Současným směrem už to dlouho nepůjde

Současným směrem už to dlouho nepůjde

Prázdninový Share International přetiskuje článek Mistra o tom, kam nás zahnala komercionalizace a proč se její vláda chýlí rychle ke konci.
Otázky a odpovědi se věnují popisu současného vířícího světa a přinášejí určité podrobnosti o Maitréjovi a Dni deklarace.

Zmíněný článek Mistra z roku 2009 je ke stažení zde. Otázka a odpovědi následují níže.

Můžete vysvětlit současnou politiku?

V mnoha zemích je na vzestupu fašizmus. Má to souvislost s kolapsem starých způsobů a se začínajícími úspěchy nových. Situace se brzy obrátí k lepšímu. Bouře je už téměř za námi. Podle mého Mistra již ztrácí na intenzitě, přestože my to ještě nepozorujeme.

Jsou Mistři překvapeni současnou mírou konfliktů?

Můj Mistr říká, že zápas se očekával, ovšem ne s tak strašlivým současným barbarstvím. Dodává, že se tomu musí nechat volný průběh, pokud máme mít mír: „Chaosu se musí nechat volný průběh, ale nebude to dlouho trvat a přijde Nové uspořádání.“

Můžete říci, jestli jsou ve hře i další faktory?

Jeden naléhavý problém představuje přelidnění. Svět není pro současnou populaci dost velký. Populace velmi rychle roste. Je zde boj o nadvládu, co se týče místa.

Nepokoj je téměř vždy průvodním jevem změny z jednoho kosmického stavu na jiný. Tolik lidí je dosud svázáno se starými způsoby. Chaos vzniká z pohybu ze starého řádu k novému. Můj Mistr říká: „Hodně lidí je příliš znepokojených nebo příliš nevědomých na to, aby poznali, že je potřeba jinak jednat a jinak se chovat.“ Také si nevšimnou nebo nepoznají, že se intenzita současných těžkostí snižuje.

Jsou energie Šambaly silnější ‒ zvláště během posledního jednoho až dvou let. Je to tak, že proto je tolik napětí a konfliktů?

Ano, to je pravda, jsou silnější. Také ale bohatí lidé se stali nezávislými a velmi lakomými. Mají strach, že nemohou všechno využívat. Bojí se, že ztratí své bohatství. (Předchozí čtyři otázky byly zodpovězeny v červenci 2016.)

Je Maitréja Bohem?

Maitréja je vševědoucí a všudypřítomný. Nikde se nic nestane, aniž by o tom nevěděl. V Bibli se říká, že když spadne lístek nebo pták na zem, Bůh to ví. Maitréja není Bohem ‒ až na to, že jsme všichni Bozi ‒ ale je si více vědom povahy tohoto božství než my. To je ten rozdíl mezi námi. Je to ale jen rozdíl okolností a příležitostí. Byl u toho o mnoho déle než my, doslova miliony a miliony let, a nikdy neudělal chybu. Může proto dělat to, co se my domníváme, že nemůžeme. My ale jsme božští. Maitréja říká, že každý na Zemi je božský, každý je potřebný a na každém záleží. Tak proto On přichází učit lidstvo jednoduché umění života; žití zevnitř ven namísto mechanického života zvenku, poslouchat vlády, které se řídí falešnými věcmi, jako jsou tržní síly. Trh, jak Maitréja říká, je slepý a politici jsou slepí lidé následující slepé trhy. Říká, že vás dovedou na samý kraj propasti. Přichází proto, abychom přes okraj této propasti nepřepadli.

Má Maitréja dostatek lidí, kteří přijímají Jeho myšlenky, aby byl úspěšný?

V Den deklarace Maitréja vyzve celé lidstvo, aby zareagovalo. Ovšemže ne všichni na Něj zareagují. Miliony budou proti Němu a On to již ví. Není to otázka každého jednotlivého člověka, který se počítá a který má slovo, je to otázka, kdy je dosaženo kritického množství. Odtamtud to pak vyplyne a bude toho stále víc a víc. Někteří lidé na jedné straně budou čekat, až uvidí, co udělají ostatní lidé. Někteří to pochopí okamžitě a radostně to přijmou a budou zkoušet dělat to, co Maitréja bude říkat. Jiní budou jednoduše celou věc popírat a říkat: “Chceme se tohohle člověka zbavit.“ A nazvou Jej Antikristem a ještě hůře a budou se všemožnými prostředky chtít se Jej zbavit. Podruhé se to však nestane. Zkusili to a zbavili se Ježíše, skrze kterého Maitréja před 2 000 lety konal, ale to bylo tehdy. Nyní je úplně jiný svět se vzdělanými lidmi, svět s tisícovkami učedníků různých stupňů, kteří s Ním pracují a skrze které On pracuje.

V Den deklarace Maitréja bude ke světu hovořit jako starší bratr a ukáže, jak dlouho, předlouho jsme již na světě, vysokou úroveň, ze které jsme spadli na toto materialistické dno, a ukáže vizi světa, který je před námi, civilizaci, která čeká na nás, až ji vytvoříme a technologii a neobyčejnou vědu budoucnosti, která nás čeká; tohle všechno ukáže. Lidé nic takového nikdy nezažili. Jeho energie, kterou nazýváme Kristovým principem, bude proudit v ohromné síle skrz srdce lidstva. Lidé se znova stanou malými dětmi a budou říkat: „Pověz nám, co máme dělat. Jsme na to připraveni. Víme, že to je pravda. Víme, že to je pro lidstvo jediná cesta vpřed.“ Budou se cítit poctěni tím, že objeví svou pravou vnitřní identitu a uvidí ji byť jen jednoduchým způsobem opět jako děti po všech těch letech těžkostí a popírání našeho božství.

Tímto způsobem se svět dohromady pustí do práce a se stanoveným plány se vynoří vyškolení učedníci a ukáží lidstvu, co máme dělat. Tak se to stane po celém světě; vyškolení muži a ženy v každé oblasti života, kteří byli roky školeni Mistry, aby nám ukázali cestu do budoucnosti, vyzvou každého muže, ženu a dítě, aby se na tomto tvoření podíleli. Tak tomu bude. (Leden 2010)

Podpořte nás sdílením