Umění spolupracovat

Umění spolupracovat

Nejen změna klimatu je zodpovědná za četnější výskyt hurikánů. Tomu se převážně věnují otázky a odpovědi v říjnovém Share International. Kromě toho se dotknou i otázky jaderné hrozby a významu „Maitréjovy ruky“.

Co lidstvu nejvíce schází? Možná to na první pohled není zřejmé, ale skutečná spolupráce dokáže zázraky. O tom hovoří Mistr v článku z roku 2010 uveřejněném v říjnovém Share International.

Otázky a odpovědi následují níže. Článek Mistra je ke stažení zde.

Proč nastal hurikán Katrina v této oblasti a proč byl tak intenzivní? Je to gigantické uvolnění / čištění určitých vzorců nebo masivní pohyb energie, která odchází / přechází? Jaká příčina stojí v pozadí?

Americké pobřeží Mexického zálivu je samozřejmě oblastí hurikánů a toto je jejich sezóna, ale výjimečná intenzita (nejhorší ve známé historii) této bouře má karmickou příčinu. Neuvěřitelná destruktivita této tragické události má vztah ke stejně destruktivním důsledkům invazí do Iráku a Afganistánu. Je to čistící, disipativní mocná destruktivní síla. Lidé se musí učit zákonu příčiny a následku. (říjen 2005)

Byl hurikán Gustav, který postihl jižní pobřeží USA včetně New Orleans výsledkem karmy, výsledkem toho, že dévové nejsou v rovnováze nebo jen přirozeným fenoménem?

(Vy jste tvrdil, že hurikán Katrina, který zpustošil New Orleans v roce 2006 a zabil přes 12 tisíc lidí – dle informací Vašeho Mistra –  byl výsledkem našich akcí na Blízkém východě.)

Hurikán Gustav byl výsledkem toho, že Dévové nejsou v rovnováze. Lidstvo je pod velkým stresem a tlakem a to ovlivňuje dévickou evoluci. Takže ačkoliv to je nepřímé, tak to je karmické, ale co do příčiny obecnější. (prosinec 2008)

  1. října 2012 dorazil na pevninu východního pobřeží USA hurikán Sandy a způsobil hodně úmrtí a zkázy. (1) Byla tato bouře výsledkem (a) globálního oteplování (b) destruktivních vzorců lidského myšlení a / nebo karmy? (2) Pokud hrála roli karma, pak bych se rád zeptal jaká přesně?

(1) Ano, všechny tři příčiny. (2) USA vytvářejí 25 % uhlíkového znečištění ve světě. (prosinec 2012)

Z Maitréjova učení: Zákony života

Hurikán Gilbert, který zpustošil Jamajku a Kajmanské ostrovy si razil cestu na poloostrov Jukatán v Mexickém zálivu a směřoval na Texas. Je to dosud nejhorší zaznamenaný hurikán s rychlostmi větru až 185 – 200 mil za hodinu (tj. asi 300 až 325 km za hodinu).

Skutečnost, že směřoval na Texas, má hluboký význam. Texas je jeden z nejbohatších států. V době krizí se lidé dají dohromady a budou jeden druhému pomáhat.

Příčiny tohoto hurikánu jdou mimo vysvětlení meteorologů. Až se hurikán Gilbert utiší, nastanou zemětřesení. (září 1988)

Tento hurikán není přísně vzato hurikánem, ale energií, která byla uvolněna. Tato energie vyčistí svět od destruktivních sil. Tato nová přicházející energie přináší uvědomění a současně rovnováhu. Nejenom lidé, ale i příroda bude konstruktivně reagovat. Od nynějška nepřežije nic, co funguje z donucení pomocí síly.

Předpokládejme, že Den deklarace byl o něco odložen a že svět se nachází v krizi a na pokraji jaderné války. Dovolil by Sanat Kumára, Pán světa, a Hierarchie, aby planeta byla zničena?

Já věřím, že Hierarchie, či spíše Kumára stojící za ní, by nedovolil, aby planeta byla zničena, že by nedovolil, aby se lidstvo úplně zničilo. Také mám za to, že přítomnost Krista je zárukou, že vnitřní rozhodnutí potřebné pro mír – což je sdílení – již lidstvo učinilo, ať už o tom ví nebo ne. Kristus to již říkal tolikrát, že tomu prostě máme věřit. (listopad 1982)

Je pravda, že Sanat Kumára je přímo zapojen do jaderných záležitostí?

Ano. Protože tajemství pro výrobu jaderné bomby bylo poskytnuto Hierarchií spojeneckým vědcům během války v letech 1939 až 1945, Sanat Kumára je nyní přímo zapojen do každého použití jaderných zbraní, a já jsem přesvědčen, že takovou katastrofu nedopustí.

Že by válka vypukla náhodou, to je jiná možnost, a samozřejmě z povrchního pohledu to vypadá, že by mohla nastat každým okamžikem. Pojistky, které takovému případu mají předejít, jsou v rukou omylných lidských bytostí. Kdyby došlo k takovému náhodnému vypuštění jaderných zbraní, tak také ty může Hierarchie neutralizovat, dokonce i během letu. Nebude nám dovoleno tuto planetu zdevastovat. (listopad 1982)

Jaký význam má fotografie Maitréjovy ruky na Vašem stole?

Tato ruka je „rukou“ Maitréji. Je to fotografie „otisku ruky“, který se objevil na koupelnovém zrcadle v Barceloně v roce 2001. Je to lidem dáno, aby mohli vyvolat Maitréjovu pomoc.  Maitréja řekl: “Moje Pomoc je vám k dispozici. Stačí jenom požádat.“ Já netuším, jakou pomoc může a jakou pomoc Maitréja nemůže poskytnout. Dovedu si ale představit, že pokud chcete Mercedesa namísto starého křápu – že taková pomoc nemusí přijít rychle! Pokud chcete pomoc v osobních záležitostech, ohledně zdraví, například, tak můžete Maitréjovu pomoc vyvolat pouhým pohledem na „ruku“. Tato pomoc bude poskytnuta podle karmického zákona. Když je vaše karma dobrá, tak je možné asi dát víc. Nevím, kde by to mohlo skončit, nebo kde by se dala nakreslit dělicí čára.

Podpořte nás sdílením