Budoucnost bude svobodná a spravedlivá

Budoucnost bude svobodná a spravedlivá

V dubnovém vydání Share International vyšel článek Mistra z jeho knihy A Master Speaks o tom, jak nový svět povstane z našich nejvyšších snů a představ. V otázkách a odpovědích, které uvádíme v překladu níže, se píše o tom, jak Mistři pracují s lidstvem a jaké energie na nás působí a také jak vznikají tzv. přírodní katastrofy.

Článek Mistra naleznete zde.

Přednáška ve Spojených národech, New York, USA

Mohli by Mistři, když jsou zde, prostoupit všechny z nás – lidstva – a obrátit naši mysl k novému způsobu myšlení?

To je to, proč přicházejí! Ovšemže. Tohle je zpráva o naději, ale my musíme konat sami za sebe. Máme chtít, co doporučuje Maitréja. Máme chtít princip sdílení. Máme chtít být jedním. Zavrhnout válku. Musí to být naším záměrem. Tímto způsobem Maitréja nenaruší naši svobodnou vůli. Ale Jeho energie, Jeho schopnost inspirovat nás bude inspirovat duši Ameriky a přijetí principu sdílení. On to ale nemůže učinit, aniž bychom na to byli připraveni. To je důvod, proč dosud nepracuje navenek ve světě, uznaný jako Maitréja, Světový učitel. Moji úlohou bylo připravit mu cestu, vytvořit ovzduší naděje a očekávání tak, aby mohl vstoupit do našich životů bez toho, že by narušil naši svobodnou vůli.

Kolik ještě dalších z nás je třeba, aby bylo dosaženo kritické množství pro to (Maitréjovo veřejné vystoupení), aby k tomu došlo?

Už nikdo. Maitréja jich má spoustu. To kritické množství už je víc než je třeba, ale my máme být připraveni konat. Máme pro sebe dělat věci, které pro sebe dělat můžeme. Pokud se dostaneme do takových problémů, že válka ve velkém měřítku bude nevyhnutelná, pak On přijde a zasáhne. On sleduje světovou situaci okamžik za okamžikem. V každičkém časovém okamžiku sleduje, co se ve světě odehrává, a posuzuje to ve vztahu k naší svobodné vůli a také ve vztahu k nebezpečí, které v tom spočívá. My vidíme pouze nebezpečí. Když se na svět podíváme, tak vidíme nebezpečí, války a tak dále. Je to jednorozměrný pohled na svět, zatímco ten svět je mnohorozměrný. Mistři ta nebezpečí vidí, ovšemže. Oni spatřují změny, vidí síly pro změnu a vědí, že v dané chvíli vytvářejí takovou sílu pro dobro, takový transformační vývoj se odehrává a to je pro svět neznámé.

Například existuje velký Kosmický subjekt zvaný Duch pokoje a rovnováhy, který pracuje skrze Maitréju způsobem značně podobným tomu, jak Maitréja působil skrze Ježíše v Palestině tím, že Jej prostoupil. Tato energie pracuje se Zákonem akce a reakce, který je opačný a rovnocenný. Účinek práce tohoto avatára je transformace převažujícího násilí a nenávisti a neshody na jejich protiklady, na harmonii, soulad a spravedlnost, ve stejném poměru, jaké je současné násilí a nenávist. To je nyní nejmocnější silou na světě. Není to nejsilnější síla sama o sobě, ale této energie je ve světě největší množství z těch, které přes Maitréju působí.  Je ještě další velký avatár zvaný Avatár syntézy, který přináší vodnářské energie, energie syntézy, do světa v obrovské intenzitě. Maitréja Sám přináší energii Buddhy, což je Kosmická moudrost, Jeho vlastní energii Lásky, která je Kosmickou láskou. Je to celé spektrum energií. Všechny z nich pracují současně s destrukcí, násilím a nenávistí. Můžete si být jisti, že to (negativní) bude přemoženo. My ale nemůžeme jen sedět na zadku a říkat: „Maitréja to všechno zařídí.“ To nemůžeme dělat. Nesmíme to udělat. Musíme být odpovědní. Musíme jednat odpovědně, pokud chceme být považování za zodpovědné dospělé, a pracovat podobně proti nenávisti a nespravedlnosti a pro dobro světa.

Nagoja, Japonsko

Je mnoho lidí, kteří zahynou při přírodních katastrofách – proč?

Je přirozené, že lidí umírají při přírodních katastrofách. Protože se země hýbe, jsou zemětřesení. Jsou cyklóny a tak dále. Měli jsme velmi nedávno dvě velké katastrofy (tsunami a extrémně velké zemětřesení v Číně). Otázkou je, zda se jednalo o přírodní katastrofy. Odpovědí je, že se nejednalo o takzvané přírodní katastrofy. Lidstvo nechápe zákon – Zákon neubližování a příčiny a následku. Když vytváříme ve světě napětí, a teď panuje velké napětí kvůli válce v Iráku – úplně nelegální, zbytečné a příšerné válce, která stojí spoustu lidských životů. Začala invazí Američanů, Britů a několika dalších, pak co se stalo v Afganistánu, hrozby Iránu, které Amerika vyvolává prostřednictvím sankcí a udržuje tak ve světě napětí. Lidé na celém světě žijí v napětí kvůli velkým kosmickým energiím, které jsou nyní ve světě přítomné, ale také kvůli činům mocných jednotlivců a národů. A lidé jsou zticha a poslouchají. Tato země (Japonsko) v tichosti naslouchá akcím Ameriky, protože to je spojenec.  Státy ale musí pozvednout své hlasy proti tomuto pošlapávání ostatních států světa. Amerika je velkým státem a stane se ještě větším, ale bohužel se dostala mimo své určení. Zahrává si se silami, kterým nerozumí. Je to mladý, mocný stát. Má v sobě aroganci mládí, zejména silného mládí. Je načase, aby ostatní státy světa, zejména starší, moudřejší státy, pozvedly své hlasy proti činům Ameriky.

Nyní, když jsme mimo rovnováhu jako nyní, tak se podlidské elementální síly, které způsobují cyklóny zemětřesení, vlastně síly samotné planety, dostávají z rovnováhy. Pak v oblastech, kde se vyskytují hurikány nebo cyklóny nebo zemětřesení se stávají obrovitými. Všechno je přehnané kvůli napětí, z podstatné části vytvářeného lidstvem, ale na které elementální síly reagují. Dostává je to z rovnováhy. Až se vrátíme do rovnováhy, i oni se zklidní do vyrovnaného stavu. Lidstvo musí pochopit souvislost, které je mezi všemi silami a všemi aspekty planety. A nejlepší cesta, jak to udělat, je obhajovat a podporovat přijetí sdílení. Sdílení a spravedlnost přinese světu pokoj a vyrovnanou rovnováhu.

Podpořte nás sdílením