mistr Djwhal Khul, že tato tři planetární tělesa jsou syntetizátory, které pohlcují energii ostatních sedmi těles. Říká také, že duše, které se vyvíjejí v těchto planetárních evolučních systémech, jsou již na Stezce. Znamená to, že lidé na těchto třech planetách pochází z některých jiných planet naší soustavy? (3) Mají tyto planety své „původní“ lidstvo?

(1) Ne. (2) Ne. (3) Ano, mají. Neznamená to, že pocházejí ze Země, ale z vlastních planetárních soustav. To že tito lidé jsou již na Stezce, znamená, že tyto zmíněné planety jsou vývojově relativně pokročilé.

 

Stovky lidí ve Skotsku a velké části Anglie spatřily dne 3. března 2012 ohnivou kouli. Šlo o UFO a nikoliv o meteor, jak tvrdily úřady?

Ne, byl to meteor.

 

Cítím se nevyrovnaný a znepokojený, přestože v mém každodenním životě v Tokiu nemám žádný zvláštní důvod k obavám. Starosti mi nedělají ani menší či větší zemětřesení, která jsou zde na denním pořádku. Pramení mé pocity z toho, že je narušeno éterické pole a/nebo jsou dévičtí elementálové vyvedení z rovnováhy?

Obojí.

 

Nejdříve bych vám všem chtěl poděkovat za vaši práci, slovy sotva mohu vyjádřit své pocity a myšlenky. Pane Creme, jste borec! Zajímám se o tolik věcí a chtěl bych vám tedy položit otázku. Jsou si zasvěcenci a učedníci vždy vědomi toho faktu, že opravdu jsou zasvěcenci a učedníci?

Pod jistou úrovní nikoliv. Dokonce i starší učedníci, kteří se často zabývají zvláštní prací v některé důležité veřejné oblasti, si nemusejí být vědomi svého spojení s Hierarchií a z tohoto důvodu svou práci vykonávají lépe.

 

Papeži Janu XXIII. byla zjevena existence mimozemského života. Bylo mu také zjeveno, jak brzký je Maitréjův příchod?

Ne.

 

Na Saturnu nyní probíhá obrovská bouře, jaká tam dosud co do velikosti nebyla k vidění. Jak se to vztahuje k větrným bouřím v Queenslandu a Americe?

Obojí je následkem aktivity slunečních skvrn.

 

Egyptský faraón Achnaton (asi 1300 let př. n. l.) byl jiný, než ostatní faraóni. Když se ujal vlády, začal vyžadovat, aby všichni uctívali pouze jediného boha – slunečního boha „Ra“, kterého symbolizoval Aten, velký sluneční disk. (1) Dostal tento nápad jediného velkého boha od Vesmírných bratrů? (2) Byl sám jedním z Vesmírných bratrů? Byl vyobrazován s neobvykle podlouhlou, úzkou tváří, spolu s velkýma šikmýma očima a prodlouženou, skoro kuželovitou lebkou. (3) Někteří lidé zastávající teorii „starodávných astronautů“ tvrdí, že nešlo o stylizovaný portrét, ale o jeho výjimečný, téměř nepozemský vzhled.

(1) Ne, z atlantské tradice, která v Egyptě existovala již dlouho, avšak upadla v rozklad v době Amunova kněžstva. (2) Ne. (3) Ne.

 

V knize Aum ze série Agni Jóga se v záznamu číslo 277 píše: „Krevní esence skrznaskrz prostupuje tělem a dokonce i jemnohmotným tělem. Krev je ve stravě tak nežádoucí, že maso vysušené na slunci dovolujeme používat pouze v extrémních případech. Lze také používat části zvířat, kde došlo k důkladné přeměně krevní látky. Proto je rostlinný život také důležitý pro jemnohmotný svět.“ Rozumím vašemu prohlášení, že ryby jsou v duchovním smyslu neutrální, takže nesníží duchovní vibraci, pokud je jíme. Můžete toto blíže vysvětlit? Například, proč nevadí jíst krev z ryb, ale ze suchozemských zvířat ano?

Ryby mají málo krve a maso ryb jí není prostoupené. Je historickým faktem, že Essenská komunita (jejíž součástí byl Ježíš) povolovala jíst ryby. Strava Ježíšova a jeho učedníků sestávala z ryb, chleba, kozího sýra, ovoce a slabého vína.

Podpořte nás sdílením