Jaro rozhýbalo ledy

Jaro rozhýbalo ledy

Nejen příroda se začíná nyní pomalu ale jistě probouzet. Zdá se, jakoby se s počátkem jara urychlilo i klíčení a rašení všech budoucích změn. Je známo, že Hierarchie v průběhu celého roku stupňuje duchovní napětí až ke třem jarním svátkům, aby pak vzniklá energie byla k dispozici pro adepty a učedníky a potažmo pro všechny lidi dobré vůle. A napětí je nyní cítit snad už všude: jak v mezinárodních vztazích, tak ve finančním světě, ve vnitrostátní politice většiny zemí…

Jak konkrétně se věci hýbají kupředu? Nejhrozivější mezinárodní situace z důvodu rizika jaderného konfliktu panovala ještě nedávno na Korejském poloostrově. Ještě koncem minulého roku to vypadalo, že válka se Severní Koreou dříve nebo později nejspíš vypukne. V posledním měsíci však došlo k nečekanému obratu, který dává tušit, že za ním byl záměr Mistrů uchránit lidstvo od jaderné katastrofy a ukázat mu cestu řešení konfliktů.

Síla lidí přes všechny překážky roste. V posledním měsíci jsme viděli, jak vyšli do ulic nejen u nás a na Slovensku, ale i v USA, Rusku a v jiných zemích. Velkým příslibem je podle mne zvláště hnutí ve Spojených státech za omezení držení zbraní a to hlavně z důvodu, že se jej účastní a také jej organizují školní děti. Ukazuje se, že nejmladší generace je asi nejuvědomělejší a nejaktivnější. Ať už jejich boj dopadne jakkoliv, odnesou si z něj každopádně nezcizitelnou zkušenost do dalšího života. Jak říkal pan Creme, svět stále čeká, až se probudí duše Ameriky, která je na druhém paprsku lásky a moudrosti. Pak může takto probuzená Amerika velkým dílem přispět ke světovému pokroku, podobně jako tomu bylo během a po skončení druhé světové války. Vzhledem k situaci, jak se dramaticky v USA vyhrocuje, k tomu možná stačí jen malá jiskra a tou by se toto hnutí, pokud nesejde z klidné a vytrvalé cesty, záhy mohlo stát.

Nové energie také pomáhají tomu, aby vyšly najevo všechny nepravosti současné i minulé doby a urychlil se zánik přežilých struktur. Přibývá  politiků, kteří jsou obviněni a souzeni za korupci a zneužívání moci. Tento trend možná nepřekvapí v afrických státech, ale vidíme jej i v Evropě (viz zatčení bývalého prezidenta Sarkozyho ve Francii) a můžeme jej pozorovat i u nás. Oba tyto trendy: sílící moc lidí a slábnoucí moc politiků a státníků jdou proti sobě a jsou předzvěstí hlubokých změn, kdy lidé budou konečně vládnout a politici a úředníci poslouchat.

Slibný je i vývoj v oblasti tzv. odhalení, pod kterým si můžeme představit pád současných dogmatických teorií a tabu ohledně původu člověka a jeho postavení ve vesmíru, tedy odpovědi na otázky typu kdo jsme, odkud jsme přišli a kam jdeme. Zdá se, že pomalu přibývá nejrůznějších zpráv o tom, že ve vesmíru možná nejsme sami. Ať už to jsou svědectví o tzv. UFO, nebo zprávy od astronomů a vesmírných družic a sond. Zatím byly tyto zprávy vždy na konci s otazníkem, ale Wikileaks prý zveřejnila tajnou zprávu, kde se o mimozemském inteligentním životě hovoří jako o známé věci. Zároveň se posouvají stále hranice počátků člověka na Zemi, když jsou objevovány stále starší a dokonalejší pozůstatky jak staveb a artefaktů, tak i pozůstatků tělesných. Materialistické pojetí vývoje života a člověka se tím čím dál víc zpochybňuje.

Hodně se toho asi děje i nad našimi hlavami. Že jde o něco mimořádného, dokazuje i toto krátké video natočené poblíž Las Vegas. Nelze se ubránit dojmu, že i tam probíhá určitý zápas.

Značně zostřily obchodní vztahy dvou největších velmocí – USA a Číny. USA zavádějí tarify na dovoz oceli z Číny a Čína na potravinářské a další zboží z USA. Není to asi náhoda, že se to děje zrovna v době, kdy Čína spustila obchodování s ropou kromě v amerických dolarech také v čínské měně. V této souvislosti jsem slyšel jeden zajímavý názor. Že americký dolar, tedy měnu nejzadluženější země světa dosud držela světová vojenská nadvláda její armády. Tato dominance se však nyní vytrácí, a tak se blíží okamžik pravdy, kdy tato země bude prohlášena za insolventní a její měna na to patřičně zareaguje. Prý stačí jen malé zvýšení úrokových sazeb a rázem bude jasné, že její dluhy jsou již nesplatitelné. Když k tomu přičteme nafouknuté akciové trhy, může to být pro světový finanční systém šok, ze kterého se jen tak nevzpamatuje. Kristus i Mistři předvídali krach akciových trhů i pád nespravedlivého světového finančního systému již dlouhou dobu a jako událost, které umožní Maitréjovi veřejně vystoupit před světovou veřejností, kterou tato očistná událost otevře novým perspektivám. S trochou humoru se dá přece říci, že tato událost opravdu stojí za všechny peníze?

 

Podpořte nás sdílením