Zprávy z květnového čísla Share International 2009

Zprávy z květnového čísla Share International 2009

Otázky a odpovědi květnového čísla se převážně věnují úkazu „Hvězdy“, jejímu smyslu, významu a očekávanému vývoji, stejně jako článek Mistra, který je k dispozici zde http://www.prichod.cz/web/224/clanky-mistra. Mezitím již světelné úkazy na nebi, i když patrně ne zrovna formátu „Hvězdy“, začaly zajímat i naše média, jak dosvědčuje série článků na serveru novinky.cz.

Otázky a odpovědi květnového čísla se převážně věnují úkazu „Hvězdy“, jejímu smyslu, významu a očekávanému vývoji, stejně jako článek Mistra, který je k dispozici zde http://prichod.cz/clanky-mistra. Mezitím již světelné úkazy na nebi, i když patrně ne zrovna formátu „Hvězdy“, začaly zajímat i naše média, jak dosvědčuje série článků na serveru novinky.cz. K dispozici je i minimálně jeden překlad edukačního videa pocházejícího ze Share International, bohužel ne příliš kvalitní a iba vo Slovenčine http://www.youtube.com/watch?v=2w9vpINklKY.

Z otázek a odpovědí pana Benjamina Creme:

 

 

Po více jak 20 let se Maitréjovo vystoupení neuskutečnilo, protože předtím mělo dojít k burzovnímu krachu. Maitréja předpověděl krach v roce 1988. Konečně nastal burzovní krach a lidé na celém světě nyní mohou vidět potřebu změny, ke které vyzývá Maitréja. Dosud však nedošlo k žádnému veřejnému vystoupení. Nyní je na obloze ‘hvězda‘, ohlašující jeho přítomnost, ale nejdříve má být veřejná debata o smyslu ‘hvězdy‘, než dojde k jeho veřejnému vystoupení. Nechápu, proč má nyní být další podmínka pro Maitréjovo vystoupení. Můžete vysvětlit, proč k tomu dochází?

Tak jak říkáte, předpovídal Maitréja skutečně v polovině roku 1988 celosvětový burzovní krach, který započne v Japonsku. V roce 1989 byl Nikkei (japonský burzovní index – pozn. překl.) na 40 000 bodech. Náhle spadl na 7 000 bodů. Nyní se pohybuje kolem 10 000 bodů. Maitréja nazval japonskou prosperitu „‘bublinou‘, která nevyhnutelně splaskne“. Následovaly krachy trhů z oblasti Pacifiku: Thajsko, Malajsie, Hong Kong, Singapur, Indonésie. Pak zkolabovaly trhy v Rusku, Brazílii, Mexiku a Argentině. Amerika a Evropa zažili několik otřesů blízkých selhání až k současnému rozvratu. Dovedete si opravdu představit, že Maitréja se může objevit skutečně hned následující den? Co zatím poskytl, je „světelný zdroj úžasné síly podobný hvězdě“, jako Znamení, Hlasatele Jeho Příchodu. Přeje si, aby byla v médiích veřejná diskuze, aby se vytvořilo všeobecné očekávání Jeho Objevení se. Já jsem neřekl, že Jeho Objevení se na tom závisí. Nezávisí, ale určitě by to přitáhlo miliony lidí k tomu, co se děje. Vy o tom víte a netrpělivě očekáváte, že uvidíte a uslyšíte Maitréju, ale ne tak miliardy lidí. Nemají také právo to vědět? Jaký je lepší způsob jak jim říci o Maitréjovi a současně potvrdit skutečnou existenci Vesmírných Bratrů a jejich vesmírných lodí, takzvaných UFO?

Lidé nevědí nic o obrovitosti tohoto podniku, ani o zákonech, kterými se řídí. Něco si přejí a jsou netrpěliví dosáhnout splnění svého přání. Co ale dělají, aby k tomu přispěli? Obecně nic nebo málo. Jak říká Mairéja: „Nic se nestane samo od sebe. Člověk musí konat a uplatňovat svou vůli.“

Mí kolegové a já jsme se mnoho let namáhali, seč nám síly stačily, abychom dali tuto informaci vědět. Nedáváme pro Maitréjovo vystoupení žádné datum, my víme, že On je zde a že se objeví veřejně při nejbližší možné příležitosti.

 

Byl jsem na Vaší přednášce 23. dubna 2009 a Vy jste mluvil velice naléhavě o potřebě, aby se informace o ‘hvězdě‘ dostala do mediálních sítí (rozhlas, televize, internet, atd.) aby došlo k veřejné diskuzi o jejím smyslu. Proč je to tak důležité?

Maitréja říká: „Nic se nestane samo od sebe. Člověk musí konat a uplatňovat svou vůli.“ Maitréja si přeje co nejširší veřejnou diskuzi, jinak bude funkce ‘hvězdy‘ při ohlašování Jeho příchodu ztracena.

 

Sleduji zprávy o ‘hvězdě‘. Velmi doufám, že to, co lidé vidí, je zázračná hvězda. Zajímalo by mne však, jestli byly nějaké neobvyklé úkazy hlášeny lidmi, kteří tráví celé dny pozorováním hvězd velkými dalekohledy atd. Kdyby vědecká komunita zpozorovala něco neobvyklého, byl bych si jistý, že to nebyla jen záměna Venuše za něco více neobvyklého. Už se něco takového stalo?

Odezva od profesionálních pozorovatelů hvězd byla naprosto nulová. Proč toto mlčení? Řídí se vládními příkazy, aby mlčeli o neobvyklých úkazech (jako jsou UFO)? Na druhé straně zprávy o úkazech se množí ze všech světových stran – do Norska přes Nový Zéland a USA až do Japonska. YouTube je plné zpráv, mnohých o ‘hvězdě‘, ačkoliv pozorovatel obvykle nemá ponětí, co ve skutečnosti vidí. Některé dřívější zprávy byly skutečně o Venuši, ale od 28. března se dostala Venuše z našeho dohledu. Takže nejde o žádnou záměnu. ‘Hvězda‘ je dokonce jasnější než Venuše, často mění barvu a mění polohu. Takže se evidentně nejedná o hvězdu. Ve skutečnosti existují čtyři takovéto „světelné zdroje podobné hvězdě“, které pokrývají svět. Jedná se o gigantické vesmírné lodě (každá velikosti asi pěti fotbalových hřišť dohromady). Pocházejí všechny z planet naší sluneční soustavy. Jsou znamením, hlasateli prvního veřejného vystoupení Maitréji, Světového učitele, v americké televizi.

 

Díky za všechnu tu skvělou práci, kterou již tolik let nádherně vykonáváte. Mám jednu otázku, která mi již několi týdnů vrtá hlavou: proč jste nazval světlo na nebi ‘hvězdou‘, když někteří z Vašich pravidelných čtenářů vědí, že se jená o jedno nebo více UFO?

Vypadá to, že mnoho lidí bude brzy velmi zmateno z Vašich odkazů na ‘hvězdu‘, zvláště poté, co se podívají na fotografie (a doprovodný text) na webových stránkách Share International, které jasně ukazují, že se objevuje a mizí, pohybuje se náhodně (jako žádná jiná hvězda) jak by se mohla pohybovat vesmírná loď.

Podle mého názoru nazývat to ‘hvězdou‘ to činí příliš svůdné pro veřejnost (včetně všech těch, kteří přijímají existenci UFO) odmítnout tuto historku jako nesmysl. Tak proč neskončit s přetvářkou a nenazvat to UFO?

Není to žádná přetvářka. Znaje podstatu ‘hvězdy‘, jako čtyř gigantických vesmírných lodí z různých planet našeho Systému, bylo pro mne velmi obtížné rozhodnout se, jak to představit veřejnosti a médiím. Rozhodl jsem se následovat příkladu svého Mistra. On to nazval „světelným zdrojem úžasné síly připomínajícím hvězdu“ a dal to do souvislosti s ‘hvězdou‘, která vedla ‘tři mudrce‘ k místu narození Ježíše. Někteří z nás vědí, že také tato ‘hvězda‘ byla kosmickou lodí, ale miliony lidí ji považují za zázračnou hvězdu.

Bylo to zrovna před Vánoci, tak jsem to nazval ‘vánoční hvězdou‘ v jistotě, že takhle to bude zajímavější a přitažlivější než předpověď o UFO. Přinejmenším v Británii jsou lidé daleko skeptičtější kolem UFO než například v USA. Samozřejmě že na každé přednášce vysvětluji, že to co vypadá jako hvězda, je ve skutečnosti jedna ze čtyř obrovských vesmírných lodí. Na přednášce je čas a příležitost se tím podrobně zabývat i významem a účelem tohoto fenoménu. V tiskové zprávě nabo inzerátu však jste omezeni místem a potřebou pregnantnosti. Výsledek ve veřejnosti byl povzbudivý – dychtivost, vzrušení a úžas nad ryzí krásou podívané. Odezva od médií byla téměř nulová, jako by byl zákaz zmínit něco tak důležitého, jakým je zvěstovatel Krista. Nyní se ovšem zdá, že média se začínají zajímat. Děkuji Vám za laskavá slova.

 

Mnoho lidí v jiných zemích mělo to potěšení spatřit ‘hvězdu‘, ale domnívám se, že nad Anglií tak často nebyla. Žiji na jihovýchodě a neslyšela jsem o nikom, kdo by to v této oblasti viděl. Obloha je tak často zatažená, ale já ji vyhlížím každým dnem a nocí. Je pravděpodobné, že sem znovu zavítá? Stáhla jsem si její fotografii nad Oslem a dala jsem to mnoha lidem v naději, že rozšířím zprávu o Maitréjovi. Bůh Vám všem v Share International žehnej. Miluji ten časopis.

Máme několik skvělých fotografií, které nám poslali lidé z těchto ostrovů, ale naše zatažená obloha je jistě překážkou. Nicméně, nepřestávejte ji vyhlížet a když to bude možné, udělejte snímky. Děkuji Vám za Váš komentář k časopisu Share International.

 

Všiml jsem si, že pan Benjamin Creme přednáší po celý rok 2009. Proč bychom měli potřebovat další přednášky: Poté, co všichni uvidíme ‘hvězdu‘, bude přece hlavním řečníkem Maitréja, nebo bude hvězda pokračovat ve své show ještě další rok, než se Maitréja objeví? Jsem již 25 let amatérským astronomem. Hvězdy jsou slunce, nepohybují se po oběžných drahách. Dal byste si tu práci a poučil mne, jak se hvězdy pohybují? Možná je to jiný objekt, který má průmětnou oběžnou dráhu?

Pořádají se přednášky, aby se další lidé dozvěděli o naší informaci. To znamená asi 6 miliard lidí, kteří stále ještě neslyšeli, co se v našem světě odehrává. ‘Hvězda‘ má být omezenou dobu coby znamení Maitréjovy přítomnosti a prvního veřejného rozhovoru. Hvězdy, jak říkáte, se nepohybují. Ani si nemyslím, že by měnily neustále barvu a mizeli velkou rychlostí. Existují čtyři „hvězdám podobné světelné zdroje“, které jsou nyní spatřovány mnoha lidmi po celém světě. Jsou to obrovské vesmírné lodě z různých planet našeho slunečního systému. Jejich přítomnost mezi námi je dalším důkazem skutečnosti UFO a inteligentního a neškodného života v našem vlastní slunečním systému.

 

(1) Jakým způsobem můžete určit znamení ‘hvězdy‘ a nesplést si to s nebeskými tělesy? (2) Vím, že je vidět na západě. Pohybuje se nějak? Dívám se po ní ve svém okolí a nemohu řici, že jsem ji spatřil. Existuje naděje, že by se nakrátko troufale ukázala nad Skotskem někdy v budoucnosti?

(1) Pro začátek – je velmi jasná, jasnější než Venuše, mění barvu a pohybuje se.

(2) Nevím o tom, že bychom měli nějaké zprávy ze Skotska, ale máme z Kanady a Nového Zélandu, kde jak víte, žije mnoho bývalých Skotů. Uvidíme, zda mohu něco udělat pro velkolepou podívanou nad Glasgow, mým drahým rodištěm!

 

Když jsem v březnu 2009 bydlel v domě v brazilském státě Minas Gerais, všiml jsem si otisku ruky na okně v ložnici. Když jsem se vrátil domů do Sao Paulo, zjistil jsem, že tam také jsou otisky prstů na zrcadle v koupelně. (1) Byly tyto otisky manifestovány Maitréjou? (Pokud ano, tak se to v mém domě stává častým jevem!) (2) Je to znamení, že Maitréja je blízko? (3) 14. dubna ve 21:30 jsem přicházel domů v Sao Paulo, když jsem uviděl podivnou hvězdu, která velmi rychle měnila barvy a pak zmizela. (3) Byla to ‘hvězda‘ a všiml si někdo jiný, že tam je? (4) Také 6. dubna 2009, venku před mým domem jsem uviděl objekt na vzdáleném nebi nad domem. Občas vydával světlo a já jsem si vzpomněl, že někteří lidé, kteří viděli ‘hvězdu‘ ji požádali, aby se stala jasnější. Rozhodl jsem se to také tak udělat: Když jsem to udělal, tak se objekt stal zářivějším, ačkoliv byl za mraky, a byl jasnější jen v těch chvílích, kdy jsem o to žádal. To byl nádherný okamžik a bylo to jako potvrzení. Byla to hvězda?

(1) Ano, je to Znamení Jeho Přítomnosti. Objevují se na mnohých místech světa. (2) ANO, velmi blízko. (3) Ano, ‘hvězda‘ a viděli ji mnozí další. (4) Byla to ‘hvězda‘.

 

Viděla jsem na Vašich webových stránkách fotografii ‘hvězdy‘, která byla pořízena z Nového Zélandu. Když se na naší obloze zjistí něco neobvyklého, tak se to normálně hned dostane do všech rozhlasových diskuzních pořadů s diváky a do médií. A dosud ani hlesu!

 

Pokud byla tato ‘hvězda‘ vidět z tolika zemí, tak mne udivuje, že dosud o tom nepromluvili a nediskutovali astronomové! Skutečnost, že tomu tak není, vypadá nelogicky.

Marně jsem hledala zmínku v naší místní astronomické komunitě. Hrobové ticho tomu nepřidává na důvěryhodnosti! Doufám celým srdcem, že taková ‘hvězda‘ existuje, ale v současnosti mi připadá těžké to přijmout!

Souhlasím. Je to docela výjimečné, toto mediální a profesionální mlčení. ‘Hvězda‘ je vidět po celém světě, někdy dokonce za bílého dne, a přece média a stejně tak astronomové odmítají o tom hovořit. Začíná to vypadat, jako kdyby se řídili pokyny, které odněkud přicházejí.

 

Dočetl jsem se o ‘hvězdném‘ znamení na Vašich webových stránkách. Zeptal jsem se strýce na novou hvězdu, ale nebyl schopen najít o ní nic dalšího, ačkoliv má docela moderní dalekohled a fotografické vybavení. Nemůže hvězdu najít na obloze (žije v Torontu v Kanadě). Můžete poskytnout nějaké astronomické informace o této ‘hvězdě‘, aychom se na ni mohli lépe podívat? Vím, že již máte nějaké fotografie na Vašich webových stránkách, ty ovšem, jak se zdá, neobsahují dostatečný kontext pro určení kde se ‘hvězda‘ nachází.

Hledejte jasné světlo podobající se hvězdě, které mění barvu, pohybuje se a občas jednoduše mizí. Není to skutečná astronomická ‘hvězda‘, ale vesmírná loď.

 

Viděl jsem něco, co jsem považoval za ‘hvězdu‘ 14. dubna 2009 okolo 8:45 večer, když jsem odcházel z transmisní meditace v Ladbroke Grove v Londýně. Bylo to na západní obloze docela nízko dole, velice jasné jako byla donedávna Venuše. Cestoval jsem domů podzemkou, což trvalo asi jednu hodinu, a stále jsem ji mohl vidět. Byla to ‘hvězda‘?

Byla to vskutku ‘hvězda‘.

 

Na zasedání skupiny G20 v dubnu v Londýně oznámili světoví vůdci, že věnují jeden trilion (1 000 miliard amerických dolarů) na odvrácení dlouhodobé recese a oživení hospodářství. Zpomalí to případný kolaps globálního ekonomického systému a prodlouží tak stávající status quo?

Ne. Staré metody již dále nefungují. Nacházíme se v novém období a potřebujeme nové přístupy k současným problémům.

 

Mohl byste pohovořit o tom, jak nalézt rovnováhu mezi odpoutaností, soucitem a správnými vztahy vzhledem k mým nemeditujícím přátelům? Během posledních několika let práce s mou skupinou jsem zjistila, že mí přátelé, kteří se nezůčastňují meditací se ve vztazích se mnou neustále cítí ublíženě.

Když jste opravdu odpoutaná, tak jste ve správném vztahu. Může to být tím, že jste poněkud méně trpělivá s Vašimi přáteli, kteří nemeditují. To se má dělat dobrovolně, ze svobodné vůle.

 

(1) Mohl by Váš Mistr vyjádřit svůj názor na velmi složité vědecké téma, že maximální urychlení vývoje zelené technologie nebude stačit odvrátit nebezpečí globálního oteplování, názor, který nedávno vyslovili lidé jako věděcká žurnalistka Sharon Begley a význačný vědec James Lovelock? (2) Pokud to tak je, navrhoval by metodu snižování zemědělského odpadu přeměnou na dřevěné uhlí spalováním v nízkokyslíkatém prostředí, čímž se oddělí uhlík, který rostliny odebraly ze vzduchu, když se při růstu zpevňovaly? (3) Nebo by souhlasil s Freemanem Dysonem, jedním z nejúžasnějších lidí ne světě, že bychom se měli přestat obávat, a že tento problém se ukáže stejně takovým strašákem, jakým byl Y2K pro počítačové programy na začátku tisíciletí (přechod počítačů na rok 2000 – pozn. překl.), což uklidňuje lidi jako jsem já, jejichž mínění kolísá sem a tam?

(1) Ano. Jsou ještě další příčiny kromě globálního oteplování, například odlesňování. Ztráta tolika prastarých stromů vyústila ve velké snížení kyslíku, který je třeba obnovit. Také znečišťování představuje velký problém, především vyšší úrovně jaderného záření, na které naši vědci nemají měřící techonologii.(2) Ano, to je jedna z věcí, kterou bychom mohli pro začátek udělat. (3) Ne, tento přístup od jednoho z „nejúžasnějších“ lidí na světě by skončil úplnou pohromou.

 

Před několika měsící jsem měl během transmisní meditace vizi temně oděné postavy, která měla intenzivně zářící ovál na místě, kde má být obličej. Tato bytost ke mně přistoupila, vztáhla ke mně ruku a udělal rychle několik drápavých pohybů na mé levé straně pod paží, kde je slezina. Pak jsem ucítil na mé levé straně příliv energie. Poté bytost opustila mou vizi za zavřenýma očima. Během toho jsme myslel na to, že žádným nepřátelským silám není dovoleno narušovat transmisní meditaci. Jinak bych se docela polekal, ale naštěstí jsem udžel svou pozornost, zůstal v meditaci a nechal bytost, aby dělala svou práci. Později jsem se ke svému překvapení dozvěděl, že slezina řídí přítok energie do krve, a že takové drápavé pohyby se používají v kineziologii, například pro regulaci energie. (1) Byl to déva nebo nějaký učedník Mistrů podobající se člověku? (2) Byla to éterická nebo astrální bytost, tedy viděná astrálním nebo éterickým zrakem? (3) Vypadají tyto bytosti skutečně takto, nebo to byla pouze nedokonalost mého vidění? (4) Je takové ošetření obvyklé? Často cítívám, jakoby mne někdo štípnul do paže nebo do kolena, když ztratím při meditaci soustředění a upadnu do snění. (5) Jak mohu zabránit přebuzení ádžna čakry, když se se tam soustředím během dne, abych urychlil svou mentální polarizeci? Dosud mne to trochu omamuje, z čehož mám radost, ale zároveň trochu strach.

(1) To byl Mistr Ježíš. (2) Byla éterická. (3) Nebylo to ani jedno z toho, ale úmyslný převlek. (4) Ano. (5) Moje rada je uklidnit se – nestaňte se fanatikem!

 

Niterně vnímám vážnost/pravdivost mnohého z toho, o čem hovoříte, že se ve světě stane. Mám ovšem vážné pochybnosti o Vašem náznaku toho, že Bible (verze Krále Jiřího) je z větší části pravdivá co se týče života Ježíše. Jak asi víte, není o tomto člověku žádný historicky doložený záznam: mýty se vynořily teprv za desetiletí ne-li za generace po jeho předpokládané smrti. Když takhle schvalujete tyto Biblické popisy, tak by mne zajímalo, co všechno přijímáte pouze ve slepé víře, protože to by nevyhnutelně vrhalo pochybnosti o platnosti dalších věcí, o kterých se vyjadřujete. Možná, že v této jednotlivé záležitosti Váš osobní systém víry narušil ušlechtilost Vašich vizí přicházejícího dobra. Nemíním to jako kritiku, ale jako čestný dotaz. Rozmyslete si prosím znovu tuto záležitost: věda a víra se v tomto věku musí posouvat společně – ve všech případech.

Musím vyjasnit, že nehovořím/nepíši z pohledu ‘systému víry‘ křesťanského náboženství. Jsem esoterikem a podávám znalost, pravdaže, dosud skrytou, o událostech ze zásadního období naší minulosti. Nyní budeme svědky návratu Krista, nadále již ne prostřednictvím jiného (Ježíše), ale jako Sebe v každém ohledu. Mistr Ježíš, takový jaký je nyní, bude mezi prvními z Mistrů, který bude Maitréju následovat do veřejného života a práce. Pak jej i Vy sám uvidíte.

 

Toto není ani tak otázka, ale spíše výrok/myšlenka. Když naše děti uvidí jak tvrdě jejich otcové a matky pracovali po tolik let jedině aby se dostali do bankrotů, nezaměstnanosti a chudoby, dospějí naše děti k tomu, že tvrdá práce se nevyplácí. Jak mohu uchránit svého syna před touto skutečností? Můj syn je také tvrdě pracující a já vím, že očekává v budoucnosti plody své práce.

Tato drsná skutečnost pro miliony lidí znamená, že tvrdá práce se nevyplácí. Jsem vdaná za tělesně postiženého vietnamského veterána a vyhodili mne z práce v lednu. Zoufale se snažím nalézt práci, ale bezvýsledně. Budu TAK RÁDA, až se náš UČITEL VRÁTÍ! Děkuji Vám za Váš čas.

Děkuji Vám za Váš dopis, ale obávám se, že nebudu souhlasit s Vašimi závěry. Když prostřednictvím vedení Maitréji, Světového Učitele a ostatních Mistrů, dáme do pořádku náš ekonomický a politický systém za pomoci sdílení a spravedlnosti, tak Vaše děti a miliony dalších budou mít chuť pracovat k užitku světa raději než „pro plody své práce“. Mladí jsou plni idealismu, když vidí rozumný a spravedlivý svět. Prozatím doufám, že brzy naleznete práci.

 

Jsem trochu zmaten. Mluvíte o Maitréjovi jako o božském člověku, ale on si přeje abychom k němu přistupovali jako k bratrovi, proč to tak je?

Vskutku jsem často hovořil o Maitréjovi jako o božském člověku, ale současně jsem se vždy snažil ukázat, že je Člověkem, jako my, ale Dokonalým. Tak Dokonalým, opravdu, že je Světovým Učitelem, Nejvyšším a Vedoucím v naší Planetární hierarchii, Kristem, Buddhou mocným avatárem.

Podpořte nás sdílením