Sýrie: anděl v bílém byl Maitréja

Sýrie: anděl v bílém byl Maitréja

Na videu umístěném na Youtube v lednu 2012 je zachycena ulice v Sýrii, kde plno lidí prchá před střelbou provládních jednotek. Jeden mladík je několikrát zasažen a padá na zem. Lidé, kteří se ukrývají před střelbou, se k němu nemohou dostat, aby mu pomohli, protože je ohrožují střelci na vzdálenějším rohu ulice.

Lidé křičí a pobíhají okolo a nevědí co dělat. V tu chvíli se objevuje na záběru muž celý v bílém a velice klidně jde ke zraněnému a bez viditelného úsilí se sklání a zvedá jej. Odnáší jej – jak se zdá – pouze jednou rukou k malé skupině lidí, kteří se ukrývají za rohem. Poté z videa zmizí.

Jeden ze svědků události poznamenal, je muž oblečen do dokonale bělostné róby, přičemž bílá je v islámské kultuře barvou poutníků. Bílý oděv naprosto neodpovídá této vyhrocené konfliktní situaci. Další blogger si povšiml, že mužovy bílé šaty nejsou potřísněny krví zraněného mladíka.  Na videu je jasně slyšet, jak lidé po spatření bílé postavy začínají spontánně provolávat „Alláh“, zatímco střelci kvapně opouštějí scénu.

Syrské zdroje uvádějí, že to nebyl jediný případ, kdy lidé viděli postavy v bílém, jak pomáhají obětem násilností.  Jiné video obsahuje tento komentář: ‘Jeden ze syrských bojovníků za svobodu byl utlačovateli dotazován: „ Kdo jsou ty osoby, které bojují na bílých koních? Přiveď nás k nim.“  Dotazovaný bojovník to nevěděl!’

(Mistr pana Benjamina Creme potvrdil, že muž oblečený celý do bílého byl Maitréja.)

Volně přežil z letního dvojčísla časopisu Share international s využitím dalších zdrojů Jan Vacek.

Podpořte nás sdílením