Starý řád se hroutí

Starý řád se hroutí

Starý řád se hroutí – vidíme to ve světě a dá se říci i u nás. Z médií se denně dovídáme o skandálech a krizích v USA i v Evropě, na světě stále trvá nebo hrozí několik válek. Stíhají nás neobvykle silné hurikány a zemětřesení, rozsáhlé požáry.

Už jsme si skoro zvykli, že na nebi se objevují nevysvětlitelné úkazy (viz Rusko, Michigan, Dubaj, Kalifornie).

UFO traverses night sky over western RussiaMeteor Dubaiflash-russia-1-7-2018-3

California 2017 Protiraketové výstražné systémy se spouští v USA  (Havaj) i v Japonsku. Také se neobvykle často nezdaří raketové starty a vypouštění družic (Rusko, Čína). Někteří za tím vidí probíhající konflikt mezi světovými a vesmírnými temnými a světlými silami, jenž se nyní odehrává ne oběžné dráze blízko Země.

Dr. Greer (viz článek zde ) také ve svém rozhovoru pro American Freedom Radio předpovídá, že lidstvu nezbývá mnoho času, pokud radikálně nezmění způsob chování vůči sobě a svému okolí. Ve velké shodě s tím, co říká Maitréja a Mistři také považuje naši dobu za konec jedné epochy a začátek další. V tomto přechodném období nutně nastává chaos a vypadá to na první pohled, že se svět zhroutí. To je však pouze krátkodobý výhled. Změnu si již nyní přeje docela dost lidí. Není však třeba, aby to byla nadpoloviční většina, jako je tomu obvyklé v takzvané demokracii. Jde o to, aby jich bylo určité dostatečné množství, které nastolí atmosféru, která strhne ostatní.  Nyní potřebujeme, aby nás vedli lidé, kteří mají vizi, sahající za toto období chaosu, aby chápali širší souvislosti našeho určení a osudu, zejména potřebu míru a vzájemné spolupráce, tedy přesně to, o čemž hovoří i Mistr,- ve svém článku. Jedině, když se jako lidstvo vzdáme válek a ničení a budeme naprosto mírumilovní a nebudeme tedy ohrožovat sebe ani své okolí, budeme přijati mezi kosmické civilizace a ostatní s námi začnou otevřeně spolupracovat a řešit naše problémy. Do té doby nás sice nejspíš mohou uchránit úplného sebezničení jako i zničení celé planety, ale jinak si ve všem budeme muset pomoci sami. Jakmile však překonáme kritické období a staneme se po právu součástí vesmírného společenství, otevřou se nám dosud nevídané možnosti. Budeme moci cestovat doslova ke hvězdám, komunikovat na jakoukoliv vzdálenost, získáme hojnost „čisté“ energie, výroba bude do velké míry automatizována. Záleží to jen na nás, protože pořádek si musíme udělat u sebe sami.

Dr. Greer je jedním z předních světových hlasatelů mírové povahy mimozemšťanů. Dosud se však převážně věnoval burcování veřejnosti před očekávanou falešnou hrozbou z vesmíru, kterou prý plánuje světová mocenská elita, která stojí v pozadí hysterie a dezinformací kolem UFO. Široký nadhled, do kterého nyní tuto právu zasazuje, však je zcela v souladu s učením odvěké moudrosti a dobrým příkladem jednoty v rozmanitosti, ke které se světové myšlení nyní ubírá.

Článek Mistra ze zářijového Share International do tohoto kontextu velmi dobře zapadá (ke stažení zde)

Otázky a odpovědi ze Share International, září 2017

Jak můžete tuto zprávu a dobu nazývat nadějnou? (Přednáška v Paříži v roce 2007)

Je to jedno z nejzajímavějších období v lidské historii a dějí se neobyčejné věci. Je výsadou být naživu, v inkarnaci v této době, kdy se všechno mění. Všechno na zemi nyní prochází hlubokou změnou, proměnou. Ovšemže pro mnohé to jsou nejtěžší časy, které kdy zažili. Vypadá to, že to je doba těžkostí a ohrožení, všech druhů hrozeb: války, neštěstí všeho druhu, dokonce ničení našeho životního prostředí. Jak tedy mám žít v naději? V životě se děje současně mnoho věcí najednou; na jedné straně svět prochází pohromou a na druhé straně se svět mění k lepšímu. Obojí je pravda. Lidé ale obyčejně vidí věci jednorozměrně. Mají sklon vidět ta nebezpečí, protože je to děsí.

 

Jak člověk může spatřovat pozitivní věci ve válkách nebo v nebezpečí válek na mnoha místech? To se jistě nedá vidět v pozitivním světle?

Je pravda, že to jsou skutečná neštěstí a nejsou ku prospěchu lidstva. Jsou to ale smrtelné křeče zanikající civilizace nebo odcházejícího věku. Co se děje, když umírá epocha? Není to konec všeho života, je to prostě konec jednoho věku. My nyní žijeme v době přechodu. Dramatické změny jsou vyvolány střetáváním toho starého a nového – nových energií. Je to kosmická událost a my nad tím nemáme žádnou moc. Změny jsou nutné, aby se vytvořila nová spravedlivá společnost. Stará rozdělení ve světě se naštěstí chýlí ke konci a nové energie budou vytvářet syntézu, promíchávat a spojovat rozdílné lidi a myšlenky. Měli bychom se snažit o jednotu s co největší rozmanitostí. Základní touhou všech lidí je nalezení jednoty, spojení s ostatními. Na to se máme těšit.

 

Jaký vliv měly útoky z jedenáctého září na práci Duchovní hierarchie?

Útoky z 11. září se pokrok a pozitivní změny, které jsme ve světě viděli, do jisté míry přerušily, ale transformace pokračují zároveň s probíhající destrukcí. Lidé mají sklon dívat se na svět, jakoby to byla jedna rovina a vidí pouze války, konflikty zde a onde, hrozbu války, velké národy, které zastrašují malé a tak podobně. Vidí, jak pracují všechny destruktivní síly, ale zároveň nevidí pohyby a přílivy a trendy v opačném směru. Lidé je nemohou vidět, protože jsou energetické. Mistři ale ty trendy vidí a Oni vědí, že pokračuje postupná proměna světové atmosféry směrem k lepšímu víc, než si můžeme vůbec představit.

 

Jak dobře to ale pokračuje?

Změna není úplná, ale je dost pokročilá. Stále existuje mnoho nebezpečí, ale trend už se podařilo obrátit. Od této chvíle (rok 2007) už jsou Síly světla na vzestupu.

 

Mohl byste říci něco o Krišnamurtim? (Přednáška v Paříži v roce 2005)

Jiddu Krišnamurti se narodil v roce 1895 a zemřel ve Spojených státech v roce 1986.

 

Byl nástrojem pro Maitréju?

Byl zastíněn Maitréjou po převážnou část svého života.

 

Proč se jeho učení tak liší od toho, co říkáte vy, protože on se nikdy o Mistrech nezmínil?

Nebylo to proto, že by o Mistrech nevěděl. Věděl o nich. Věděl velmi dobře o Maitréjovi; věděl, že je jím zastíněn. Věděl o Mistrech. On sám byl velmi pokročilým učedníkem, na konci svého života zasvěcencem čtvrtého stupně. Mistr je zasvěcencem pátého stupně, takže byl velmi blízko k tomu být Mistrem. Můžete projít životem a žít dokonalým životem, aniž byste kdy o Mistrech slyšeli.

Důvodem, proč se Krišnamurti nikdy o Mistrech nezmínil, byl ten, že si byl vědom všech iluzí a mámení, která lidé o Nich mají. Lidé se mně stále ptají, zda jim tento Mistr pomůže udělat to či ono, jestli mohou získat pomoc Mistrů, aby dosáhli určitého cíle. Lidé se začínají na Mistry spoléhat, jako by jim Mistři patřili! Mistři jsou fantasticky zaneprázdnění, a přesto byste si mohli z požadavků, co já dostávám od lidí, kteří o Mistrech vědí, myslet, že jsou služebníky lidí, že stojí za jejich zády a čekají na jejich zavolání. A to není pravda, nebo to tak nemá být. Skutečnost, že Mistři projevují nepodmíněnou lásku, nám nedává právo, abychom od Nich požadovali všechno, co chceme.

Krišnamurti byl dostatečně vyspělý na to, aby věděl, že pokud by hovořil o Mistrech, tak by v lidech jen živil iluze a mámení, závislost, kterou lidé kladou na Mistry spíše než na sebe. Byli byste ohromeni, kdybyste se dozvěděli, kolik toho Mistrům jako lidstvo dlužíme, jejich neustálému vedení a ochraně, kterou lidstvu propůjčují. Každou vteřinu, každou chvíli, která uplyne, nějaký Mistr někde někoho zachraňuje – od úrazu, od utonutí, od nějaké katastrofy, od hurikánů a výbuchů sopek, zemětřesení – neustále. Oni tam vždy jsou. Oni jsou vždy Ti první, co přicházejí, zachraňují, kde se dá, a pomáhají. A to se děje každou chvíli, neustále.

Lidé si to ale přivlastňují. Lidé si myslí, že Mistři tu jsou pro ně, protože o nich slyšeli. Myslí si, že Mistři tu jsou od toho, aby nám pomáhali v našich osobních životech. Oni takto osobním způsobem nepracují. Oni pracují pro lidstvo. Oni pracují s Plánem evoluce. Jejich úkolem je uskutečňovat Plán evoluce prostřednictvím lidstva. Logos této planety, velký Nebeský člověk, který oduševňuje tuto planetu, má Plán na evoluci všeho na Zemi. A mistři tento Plán znají a v jeho rámci pracují, aby podpořili evoluci planety Země. Ne aby jednali individuálně pro nás, ačkoliv to mohou udělat, ale vy je nežádáte, aby to dělali.

Maitréja vylévá svou energii na setkání, jako je toto, prostě naplňuje tuto místnost Svou energií, ale otázky, které kladete, jsou tak malicherné a malomyslné, tak triviální. Tohle je nejdůležitější věc, která se stala na světě za tisíce a tisíce let! Duchovní hierarchie se vrací do každodenního světa poprvé po 98 000 let. To je kolosální.

Podpořte nás sdílením