Konec barbarského věku

Konec barbarského věku

Pro úvodní slovo Mistra,- byl vybrán Jeho článek o tom, jak se budoucí generace budou dívat na naši současnost. Poukazuje na nesprávné směřování jako na pravou příčinu rostoucích vnitřních problémů lidstva. V otázkách a odpovědích pana Creme zaujme asi každého podrobný návod jak se zbavit negativních emocí.

Mistrův článek je ke stažení zde.

San Francisko, USA listopad 1995

Jak se můžeme zbavit negativních sklonů nebo potlačených emocí z minulosti?

Tím, že si znovu dáme do pořádku, s čím se ztotožňujeme. Čím víc se ztotožňujeme se svým Já spíše než s nástrojem svého Já – fyzickým, astrálním a mentálním tělem – tím víc se zbavujeme negativních sklonů. Negativní sklony jsou důsledkem nesprávného ztotožňování. Ztotožňujeme se s tím, co cítíme a nejvíc cítíme negativních emocí. Cítíme se ublížení, hnusní, krutí, nazlobení a domníváme se, že toto všechno je skutečné.  Máme za to, že je to skutečné. Není to skutečné. Jsou to jenom pocity, které přes nás přecházejí. Včera jste se tak necítili. Zítra se tak cítit nemusíte. Tak co je na nich skutečného? Pokud to nemá trvání, tak to není skutečné. Je to přechodné.

Pokud se ztotožňujete s tímto pocitem, tak tomu dopřáváte trvání.  Zabudujete to do svého systému například negativní sklony k sebelítosti, což je ve světě velmi rozšířené. Sebelítost je velice negativní zážitek. Trvá to pořád a všechno se vrací zpátky k jedinci. Vytváří to stav negativity. Když se s tím ztotožňujete, tak to jen posilujete. Místo toho, když to cítíte, byste měli říct: “To nejsem já. “Kdo tohle zažívá? Zjistěte, kdo to zažívá. To je to důležité – ne co zažíváte, ale kdo je ten, co to zažívá. Vy jste tím důležitým činitelem.

Vy jakožto Já, které stojí za tímto prožíváním, jste tím důležitým činitelem, se kterým máte vstoupit do spojení.  Ne “Proč na mně všichni něco vidí?“, „Proč k sobě cítím takovou lítost?“, „ Proč stále mám takové negativní pocity?“, „Proč mě nikdo nemá rád?“, „Proč nejsem úspěšný?“, „Proč nejsem princem z Walesu nebo prezidentem Spojených států?“ Každý k sobě v určitou chvíli cítí lítost a jsou to všechno neskutečné pocity. Vy jste potenciálně bůh, velká božská bytost se vší moudrostí, mocí a láskou Boha. Je to potenciálně ve vaší výbavě. Musí se to ale projevit.

Jedinou věcí, která brání tomu, aby se to projevilo, jsou ty negativní pocity nedostatečnosti, sebelítosti, chamtivosti, sobectví. Velkým hříchem, číslo jedna, nehoráznou herezí, je pocit oddělenosti. To je velkou herezí. Zbavte se pocity oddělenosti a zbavíte se všech negativních sklonů, které pramení z pocitu, že jste odděleni a že každý má na vás spadeno, aby vás dostal. Samozřejmě, že my tyto pocity potlačujeme, protože jsou bolestné. Proto je potlačujeme. Dovolte jim, aby vyšly na povrch. Pohleďte na ně a řekněte „Jsem tohle já? Ovšemže to nejsem já.“ Odpoutejte se od nich a ony uhynou kvůli nedostatku potravy. Čím víc se na negativní pocity soustředíte, tím víc je krmíte. Naléváte do nich energii. Kamkoliv vléváte svou energii, vyživujete to. Když se od toho oddělíte, nedáváte tomu žádnou potravu. Řeknete „To nejsem já. To nejsem já.“ Pak se mezi vámi a pocity vytvoří vzdálenost a ty postupně uvadnou a zahynou, protože jim odepřete jejich výživu. To je cesta, jak to udělat bez potlačování. Potlačování nevede k ničemu dobrému, stejně tak jako když se tomu poddáváte.

Většina lidí buďto své emoce potlačuje nebo se jim oddává. Psychologové učí „Dostaňte to všechno ze sebe! Buďte vzteklí! Kopněte si do dveří!“ To je směšné. To je hloupé. Není to v tom emoce popírat, ale jen se na ně podívat bez toho, abyste se jich chtěli zbavit, abyste je kritizovali, bez přemýšlení o tom, že „bych se takhle neměl cítit. To je špatné. To je hnusné.“ Pouze se na ně podívejte. Když se na ně podíváte bez toho, abyste je zatracovali, ale ani abyste se jim poddávali, tak jim nedáváte energii. Pouze se na ně díváte, a když se na ně díváte správným způsobem bez popírání, bez potlačování, tak uhynou. Oslabíte jejich nadvládu nad vámi. Čím více tohle budete dělat, tím slabší bude vaše spojení s negativitou. Pak budete svobodní. To je jediný druh svobody, kterou máte.

Tokio, Japonsko, 2008

Přišel Maitréja proto, aby změnil svět nebo z něj udělal lepší místo?

Ne. To je na nás.  Maitréja nepřišel proto, aby ze světa udělal lepší místo. To máme udělat my. Maitréja a Mistři nám pomohou to provést, pokud budeme dělat správné věci. Pokud naplníme Zákon. Pokud se vzdáme své staré Rybí minulosti, které se tak držíme, svých investic, své komercionalizace, své relativní moci a trochy nadřazenosti coby rozvinuté země. My se tohohle všeho držíme za cenu lidského utrpení, které se objevuje všude po světě.  V každé chvíli během posledních 34 let jsme mohli nechat Maitréju aby vyšel do každodenního světa a oznámil Sám Svou přítomnost.

Jediné, co jsme měli udělat, byly první kroky k tomu, co je skutečně naše božství. Když říkám první kroky k našemu božství, tak to zní ohromně. Jak to udělat? Zní ta jako velký požadavek. Vůbec to tak není.  Je to jednoduché. Všechno, co máme udělat, je podniknout první kroky k pravdě. Ke správným vztahům. Všechno, co máme udělat, je považovat lidstvo, za jedno, za jednu skupinu, za bratry a sestry jedné velké skupin zvané lidstvo – bez ohledu na rozdíly v barvě pleti, náboženství, tradicích atd. To jsou jen povrchní záležitosti. Podstatnou věcí je jednota lidstva. První krok, řekl Maitréja, první krok ke sdílení je prvním krokem k vašemu božství. On praví „Když sdílíte, uznáváte Boha ve vašem Bratru.“ Sdílení je božské. Spravedlnost je božská. Vytvářejte ve světě sdílení a spravedlnost a jste ve svém božství.

Tokio, Japonsko, 2004

Je Maitréja duchem každé lidské bytostí?

To je opravdu to, čím je. Maitréja tím, že je Kristem, Světovým učitelem, ztělesňujícím energii Lásky, jak to On dělá, je schopen být jádrem lásky v srdci každé jednotlivé lidské bytosti. Když říká „ Jsem s vámi a ve vás.“, tak je to doslovná pravda. „Snažím se vyjádřit to, co jsem skrze vás. Kvůli tomu jsem přišel.“ Proto Maitréju potřebujeme. Potřebujeme Maitréjovu přítomnost, přítomnost Kristova principu, kterým On je, aby nám ukázal jak žít takovým způsobem, aby evoluční Plán v mysli Loga naší planety se odvíjel správným způsobem.

 

Podpořte nás sdílením