Směřování k božství

Směřování k božství

Červnový Share International se v článku od Mistra i v otázkách a odpovědích věnuje převážně tématům duchovního vývoje jednotlivce i lidstva. Přelom věků si vynucuje nové hledání a nové cesty. Kde hledat inspiraci a oporu se snaží vysvětlit Mistr ve svém článku. Otázky a odpovědi na téma reinkarnace, náboženství a duchovnosti jsou vybrány ze dvou přednášek pana Creme ve Francii a Japonsku.

Článek Mistra naleznete zde. Otázky a odpovědi níže.

Co se stane po smrti? Kam odchází duše?

To záleží na každém jednotlivě. Při smrti se vzdáte fyzického těla, pak strávíte kratší nebo delší čas v astrálním neboli emocionálním těle. A pak podle stupně vývoje osoby stráví čas v mentálním těle – poté, co opustili fyzický a emocionální nosič. Duše je tam stále – ta nikam neodchází. Není kam jít! Není to tak, ž by byla nějaká hranice mezi tímto životem a životem po smrti. Spíše je to otázka vědomí než vzdálenosti. JE to duše, která se stále znovu reinkarnuje. Toto tělo, fyzické tělo spolu s astrálním a mentálním tělem jsou pouze nástroje pro to, aby se duše mohla projevit na této úrovni. Také osobnost je pouze nosičem pro duši.

Přicházíme do inkarnace s tou samou osobností a tou samou duší?

My jsme božští. Jsme Bozi. Není to pouze literární nebo poetická věc, je to skutečnost. Nechováme se jako bozi. To je problémem ve světě, že bohové říkají, že jsme bohové, ale lidé se jako bohové nechovají! Mistři jsou lidé, kteří vědí, že jsou Bohové a svoje Božství projevují. To je rozdíl proti nám. Mistři – Maitréja a všichni ostatní Mistři přemohli smrt, prokázali svoje božství. Dokázali to prostřednictvím života, poklusem a omylem. Prováděním chyb  -každá zkušenost, každé ponížení a nepřízeň, každé úsilí se znova postavit na nohy a projevit znovu a znovu své božství. Tím vším si prošli – skutečnost, že to dokázali, tohle všechno, je zárukou pro nás pro všechny.

Četl jsem, že Mistři zažili již na této planetě vše – je to pravda?

My jsme božští. My jsme bohové. To není jen nějaký literární nebo poetický způsob pojmenování, to je skutečnost! My se jako bohové nechováme. To je ten problém ve světě: že bohové říkají, že jsou bohové, ale lidé se nechovají jako bohové! Mistři jsou lidé, kteří vědí, že jsou Bohové a svoje božství prokazují. To je ten rozdíl mezi námi. Mistři – Maitréja a všichni ostatní Mistři přemohli smrt, ukázali své božství. Dokázali to životem, pokusem a omylem, děláním chyb – každá zkušenost, každé ponížení, každá nepřízeň, každé úsilí znovu se postavit na nohy a znovu a znovu prokázat svoje božství. Tím vším si prošli – skutečnost, že to všechno dokázali, je zárukou pro nás pro všechny.

Kolik času uplyne, než se člověk znovu inkarnuje?

To závisí na stupni vývoje daného člověka. Pro ty nepříliš vyvinuté – mladé v žití – ne věkem, ale mladými v žití, to netrvá dlouho. Potřebují mít velmi hodně inkarnací velmi rychle za sebou, aby se rychle vyvinuli. Pak, jak se více vyvinou, stane se jejich životní zkušenost „hustší“. Získávají více zkušeností, vice různorodých zkušeností a mají toho více „na strávení“. V tom případě zůstávají delší dobu mimo inkarnaci. Později, když se lidé stávají pokročilejší, stávají se z nich učedníci a zasvěcenci určitého postavení, pak přicházejí velice rychle znovu a znovu do inkarnace, aby mohli dokončit svou inkarnační zkušenost a stát se Mistry. Mistři se neinkarnují vyjma pro určitý účel a jako akt vůle. Nepotřebují se inkarnovat. (Přednáška v Paříži roku 2008)

Když e lidstvo probudí, bude ještě potřebovat nějaké náboženství?

Záleží na tom, co se míní tím „probuzením“. Mohl byste tím myslet probuzení ke své politické moci, což nemá nic společného s náboženstvím. Z otázky vyplývá, že náboženství je poněkud bez důležitosti a když se probudíte, poznáte, že není důležité. Důležité je, že existuje mnoho cest k Bohu; je mnoho způsobů, jak dokázat své božství. Jedním z nich je náboženství. Potíž je v tom, že lidé udělali z náboženství jedinou pravou cestu k Bohu. To není pravda. Je to jedna z mnoha cest k Bohu, k uskutečnění. Pro lidi na cestě náboženství je náboženství důležité. Důležité je pochopit, jak říká Maitréja, že Bůh není v náboženství. Bůh je v osobě, která hledá Boha v náboženství nebo mimo náboženství, která jedná způsobem, který je božský.

Co je náboženské a co je duchovní?

Potíž je v tom, že mysli lidí se soustřeďují na jejich vlastní vnímání náboženství a jejich fanatizmus jim dává přesvědčení, že, že musíte být v té víře, řekněme Křesťanství, Islámu nebo Budhismu abyste byli skutečně dobrými lidmi. Tak to není. Nikdy to tak nebylo.

N8boženství jsou výtvory člověka a umožňují vám něco provádět, nebo vás drží, abyste něco nedělali. My jsme tady ve skutečnosti, abychom produchovňovali hmotu. Jak ale máme produchovňovat hmotu, když sami nejsme ještě zduchovnělí? Náboženství vás neudělá duchovními; může vám pomoci najít, co je duchovní.

Obecně řečeno dalo náboženství lidstvu za celou historii mnoho hodnotného. Bývalo důležité a nedocenitelné pro mladé lidi. Nemám tím na mysli mladé podle věku, chlapce a děvčata, ale mladé duše, které se vynořují do života. Poskytovalo jim ochranu.

Nyní vyrůstá nové náboženství, jež bude zaujímat místo vedle stávajících náboženství po velmi dlouhou dobu. Je to nová vědecká metoda urychlení duchovního vývoje vaší osoby a světa – cesta Mistrů. Existují Mistři, kteří vyšli z náboženské tradice a jsou Mistři, kteří opustili náboženskou cestu dlouho předlouho předtím a jsou na stejné úrovni. Nábořženství vás neudělá duchovní, ale může vám pomoci, abyste se stali duchovními. Musíme si rozšířit pochopení toho, co je duchovní.

Je Maitréja Japonec?

Není v těle Japonce, ačkoliv by se mohl objevit jako japonská osoba, pokud by to potřeboval, nebo by si to přál. Žil po tisíciletí v Himalájích a nyní je v těle, které si sám pomocí myšlenky vytvořil. Tělo, které si vytvořil, není svým způsobem ani severního, jižního, západního nebo východního typu – může zapadnout téměř do každé rasové skupiny. Je vyšší než já a než velká většina Japonců (Přednáška v Nagoji v Japonsku)

Podpořte nás sdílením