Hra o čas

Hra o čas

Současná doba střídání věků sice potrvá ještě řádově stovky let, některé změny však pravděpodobně proběhnou poměrně dramaticky. Zejména hroucení starých pořádků se patrně neobejde bez náhlých událostí.

Současná doba střídání věků sice potrvá ještě řádově stovky let, některé změny však pravděpodobně proběhnou poměrně dramaticky. Zejména hroucení starých pořádků se patrně neobejde bez náhlých událostí. Příčinou takových otřesů, jaké můžeme pociťovat již nyní, je vytrvalý odpor, který zastánci starých pořádků kladou jákekoliv změně. Narůstající síla energií Nového věku, jehož příchod se řídí kosmickými zákony nezávislými na lidské vůli, tlačí stále větší silou na transformaci všeho, co vyrostlo z energií odcházejícího věku. Tento odpor je příčinou rostoucího napětí a to se nějakým způsobem musí vybít, aby byla nastolena opět rovnováha. Kdyby lidstvo jako celek nekladlo změnám takový odpor, mohl by být přechod do Nového věku plynulý a méně bolestný. Ochota ke změnám a radostné očekávání nového by nám uhlazovaly cestu do Nového věku spolupráce a bratrství. Vodnářské energie by se volně rozlévaly do všech struktur a hledaly by si stružky cestou nejmenšího odporu.

Bohužel ti, co dosud vládnou tomuto světu mocí světskou i duchovní, se zoufale snaží postavit všem změnám hráz, aby si udrželi své postavení a výhody z něj vyplývající. Žádná hráz však není dost pevná na to, aby odolala přílivu nových energií. Dříve či později se stejně protrhne a svět bude rázem zaplaven vlnou změn.

Vysoké napětí panuje v současné době zjevně v ekonomickém systému. Ten je dosud založen na hře slepých tržních sil, jež Maitréja jednoznačně označuje za síly zla. Krví tohoto systému jsou peníze a burzy a banky jsou jeho životně důležitými orgány. Bez těchto institucí by těžko mohla hrstka bohatých dosáhnout a odůvodnit své extrémně vysoké příjmy. A právě tyto stěžejní pilíře světového ekonomického systému se začínají povážlivě kymácet. Zdá se, že dlouho předpovídaný světový burzovní krach na sebe nedá již dlouho čekat, i když si tuto možnost ještě někteří nechtějí vůbec připustit. Těm, kterým tento systém dosud tak dobře sloužil, totiž již nejde jen o peníze. Dobře si jistě uvědomují, že po takovém pádu přijde ihned na řadu otázka „Jak dál?“. A na tu neumí nebo nechtějí odpovědět. Jedno je však jisté. Po takovém silném celosvětovém otřesu, jakým bude zhroucení světových akciových trhů a pád velkých bank jako jejich nejdůležitějších hráčů, se již nebude možné vrátit do původních kolejí. Svět bude jiný, protože jiní budou díky této zkušenosti i lidé.

V neposlední řadě je tu ještě jeden důvod, proč se mocní a vyvolení tohoto světa snaží odvrátit finanční kolaps za každou cenu. Dobře totiž vědí o Maitréjových předpovědích a tak jsou si vědomi, že nyní jen čeká na nejvhodnější okamžik, kdy jej lidé zavolají a budou připravení začít provádět změny, o kterých hovoří, aby mohl konečně začít veřejně působit jako skutečný Světový Učitel.
Nahoru

Podpořte nás sdílením