Národní povzbuzení

Národní povzbuzení

Planeta Země je planetou rozmanitosti. Žijí na ní nesčetné národy s nejrůznější historií. Národy stejně jako jednotliví lidé mají svou duši, která se vyvíjí s tím, jak sbírá pozemské zkušenosti.  Žijí tak vedle sebe národy, jejíž duše má již bohaté zkušenosti vedle relativně mladých národů, které se o světě teprve učí.

Přitom zkušenosti, stejně jako u lidí se sbírají jak z toho, co se povede, tak především z neúspěchů, omylů a chyb. Kromě toho se národy liší také tím, jakým druhem paprsku jsou ovlivněny. Tím se myslí jeden ze sedmi druhů energie, které provází vše stvořené. Tato rozmanitost je pak jednou z příčin nejrůznějších nedorozumění, konfliktů a sporů mezi národy, jak jsme toho neustále svědky. Stejně jako v životě jednotlivce se nejdříve projevuje paprsek osobnosti, tedy nižšího já, a teprve po mnoha inkarnacích a s tím spojených zkušenostech začne konečně převažovat paprsek duše, tak podobné se děje i s celými národy. Národ ovládaný svou osobností, se stará hlavně sám o sebe, prosazuje svou individualitu a má proto tendenci k unáhleným rozhodnutím, jednostranným postojům a násilným sporům s ostatními. Je to proto, že osobnost projevuje jak ctnosti, tak především neřesti svého paprsku, zatímco duše již jednoznačně působí prostřednictvím cností. Toto je základní rámec, který možná není snadné pochopit, protože se stále jedná o dualistické, relativní poznání a tak pojmy jako dobro, zlo, neřest, ctnost mohou být z různého hlediska chápány různým způsobem.

Správně by národy měly spolupracovat a vytvořit jednotu v mnohosti, což by bylo v souladu s Božím plánem. Zatím tomu tak bohužel není, i když můžeme již pozorovat příznivé tendence, jakými bylo například ustavení Spojených národů. Pod vlivem energií Nového věku a vedením Mistrů se jistě dočkáme mírumilovného a spolupracujícího celosvětového společenství.

Český národ, jako součást slovanské skupiny, patří mezi národy se starými dušemi. Vyznačuje se bohatou a vyspělou kulturou s dlouhou tradicí. Jeho duše je na čtvrtém paprsku „umění, krásy a jednoty aneb harmonie skrze konflikt“. Cnostmi toho paprsku jsou silné city, sympatie, fyzická odvaha, velkorysost, oddanost, bystrost intelektu a vnímání.  Na druhé straně stojí jeho neřesti: sebestřednost, obavy, nepřesnost, nedostatek morální odvahy, silné vášně, lenost, extravagance, zastřená intuice.

Nový věk, nazývaný někdy jako Věk matky, je také věkem, ve kterém bude vzkvétat ženská energie. I národy projevují tuto energetickou dualitu a tak se dostanou do popředí ty, jež mají ženské kvality. I když mi k tomu chybí přímá informace, tak podle vlastní zkušenosti bych mezi národy se ženskou energií i nás.

K tématu národa, jeho role a identity se vztahuje i letošní „návštěva“ Kryona, tedy bytosti, která hovoří prostřednictvím Lee Carrolla, v Praze. Audiozáznam  simultánně  tlumočený do češtiny je na

https://youtu.be/V-6Vkr-j7uY a má celkem čtyři díly.

Z hlediska tématu toho webu je cenné, že se Kryon zmiňuje též o příchodu Pána lásky, tedy Maitréji.

Podpořte nás sdílením