Projekt na sdílení

Projekt na sdílení

Mistr pana Creme ve svém článku z prosincového Share International popisuje jednoduchý způsob, jakým dosáhnout spravedlnosti a míru v celosvětovém měřítku. Otázky a odpovědi pana Creme jsou opět věnovány mnoha tématům, z nichž zvlášť větší prostor dostaly tentokrát otázky vzdělávání a výchovy dětí a mladých lidí, schopnosti komunikace se zvířaty a výskytu UFO.

Článek Mistra o plánech na sdílení najdete zde. Následují otázky a odpovědi.

 

Poskytuje Maitréja stále televizní rozhovory v Rusku? Pokud ano, pak kolik se jich dosud uskutečnilo? K 10. říjnu měl v Rusku dohromady 26 rozhovorů.

Maitréja poskytl další tři, takže dohromady to dělá 29 rozhovorů v Rusku.

 

Uskutečňují se Maitréjovy rozhovory stále a jenom v Rusku?

Ano.

 

Myslíte, že na Den Deklarace budou malé děti do 14 let moci vnímat, když už ne Maitréjovy energie a Jeho poselství, tak alespoň všeobecné nadšení? Co v tento den děti budou vnímat?

Nepochybuji o tom, že ty, kterým bude brzo 14, budou pociťovat vzrušení a ucítí, že jde o velkou událost. Inteligentní děti nebudou chtít být ochuzeny o to, co se děje, a dozvědí se od svých rodičů, že nedostanou telepatickou zprávu od Maitréji.

 

Která zvířata jsou nejvíc telepaticky naladěna na člověka?

Ta, která s lidmi pracují: psy, kočky, koně, krávy, cvičení sloni a velbloudi.

 

(1) Je na světě hodně lidí, kteří mají vrozenou schopnost dorozumívat se se zvířaty? (2) Je těmto lidem přisouzena úloha sloužit jako mluvčí mezi lidstvem a zvířecím královstvím?

(1) Ano. (2) Obecně nikoliv, ale v jednotlivých případech ano.

 

(1) Jsou si někteří členové Nové skupiny služebníků světa vědomi toho, že jsou součástí zvláštní skupiny? (2) Jsou všichni členové Nové skupiny služebníků světa poměrně dost vyspělí ─ řekněme od druhého stupně zasvěcení výše?

(1) Ano. (2) Ne, v žádném případě. Někteří jsou opravdu dost vyspělí a pracují přímo s Mistry. Většina z nich však nikdy o Mistrech neslyšela a pracují pod inspirací, kterou dostávají od Mistrů a která, jak se k nim dolů dostává, se přitom několikrát přefiltruje.

 

Co je třeba nejdříve změnit ve světě v obecném pojetí vzdělání a myšlenkách o vzdělávání?

Všechno. Celý účel a metody vzdělávání je třeba přehodnotit a budou skutečně úplně přehodnoceny. To, čemu nyní říkáme vzdělávání, je vyvoláno potřebou připravit lidi pro jejich zaměstnání (ať už jsou v něm volná pracovní místa nebo ne). V budoucnosti bude skutečné vzdělávání připravovat lidi nejen na jejich práci, ale na život. Tím myslím, že se rozšíří záběr vzdělávání, aby připravoval mladé lidi na to, aby měli ponětí o své duši a získali vědomí duše a o tom, že vesmír je duchovně aktivní.  V budoucnosti budou děti vidět Mistry jako součást každodenního života a rozsah skutečného vzdělávání se postupně stane zřejmý.

 

Tolik mladých lidí cítí odcizení, nebo jsou nešťastní nebo bez naděje ─ co je možné udělat, aby se tento smutný stav věcí napravil?

Mnoho dětí nyní trpí duchovním strádáním. To jim přináší výše zmíněné postoje nebo beznaděj. Nová doba nepřinese jen sdílení a spravedlnost, správné lidské vztahy a mír, ale též vědomí, že existuje duchovní stránka a duchovní účel, což nyní téměř vůbec není.

 

Proč se nyní (od konce 20. století dál), velice zjednodušeně, neobjevuje takové umění, tací tvořiví géniové? Je to jakoby dny velkých mistrů výtvarného umění, literatur a hudby byly nenávratně pryč.

Tohle není doba, kdy by kvetlo velké umění, ale je hodně velmi dobrých umělců, kteří nedávno zemřeli (Picasso, Matisse, Kandinsky). Nevyskytují se ale tak velcí umělci jako Leonardo da Vinci, Rembrandt a Titian.  To všichni byli zasvěcenci třetího stupně. Picasso a Matisse, oba dva velmi dobří umělci, měli 2,4 stupeň zasvěcení. To něco říká o tom, v čem je rozdíl. V budoucnosti přijde s nadcházejícím čtvrtým a sedmým paprskem výjimečný rozkvete umění, obzvláště v oblasti, jak předpověděl Mistr Djwhal Khul prostřednictvím Alice Bailey, umění života.

 

Na straně 177 knihy Shromažďování sil světla (The Gathering of the Forces of Light, v češtině dosud nevyšla, pozn. překladatele) čteme, že se inkarnujeme ve skupinách, střídáme se ve vztazích stále dokola. Na té samé straně se také dovídáme, že asi tak jeden z milionu sňatků se týká spojení partnerů na všech pěti úrovních (duše, osobnosti, mentální, emocionální a fyzické úrovni).

Neví m si rady, s tím, jak tyto dva výroky dát dohromady.  Tím se totiž říká, že si bereme partnery pokaždé z té samé početně omezené množiny, ačkoliv téměř nikdy nevytvoříme opravdu duchovní manželství.

Moje otázka je ─ kde si máme hledat svého skutečného duchovního partnera?

Vycházejte z práce na sobě a z vašeho rozvinutého duchovního vědomí. Jak budou nyní Mistři přítomni, bude také mnohem více inteligentně vytvořených párů.

 

Během mé návštěvy Thajska (pláž Jomtien  blízko Pattaya) od poloviny září do poloviny října 2013, jsem vídal podivnou hvězdu.  Ta hvězda zářila jako Venuše, ale mnohem více a jasněji. Bylo ji vidět blízko Měsíce na pravé straně od něj. Byla to Maitréjova hvězda? Pokud ano, je možné ji vždycky tak dobře v Thajsku pozorovat?

To nebyla Maitréjova hvězda. Byla to Venuše.

 

Od té doby, co byla zavedena technika transmisní meditace, se některé drobnosti změnily. Například některé skupiny nyní poslouchají Maitréjova poselství předtím, než odříkávají Velkou invokaci. Jiné vyvolávají léčivé energie po té samé invokaci. Mohl by Váš Mistr říci, zdali se tyto drobné odchylky během let ukázaly pro meditační skupiny jako spíše přínosné nebo nikoliv?

Nejsou zvlášť přínosné a někdy dokonce škodlivé. Pro lidi je lepší provádět transmisní meditaci jak je popsána v knížce „Transmise – meditace pro Nový věk“. Takto ji předali Mistři, kteří nejlépe vědí, jako transmisní meditaci používat.

 

V oblasti kolem kláštera Rolduc v Kerkrade v Holandsku vídávají účastníci výroční konference o transmisní meditaci UFO.  Zprávy o tom, jak místní lidé pozorovali UFO, jsou také v místním tisku a na internetu. Je v této oblasti skutečně větší frekvence výskytu UFO. A pokud no, pak proč?

Ne. Je to poměrně klidná oblast.

 

V některých dopisech vydavateli se Mistr Ježíš objevuje občas s učedníkem.  Můžete o těchto učednících říci něco více? (1) Cestují v čase a prostoru jako to provádí Maitréja a Mistři? (2) Nebo žijí ve fyzických tělech jako Vy a já? (3) Jsou také zapojeni do práce na příchodu Krista?

(1)    Ne. (2) Ano. (3) Do jisté míry.

 

Kdo tvoří Hierarchii Mistrů moudrosti: a kolik jich je?

Hierarchie se skládá ze tří velkých Pánů: Krista neboli Bóddhisatvy, Manu a Pána civilizace a pak je 60 Mistrů s pátým nebo šestým stupněm zasvěcení. Diagram vztahů je v knize Alice A. Baileyové: Initation, Human and Solar (Lucis Press, 1922).

 

Můj lékař alternativní medicíny používá přírodní rostlinné esence, které lze aplikovat injekčně. Zajímá mne, zda by šla také voda z Nordenau používat jako injekce a zdali by to bylo silnější a účinnější než homeopatické kuličky? (Voda z Nordenau je z jeskyně blízko Düsseldorfu v Německu. Maitréja nabil vodní zdroj léčivou energií v dubnu 1992.)

Injekcemi by se nezlepšila účinnosti léku.

 

Nedávno byla nalezena malba Vzkříšený Kristus. Má se za to, že je od Tiziana. Je to jen čistá náhoda, že se objevila právě nyní?

Je to čistá náhoda.

 

Když vstávám a když jdu spát, používám Modlitbu pro Nový věk po Otčenáši. Je to správně pořadí použití?

Ano i ne. Není žádné předem dané pořadí.

 

Vy a Váš Mistr jste mnohokrát prohlašovali, že miliony, ne-li miliardy lidí si přejí změnu, svobodu, spravedlnost a bratrství.  Jak potom může náhlé objevení se (bez pozvání) Maitréji a Mistrů, tedy opravdových zastánců těchto principů, být narušením svobodné vůle, když tolik lidí touží po věcech, kteří Mistři zastávají? Můžete prosím tyhle věci dát do souvislosti?

Miliony lidí touží po tom, aby se objevil učitel a spasitel pod tím či oním jménem, ale všechno se odehrává podle zákona, především zákona, který ovládá svobodnou lidskou vůli. Musí nás být dostatek, kteří si přejeme tyto změny pro sebe, aby se tato přání uskutečnila, aby se stala každodenní fyzickou realitou. Proto trvá proces změny od starých způsobů k novým tak dlouho. Nejsme všichni na stejné úrovni. Ne všichni my věříme ve stejné věci.  Ne všichni chceme pro lidstvo ty samé věci. Někteří lidé pociťují jednotu lidstva, která u jiných lidí chybí. Takže vše trvá čas a stojí to energii, novou energii od Vodnáře, aby se to dostalo do bodu změny. To se nyní začíná dít a lidstvo do tohoto příslibu procitá.

Podpořte nás sdílením