Zprávy z dubnového čísla Share International 2009

Zprávy z dubnového čísla Share International 2009

Sekce otázek a odpovědí v dubnovém vydání Share International, se věnuje do velké míry fenoménu Hvězdy, který – přinejmenším v očích Hierarchie – je nyní důležitým ukazatelem zájmu lidstva o otevřené vystoupení Světového učitele.

Poselství od Mistra, – pana Benjamina Creme, který je k dispozici zde (mezi ostatními soubory ke stažení), odpovídá na palčivé problémy a otázky současné bouřlivé doby, která se již veřejně označuje jako doba největší krize moderní doby. Předpovídá také další budoucí vývoj dějinného dramatu na konci věku. Hovoří o novém porozumění, které se začíná šířit světem. Na doklad toho mohou sloužit některé články, dostupné u nás na internetových médií (viz např. v Britských listech (Co namísto kapitalismu a socialismu?, Nastal čas svrhnout boha růstu). V souvislosti se zjevnou ekonomickou systémovou krizí se začíná otevřeně hovořit o konci iluze o tržním modelu, kapitalismu a i o příčinách nespravedlnosti a bídy, kterými jsou chamtivost, soutěživost a plýtvání.
Sekce otázek a odpovědí v dubnovém vydání Share International, se věnuje do velké míry fenoménu Hvězdy, který – přinejmenším v očích Hierarchie – je nyní důležitým ukazatelem zájmu lidstva o otevřené vystoupení Světového učitele. Klíčovou úlohu v něm mohou sehrát (stejně jako v předchozích plánech), světová média. Ukazuje se tedy opět, jak silným nástrojem doslova dějinného významu jsou hromadné sdělovací prostředky, nyní i včetně internetu. Příznačné proto je, že domácí novinové redakce nejenže dosud neuveřejnili přeloženou tiskovou zprávu o Hvězdě ze Share International, ale ani oznámení formou placené inzerce. Všechno však nakonec závisí na zájmu lidí. Bude-li se dost lidí dívat pozorně kolem sebe – a to nemyslím jenom na oblohu, a ptát se, co to má znamenat, budou nakonec muset i média zareagovat. Pak by již nemělo stát nic v cestě, aby se lidé odpovědi dříve či později dočkali.

Výběr z otázek a odpovědí na pana Benjamina Creme z dubnového čísla Share International:

Jak bezprostřední je Maitréjovo otevřené vystoupení ve světě?

Opravdu velmi bezprostřední.

Bude většina lidí v Den prohlášení pociťovat svou duši, když bude Maitréja hovořit?

Většina lidí bude pociťovat svou vlastní duši, dokonce i když to bude poprvé v jejich životě. Bude to pro lidstvo výjimečný zážitek. Budou se cítit tak jako děti, čistí, naslouchajíce ze srdce těm úžasným slovům a budou zažívat takovou kvalitu života, jakou už zapomněli – takovou, jaká je povede zpět do jejich dětství, když byli velmi prostí, důvěřiví, plni lásky a radosti.

(1) V tiskové zprávě Share International č. 88 bylo uvedeno, že ve velmi blízké budoucnosti se velká jasná hvězda „světelný objekt připomínající hvězdu úžasné síly“ objeví na obloze viditelný pro všechny na celém světě, ve dne v noci. „Asi o týden později poskytne Maitréja svůj první televizní rozhovor na velké americké televizní stanici“. Mně se zdá toto vyjádření poněkud nejasné, protože hvězda se objevuje na různých místech již dva měsíce. Znamená to, že Maitréja již poskytl svůj první rozhovor týden poté, co se hvězda začala objevovat po světě? (2) Nebo to znamená, že Maitréja poskytne svůj první rozhovor asi týden poté, co výskyt hvězdy dosáhne svého vrcholu a bude viděna dostatečným počet lidí?

(1) Ne. (2) Ano, přesně tak. Nemělo by velký smysl stupňovat tento obrovský projekt, (kterým to je), když by lidstvo nedostalo čas jej vyhodnotit a zareagovat.

Stanou se pozorování hvězdy tak četná, že se dostanou na titulní strany novin po celém světě a vědci je budou veřejně zkoumat?

Nevím, jaká úroveň odezvy je požadována, ale je zřejmé, že určitá veřejná známost je nezbytná.

Úplně nejdříve Vám musím poděkovat za to, že zpřístupňujete tuto informaci. Jsem Vám vskutku vděčný. Píšu Vám, protože se domnívám, že jsem viděl zázračnou hvězdu, kterou popsal Váš Mistr. Bylo to v sobotu odpoledne a já jsem dlouho pracoval. Místem bylo jezero Toluca v Kalifornii. Poté, co jsem opustil kancelář, abych došel k autu, jsem uviděl hvězdu, jež byla jasnější než jakákoliv jiná, co jsem viděl. Měla kolem sebe prstenec. Jak jsem jel po rychlostní silnici domů, sledoval jsem ji očima. Zdálo se, že mění svou polohu. Někdy byla na levé straně ode mne, jindy zase na pravé. Mohlo to být proto, že silnice měnila svůj směr; nevím. Zdálo se, že se dost výrazně mění její vzdálenost. Zdá se, že zmizela, jakmile jsem blízko svého bydliště sjel z rychlostní silnice. Můj otec si myslel, že by to mohla být Venuše. Byla neobyčejně jasná. Ať už to bylo cokoliv, byl to nejjasnější nebeský objekt, co jsem dosud spatřil.

Můj Mistr potvrdil, že to, co jste sledoval podél rychlostní silnice, byla skutečně Hvězda. Pohybuje se sem tam, zatímco Venuše ne, kromě pomalého pohybu po své vlastní dráze. Venuše je velice jasná a často se zaměňuje za Hvězdu, ale Venuše se dostává níže a níže k horizontu až, kolem 28. března, nebo podobně, přestane být pro nás viditelná. Hvězda je dokonce jasnější než Venuše a mění polohu a barvu.

Ke konci února 2009 jsem byl ve městě v brazilském státě Minas Gerais. Tam jsem viděl na obloze opravdu jasnou hvězdu. Byla větší, než ostatní hvězdy. Byla trochu podobná Venuši, ale barva byla úplně jiná. Venuše je běžně modrá, zatímco hvězda byla žlutá až zlatavá. Byla to Maitréjova hvězda?

Ano byla to Hvězda.

Napadla mne myšlenka ohledně objevení hvězdy: první tisková zpráva týkající se hvězdy začíná: „Vyhlížejte nyní ten největší zázrak ze všech…“ to mi připadá, jako bychom ji měli pravidelně vyhlížet, samozřejmě ve večerech, kdy je na západě málo oblaků (v případě Nového Zélandu), a tím, že ji vyhlížíme, přivolávali její výskyt. A čím více bude těch, co ji vyhlížejí, tím silnější to bude pozvání. Je to takhle správně?

Ne, takhle to opravdu není. Hvězda existuje, ať už ji vyhlížíme, nebo nikoliv, ale pokud ji lidé nebudou vyhlížet, tak ji nutně nemusí uvidět a podat o ní zprávu. Je potřeba, aby se jí dostalo otevřené veřejné pozornosti jako zázraku –znamení Maitréjova vystoupení v americké televizi. Pokud se jí nedostane určité míry veřejného pozornosti, nesplní svůj účel.

Večer 3. března nejméně po dobu třiceti minut, než přišly mraky, jsem viděl na západní obloze v Belgii jasný objekt podobný hvězdě. Mohla to být hvězda?

Ano, byla to Hvězda.

Podpořte nás sdílením