Všichni lidé brzy poznají Jeho tvář

Všichni lidé brzy poznají Jeho tvář

Koncem května obdržel pan Creme pomocí mentální telepatie od Maitréji po více jak roce další povzbudivé poselství, ve kterém nás ujišťuje, že již je velmi blízko chvíle, kdy všichni Jeho tvář konečně poznáme a kdy se nám začne otevřeně věnovat.

Toto poselství si můžete přečíst zde. Níže uvádíme otázky a odpovědi pane Creme z květnového Share International.

 

V červnovo-srpnovém vydání Share International roku 2003 váš Mistr ve svém článku psal: „Je tedy zjevné, jak nezbytný je mír na Blízkém východě, jak nezbytné je, aby se Palestincům dostalo skutečné spravedlnosti a životaschopné domoviny. To je ten nejdůležitější problém, jakému lidstvo dnes čelí. Selhání v tomto úkolu by pro lidstvo bylo katastrofou.“

Se všemi válkami na Blízkém východě a v arabském světě dnes sotva kdo věnuje pozornost smutné situaci Palestinců. Většina lidí by řekla, že nejdůležitější problém na Blízkém východě je konflikt mezi sunnity a šiity. Stále vidí Hierarchie vyřešení palestinského problému jako „nejdůležitější problém, kterému dnes lidé čelí?“

Ano.

 

Jak může jednotlivec pomoci při uprchlické krizi? Co můžeme dělat? Cítíme se bezmocní a frustrovaní. Je také samozřejmě velmi smutné, vidět tolik utrpení.

Jde o zdravý rozum – pokud vás to dojímá, pak najdete způsob, jak pomoci, jakkoliv budete moci. Byli byste překvapeni, kolik toho Maitréja dělá, aby v celé té situaci pomohl.

 

Otevřely také nedávné bombové útoky v Bruselu srdce lidí a urychlily proces Maitréjova příchodu (jako tomu bylo v případě útoků v Paříži v listopadu 2015)?

Ano, do jisté míry.

 

V době teroristického útoku na bruselském letišti Zaventem byla nalezena třetí bomba, která nevybuchla. Byli to Mistři, kdo zabránili explozi a omezili tak škody, když šlo o tu největší z použitých bomb?

Mistři nezabránili bombě vybuchnout, šlo o velké štěstí.

 

Je Učitel světa vegan? Mysím tím, vyhýbá se osobně vykořisťování zvířat a učí totéž ostatní?

Mistři nepotřebují jíst.

 

V různých zemích s vámi spolupracují ústřední skupiny. Byl by to dobrý nápad, pokud otevřou centrum nebo kancelář (třeba malou), mohou-li si to dovolit, aby k nim veřejnost měla přímý přístup, stejně jako k vašim informacím, knihám a časopisům?

Ano, pokud k tomu mají zdroje. Mohlo by jít o cenný příspěvek pro šíření informací.

 

Vyvíjí se náš strážný anděl, podle své vlastní linie, stejně jako se vyvíjíme i my?

Ano.

 

Je anděl strážný přítomen nebo nablízku v okamžiku početí nebo kolem něj? Nebo kontakt s andělem začíná v určité fázi vývoje zárodku?

Je přítomen od narození.

 

(1) Aby mohl karmický zákon fungovat, musí být anděl strážný také podřízen zákonu, stejně jako člověk. Je tomu tak? (2) Jinými slovy, je pravda, že nás strážný anděl nemůže vždy ochránit, protože si musíme někdy odpracovat karmu tím, co vidíme jako nehody?

(1) Ano. (2) Ano.

 

Máme vždy stejného anděla strážného po dobu všech našich inkarnací?

Ano.

 

Je-li tomu tak, znamená to, že při každém příchodu do intakrnace opět navážeme vztah (nevědomě, samozřejmě) se stejným andělem strážným?

Ano.

 

V knize „Raja Yoga or Occultism“, jejíž autorkou je H. P. Blavatská, se na straně 32-33 píše o čtyřech typech esoterického vědění neboli věd. „(1) Jádžna-Vidyá, znalost okultních sil, probuzených v přírodě prováděním jistých náboženských obřadů a rituálů. (2) Mahavidyá, tedy ‚velké vědení‘ což je magie kabalistů, tantrické uctívání, často jde o čarodějnictví nejhrubšího zrna. (3) Guhya-Vidyá, znalost mystických sil, sídlících ve zvuku (éter) … magické praktiky, založené na znalosti přírodních sil a jejich spolupůsobení. (4) Átma-vidyá, termín, který překládáme jako ‚vědění duše‘, pravá moudrost podle orientálců, která však znamená mnohem víc, než jen to. To poslední je jediné okultní vědění, o které se teosof může moudře a nesobecky snažit, uznává-li Světlo na stezce“. Je Transmisní meditace příkladem okultní praktiky Átma-Vidyá?

Ano.

 

Termín „jóga“ je běžně chápán jako „sjednocení“. Dá se meditace označit za druh jógy, která sjednocuje osobnost a duši, na rozdíl od Hatha jógy, která sjednocuje pevné fyzické tělo s jeho éterickým dvojníkem?

Ano.

 

V činské historii známe mnoho příběhů o pěti císařích – mudrcích, Huangdi, Zhuan Xu, Yao, Shun a Yu (asi 2852 – 2197 př. n. l.). Někteří se domnívají, že jde jen o mýtické postavy, ale jejich kvality a vlastnosti jsou tolik podobné Hermovi, Zoroastrovi, Homérovi a dokonce Krišnovi, možná i jiným na vašem seznamu velkých zasvěcenců. Mám pravdu, když říkám, že pět moudrých císařů byli skuteční lidé? Byli někteří z nich Mistři?

Šlo o skutečné lidi, osvícené lidi.

Podpořte nás sdílením