Pochod v jednotě

Pochod v jednotě

Do časopisu Share International píší lidé své nejrůznější neobyčejné příhody a pan Creme ve spojení se svým Mistrem jim odpovídá a komentuje jejich zážitky. Následující příhoda patří i v rámci této rubriky k těm nejpozoruhodnějším, již proto, že je doprovázena doslova kouzelnou fotografií Maitréji.

Pane redaktore,

V neděli 29.listopadu 2015 se sešli spolupracovníci Share Interntational ze skupin z jižní Anglie, aby se připojili ke Klimatickému pochodu v Londýně, kde se mělo sejít až 50 000 lidí. Byli zde zastoupeni lidé ze všech oblastí života a stáří. Několik z nich přišlo v námořnických kostýmech a jiní měli zase kostýmy z muzikálového provedení Lvího krále. Projevy uváděly písně ze skupiny z původního skandinávského národa, kteří také kráčeli v čele pochodu.

Ke konci jsme se vraceli zpět k Parlamentnímu náměstí před Westminsterským palácem, kde jsem zahlédl zavalitého bělovousého indického svatého muže, oblečeného do stříbřitého a zlatavého slavnostního oděvu. Pohyboval se mezi lidmi, přičemž s některými pohovořil. Byla jsem zvědavá, o koho jde a tak jsem opustila naši malou skupinu a vydala jsem se k němu. Zeptala jsem se: “Máte pro nás nějaké poselství?“ Odpověděl: „Poselství? Nemám žádné poselství. Já jsem, prostě jsem. My všichni jsem navzájem spojeni, všichni spolu v jednotě. My jsme život! My jsme láska!“ Pak se obrátil, aby pohovořil s jiným člověkem. Vrátila jsem se k naší skupině a jedna ze spolupracovnic se mmě zeptala, jestli by bylo možné jej vyfotit. Tak jsme se k němu společně vrátili a on nám to dovolil. Zeptala se svatého muže, kde žije a on odvětil, že žije v srdci každého. Také se jej zeptala, proč nosí náhrdelník s třináctkami. Odpověděl, že je to symbol, jež se objevuje ve všech možných podobách. Je v Óm, křesťanský kříž je obsahuje tím, že nižší delší rameno je jednotka a ty tři ostatní horní ramena jsou trojka. Je možné je spatřit v mandalách a kdekoliv v přírodě. Jedná se o univerzální číslo.

Mohl byste se laskavě zeptat Vašeho Mistra, zda se jednalo o někoho výjimečného? Je na spodním okraji snímku požehnání?

Suzanne Philipps, Ashurst Wood, West Sussex, Velká Británie

Mistr pana Benjamina Creme potvrzuje, že šlo o setkání s Maitréjou v přestrojení za ´indického svatého muže´. Světlo na fotografii je požehnáním.

(Převzato z časopisu Share International, lednové a únorové čislo 2016)

Podpořte nás sdílením