Otázky a odpovědi ze Share International na červenec a srpen

Otázky a odpovědi ze Share International na červenec a srpen

Další informace k otázkám bezpečnosti a budoucnosti jaderných elektráren, proč Maitréja působí dosud inkognito a budoucím uspořádání na Blízkém východě.

(1) Jak nejlépe přesvědčit lékařskou vědu, že jaderné elektrárny jsou nebezpečné a vysoce toxické, ať už podléhají nehodám, katastrofám a únikům kapalin, nebo ne? (2) Mohl by další vývoj Kirlianovy fotografie posloužit jako důkaz? (3) Pokud ne, jaký vědecký přístup by vedl nejrychleji k nalezení důkazu toho, jak nukleární energie znečišťuje prostředí?

(1) Kdyby to bylo možné, už bych to dávno udělal. Již více než 30 let hovořím o nebezpečích jaderného záření. Tito „vědci“ naslouchají jen svým vlastním kolegům, kteří bohužel mají na očích stejné klapky. (2) Ne. (3) Zkušenost s neštěstími jako Fukušima, Černobyl, atd.

 

Hierarchie radí, že všechny jaderné elektrárny by měly být co nejdříve uzavřeny. (1) Vědci říkají, že jaderná energie je čistší než energie z uhlíkových paliv (2) a že nejsou žádné účinné alternativy. (3) Do jaderné energie je investováno tolik peněz, že je přímo nemožné z nich naši ekonomiku vymanit. Můžete prosím okomentovat tyto problémy?

(1) Co se týče uhlíku ano, je čistší, ale ne co se týče ničivých účinků. (2) Alternativou je jaderná fúze, která nezávisí na štěpení. Je to čistá energie, pracuje za nízkých teplot a nevytváří odpad. Podle Mistra Djwhal Khula (který poskytl učení Alice A. Bailey) vyžaduje fúze pouhý izotop vody, dostupný po celém světě, aby uspokojila naše energetické požadavky. Pro proces fúze jsou k dispozici různé vzorce, přestože některé již odkoupil ropný průmysl, aby ochránil své zájmy. (3) To platí u rozvinutějších zemí, ale ne v celém světě. Nepotřebujeme elektrárny, založené na jaderném štěpení. Jsou zastaralé a extrémně nebezpečné.

 

Může váš Mistr prosím říci, jak může dojít k uspokojení světové spotřeby energie v krátkém čase, pokud bude svět následovat radu Hierarchie a přestane užívat jadernou energii?

Procesem studené fúze. (viz předchozí otázka)

 

V knize Opětovný příchod Krista a Mistrů Moudrosti jste předpověděl, že brzo začneme používat studená fúzi pomocí deuteria, izotopu vodíku. Uvádíte, že je to bezpečné, téměř bez radioaktivních vedlejších produktů a že deuterium se hojně vyskytuje ve světových oceánech a řekách.

V současné době mnoho vědců pracuje v oblasti studené fúze (jinak známé jako nukleární věda kondenzované hmoty) a podařilo se jim potvrdit, že studená fúze opravdu probíhá. Na druhou stranu se však zdá obtížné dosáhnout opakovatelnosti úspěšných pokusů (nikoliv kvality výsledků). Je nezbytné dosáhnout přesné opakovatelnosti výsledků experimentů studené fúze, než bude možné tuto technologii průmyslově aplikovat. Rád bych znal váš názor (nebo vašeho Mistra) na to, jak vyřešit tyto obtíže.

Tyto problémy budou vyřešeny, až na to bude uvolněno nezbytné množství energie, času a peněz. Dojde k tomu brzy.

 

Je pravděpodobné, že během příštích 25 let ustanou veškeré aktivity týkajících se jaderné energie produkované štěpením?

Ano.

 

Jisté množství nukleární energie je potřebné pro lékařské účely, bude i toto odstraněno ze světa? Co by mohlo v brzké době posloužit jako náhrada?

Toto bude překonáno nadcházející pokročilou formou genetického inženýrství.

 

Od nehody ve Fukušimě byl vyvinut takzvaný „nukleární zátěžový test“. (1) Domníváte se, že je dostatečně přísný? (2) Je tento zátěžový test poctivým, nezmanipulovaným pokusem o prokázání bezpečnosti a zvýraznění nebezpečí?

(1) Ne. (2) Může jít o poctivý pokus, ale určitě není dost účinný. Podstata spočívá v tom, že veškerá dnešní jaderná věda nestačí na to, aby změřila celý rozsah energie hmoty.

 

Pokud se zbavíme jaderné energie, dojde nutně k významnému poklesu současné životní úrovně a pohodlí?

Ne, v žádném případě.

 

Kde se nacházejí ty nejnebezpečnější jaderné elektrárny?

Obzvláště podezřelé jsou všechny elektrárny starší než 20 let, ať už měly nehodu, či nikoliv.

 

Je genetický rozpad a mutace nevyhnutelným následkem působení jaderného znečištění?

Ano.

 

Německo ohlásilo, že v nadcházejících letech opustí jadernou energii. Myslíte, že jiné země budou následovat?

Ano, časem.

 

Měli by být všichni lidé žijící ve Fukušimě a okolí do 30 km trvale evakuováni?

Trvale ne. Když dojde k uzavření elektrárny, budou se moci lidé vrátit za rok nebo dva.

 

Pokud odtamtud odstraníme vrchní vrstvy půdy, bude tam pro děti bezpečné chodit do školy?

Pravděpodobně ano.

 

Jak nejlépe zacházet s potravinovými produkty, které mohly být kontaminovány?

Měly by být zničeny.

 

Jak velká by měla být evakuovaná oblast?

To záleží na tom, jak bude pokračovat uzavírání elektráren.

Během nehody ve Fukušimě nebylo možné celé dny zabránit úniku vysoce kontaminované vody do moře, což způsobilo celosvětové obavy. Mělo to těžký dopad na rybí populace v některých oblastech. Přestože může záležet na druhu ryb, jak široká a dlouhá je kontaminovaná oblast?

To se nedá zjistit, kvůli přílivům a větru.

 

Kolika televizních interview se dosud Maitréja zúčastnil?

29 v USA a 9 v Mexiku, celkem tedy 38. (k datu 12. května 2011)

 

Maitréja řekl, že Palestinci budou mít svou zemi. Podle mnohých návrhů pro mír na Blízkém východě (v angl. Middle East) by palestinský stát zahrnoval pásmo Gazy a Západní břeh Jordánu. Palestinci s touto myšlenkou souhlasili prostřednctvím Mírové smlouvy v Oslu roku 1993. Přestože tato oblast (Gaza a Západní břeh Jordánu) činí pouhých 22% původní Palestiny, Izrael neustále zabírá palestinskou zem pomocí ilegálních osad na Západním břehu a ve východním Jeruzalémě. Výsledkem toho bylo palestinské území zmenšeno na pouhých 11% původní rozlohy – zbyla jen Gaza a pár „rezervací“ na Západním pobřeží.

Dle mého chápání má Hierarchie na mysli řešení v podobě dvou zemí, ve kterých bude Palestina a Izrael existovat bok po boku. Je to tak?

Ano, dle mých informací to, co Izraelci v současné době „nabízejí“ se rovná 26 % původního palestinského území. Izraelci tvrdí, že nabízejí Palestincům 80 % původního území, což je zjevná nepravda. Na tomto základě nikdy nemůže dojít k mírovému řešení. Mnoho let se domnívám, že bude třeba Maitréjovy rady, aby došlo ke spravedlivému rozdělení území a udržení míru.

 

Domnívá se Hierarchie, že toto dvoustátní řešení je realistická volba, když Izrael stále pokračuje v zabírání palestinského území?

Ano.

 

Měly by být ilegální Židovské osady na Západním břehu (a východním Jeruzalémě) vyklizeny, aby byla možná spravedlivá mírová smlouva?

Ano.

 

Některé skupiny a organizace podporují palestinskou žádost o řešení v podobě jediného státu, ve kterém budou mít všichni občané, Židé i Palestinci, stejná demokratická práva. Jak toto řešení vidí Hierarchie?

Je to znamenité řešení, ale zřejmě nedosažitelné. Proto Hierarchie dává přednost řešení v podobě dvou států.

 

Bude mít „Arabské jaro“ pozitivní vliv na situaci Palestinců?

Ano, už začíná.

 

V mnohých zemích získávají populisticko-rasistické strany vliv jako nikdy předtím. Imigrace je mnohými považována za největší problém, kterému západní národy čelí. Dříve otevřené hranice by mohl být opět uzavřeny.  Stále více a více lidí je také přesvědčeno, že bychom měli být vůči rozvojovým zemím méně štědří a nejdříve si vyřešit vlastní problémy. Jak se máme vypořádat s populisticko-rasistickými politickými stranami? Upřímní politici (kteří opravdu existují!) jsou zcela zoufalí, protože pociťují nedostatek prostředků, kterými by čelili návrhům těchto populistů na jednoduché řešení složitých problémů.

Bude třeba Maitréji, aby „odpověděl“ na tento obtížný problém. Tato zásadní záležitost bude vyřešena pouze prostřednictvím sdílení.

 

V Súdánu se v 80. letech objevila nemoc, známá jako „kývavá nemoc“. Je stále nevyléčitelná, přestože lékařská věda se velmi snaží  její příčinu odhalit. Objevuje se u dětí mezi pěti lety a pozdní pubertou a způsobuje záchvaty, podobné epileptickým, poškození mozku a zastavení růstu. Okolo 93 % postižených také trpí říční slepotou. Říká se tomu „kývání“, protože děti nemohou dělat nic jiného, než sedět ve víceméně trvalém stavu spánku. Nemoc se nyní rozšířila do Tanzánie a Ugandy. Můžete vy nebo váš Mistr pomoci osvětlit příčiny této nemoci?

Jde o jeden z tragických následků říční slepoty.

 

Je plukovník Kaddáfí stále naživu?

Ano.

 

Je Kaddáfí šílený?

Není nutně šílený z klinického hlediska, ale žije v hluboké iluzi.

 

Jaký je nynější stav mysli Asáda, nynějšího prezidenta Sýrie?

Pravděpodobně ustrašený!

 

Svobodná vůle je posvátná. Existují však hranice této svobodné vůle? Například, co kdyby někdo chtěl někoho zabít? Přišla by policie a zastavila ho. Je povinností lidí, aby za těchto okolností zasáhli, pokud při tom nikomu neublíží? Mohou lidé dělat, co chtějí, pokud nikomu jinému neškodí?

Z pohledu Mistrů je lidská svobodná vůle posvátná a oni sami ji nenarušují. To stanoví omezení pro to, nakolik mohou Mistři lidstvu pomáhat. To je Zákon. Lidstvo samo má omezenou svobodnou vůli, která záleží na vývojovém stupni dané osoby. Čím pokročilejší je, tím více člověk jedná v mezích Zákona a tedy tím více svobodné vůle získá. Čím méně pokročilejší člověk, tím méně žije podle Zákona příčiny a následku (karmy) a má tedy nad ním menší kontrolu.

 

V médiích Nového Zélandu se objevila zpráva, že v naší galaxii volně plují „osamělé planety velikosti Jupitera“, aniž by obíhaly okolo hvězd. Objev se povedl skupině mezinárodních vědců pod vedením novozélandských. Jeden mezinárodní žurnál prohlásil, že tento objev má „hluboké“ důsledky a otvírá novou kapitolu v historii Mléčné dráhy. Vědci se domnívají, že deset objevených „sirotčích“ planet se nachází okolo dvou třetin cesty ke středu galaxie.

Opravdu tito vědci objevili obří „sirotčí“ planety? Pokud ne, co vlastně objevili a proč je tento objev významný?

Tyto „sirotčí“ planety jsou fyzické planety solárního systému, jehož slunce pokročilo do éterického fyzického stavu a je tedy v současné době našemu zraku neviditelné. V naší soustavě je planeta Vulkán, která již dosáhla stejného éterického stavu a je nám tedy také neviditelná.

 

Od roku 1988 podporuji a následuji Maitréjův příchod. Respektuji a rezonuji s většinou toho, co jsem od vás četl.

Rád bych věděl, proč nejsou žádné informace o tom, na jakých stanicích můžeme vidět rozhovory s Maitréjou. Každý měsíc očekávám, že tuto informaci zveřejníte v časopise Share International, nebo na vašich stránkách. Musím vpravdě říci, že ztrácím víru.

Lidé často posílají podobné otázky do Share International a já na ně čas od času odpovídám. Avšak nezdá se, že by mnoha lidem tato odpověď stačila, nebo jim připadala logická. Opravdu nevím proč. Zkusím to tedy znova.

Maitréja nyní veřejně pracuje ve světě. To jest, vystupuje v televizi, hovoří a odpovídá na otázky. Vystupuje jako jeden z nás, aniž by byť jen na chvíli prohlásil, že je Maitréja, nebo kdokoliv jiný. Jeho identita není odhalena. Já nepořádám hru na „hledání Učitele“, ale zveřejňuji informaci, že tento Učitel existuje a že toto jsou jeho priority – sdílení, spravedlnost a mír. Časem více a více lidí odpoví na jeho myšlenky (a už tak činí), což se více a více rozšíří mezi těmi, kdo s nimi rezonují. Tímto způsobem Maitréja vytváří obrovské světové veřejné mínění. (Jak myslíte, že se objevilo třeba „Arabské jaro“?) On sám se přitom nestará o to, zdali bude rozpoznán jako Maitréja či nikoliv. Zabývá se tím, aby lidé po celém světě měli příležitost dozvědět se o základních nezbytných opatřeních, která zachrání svět a položí základy nové civilizaci. Vůbec nezáleží na tom, jestli poznáte, že nějaký člověk je Maitréja, nebo ne.  Záleží na tom, zdali jste na jeho straně a reagujete na jeho myšlenky. Až bude reagovat dost lidí, bude ohlášen Den deklarace. V tento den Maitréja oznámí všem lidem na světě své skutečné postavení, aniž by porušil lidskou svobodnou vůli. To je Maitréjův plán, ne můj. Doufám, že to vysvětluje, proč nemohu poskytnout informaci o daném programu či stanici, na které se právě objeví.

 

Co se týče otázky v květnovém čísle časopisu Share International: „Jsou všichni lidští avatáři pozitivní ve svém působení? Je možné, aby lidský avatár působil neblaze na své příznivce?“

Několik lidí se otázalo na to, že se Sai Bába objevoval na našich festivalových plakátech. Vždy jsme vysvětlovali, že Sai Bába je natolik pokročilý, že již nemá touhu po „neblahém vlivu na následovníky“.

Jsem však zmaten tím, jak pan Creme uvedl, že kdokoliv se může dát špatnou cestou až do třetího zasvěcení, kdy začne osobnost být více prostoupena duší.  Nyní uvádí, že dokonce i Avatáři se mohou vydat na nesprávnou cestu. Co tím myslel?

V otázce byl zmíněn „lidský avatár“, liší se snad od dévického avatára? Nebo tím snad myslí, že lidský avatár je bytost narozená na této planetě? Odkazuje tím na indickou tradici, kdy učedníci nazývají učitele avatárem? Takový jedinec není tak docela avatárem v našem slova smyslu, tedy že dosáhl mistrovství v duchovní hierarchii a přišel z jiné planety, aby nám pomohl. Můžete to prosím vyjasnit?

Předně, Sai  Bába není lidský avatár, ale podivuhodně duchovně pokročilá bytost, která není z této sluneční soustavy. Po nějakou dobu na sebe vzal lidskou podobu, aby pomáhal nám na Zemi. Původní otázka byla o lidských avatárech, kteří mají různé stupně pokročilosti, málokdy zvlášť vysoké, ale osud je přivádí mezi nás. Avatár je ten, kdo přichází na Zemi jako odpověď na lidské potřeby, ale ne vždy tento osud naplní. Někteří se velmi rychle stanou značně „světskými“.

 

Byl jsem poněkud znepokojen něčím, co jsem četl v dubnovém čísle roku 2011 časopisu Share International. Jde o následující text:

„Prosím všimněte si: Pokud je Mistrovi Benjamina Creme položena stejná otázka více než jednou, tak jako jemnou lekci v disciplíně, duchaplnosti a respektu k jeho času a energii Mistr poskytne nesprávnou informaci.“

Promiňtemi prosím, že to říkám, ale zdá se mi, že poskytovat „nesprávnou informaci“ zní jako chování nezralého, zlomyslného jedince a nikoliv dokonalého Mistra. Zdá se, že dospělejší odezvou na opakované otázky by bylo vůbec na ně neodpovídat. Spíš bych věřil, že pan Creme nepochopil svého Mistra, než že by Mistr byl zodpovědný za dezinformaci, a i tomu je mi těžké věřit.

Prosím, „ řekněte, že to tak není“ spolu s další opravou, abyste navrátili Mistra Benjamina Creme do dobrého světla, v jakém jsem jej viděl dříve, než jsem si přečetl ten znepokojující odstavec. Těším se na váš úhel pohledu ohledně tohoto údajného chování Mistra Benjamina Creme.

Vaše otázka ukazuje, že neznáte mého Mistra! Ale vážně, jde o otázku zákona, nikoliv Mistrova rozmaru. Nedává špatnou odpověď vždycky, ale může tak učinit, z jakéhokoliv důvodu.

 

Ve květnovém čísle Share International roku 2011 se objevila zpráva a fotografie ukazující antigravitační trubicovitou strukturu, spolu s otázkou a odpovědí. Pochopil jsem z toho, že celá 100metrová stojatá konstrukce je umístěna uvnitř vesmírné lodi. Jsou tyto antigravitační mechanismy vždy zcela uzavřeny v UFO, nebo snad vystupují ven a pod plavidlo? „Dotýkají“ se země, aby vytvářely impulz, který umožňuje, aby se UFO navzdory gravitaci vzneslo?

Tyto struktury jsou uzavřeny uvnitř vesmírné lodi.

Podpořte nás sdílením